Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
J

Problemi sa delovima trapa- Cudni zvukovi i ostale pojave

Započeo josip, 19.01.2009. - 14:26

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

bojanlinger

Sto pre vozi auto na servis kocnica, verovatno nema "ferode" na plocicama pa ti se cuje metal o metal.
Ako je to u pitanju postoji sansa da ti se izrisuje disk.

bajonebg

Citat: bojanlinger poslato 20.02.2011. - 18:31
Sto pre vozi auto na servis kocnica, verovatno nema "ferode" na plocicama pa ti se cuje metal o metal.

i cuje mi se tako kao, moracu pod hitno na servis.

Exception®

Citat: bojanlinger poslato 20.02.2011. - 18:31

Ne verujem da će mu išta biti sa diskom pošto pozadi ima doboš :bigl:

ΕΛΛΑΣ

flega

Citat: lukaimasa poslato 20.02.2011. - 16:34
Da, jedino to može. Camber, castor, alignment (zatur, zazor, poravnjavanje ili kako se već kaže) ne može ništa po tom pitanju.

ma nema nikakvog podešavanja kod megana osim kuta prednjih točkova :(
zadnji most se kao i prednji "ušteka" u za to predviđene rupe na šasiji i nema tu nikakvog micanja ni centriranja. probao sam pa vidio ;)

smule

Ovaj problem me malo vec pocinje nervirati !!! Bio sam kod tri majstora za to moje lupanje i nijedan nije mogao da pronadje sta je. Nisu ni nosaci motora ni spone ni amortizer a ono i dalje lupi  redovno kad sam sam u autu !!! :fiju: :evil:

flega

Citat: smule poslato 21.02.2011. - 09:11
Ovaj problem me malo vec pocinje nervirati !!! Bio sam kod tri majstora za to moje lupanje i nijedan nije mogao da pronadje sta je. Nisu ni nosaci motora ni spone ni amortizer a ono i dalje lupi  redovno kad sam sam u autu !!! :fiju: :evil:
napisao sam ti da su možda seleni mosta. tako se čulo i kod mene, pogotovo kad sa oba točka naiđem na rupu. udarac metala o metal.

bajonebg

samo da javim da sam danas bio kod majstora i da je sve ok, nakupilo se prasine u dobosima od paknova i to mi se culo,kaze vozi sa ovim kocnicama jos 10000  :999:

mladenkljaic

Bio sam juce kod majstora i nakon sto je probo auto odma je reko da zuk dolazi iz samog menjaca! Skinuo je menjac i otkrio da na jednom malom zupcaniku na diferencijalu fali dva zuba!!! Ja nisam mogo da verujem da na autu koji je preso 119000 km tako nesto moze da se desi, pre ovog Clia vozio sam mitsubishi colt koji je preso 390000 km i nikakvih problema nije imo, samo sam na 290 000 km promenio gumice ventila i nista vise!   Moj sledeci auto ce biti MADE IN JAPAN :yes:

mire

A jesi li baš siguran da je prešao 119.000km? ;) A i... ko zna kako ih je prešao. :)

nuk

nije to problem napraviti ni na novom japancu. normalnom voznjom zupcanici u menjacu su skoro pa veciti, to nije uobicajeni kvar svakako.
cisto me  interesuje, da li ti je majstor pokazao otvoren menjac i taj zupcanik?

mladenkljaic

Da, bio sam tu kad je otvorio menjac i video sam taj zupcanik. Pitao sam ga kako to da se desi, da nije menjac osto bez ulja... on kaze da se desava, a menjac kad ostane bez ulja obicno stradaju zupcanici pete brzine. A sto se japanaca tice velika je razlika u kvalitetu i motora i menjaca, elektronike...  Nemislim ja da je reno los auto, daleko od toga, ali ako mi se ovakvi i slicni (skupi) kvarovi nastave, moracu da ga menjam. Ovo me je vec kostalo 100e, a trba da platim jos 180e  :??:

mikele.st

Pa znas sta prijatelju, ima gomila Renoa koji dolaze iz inostranstva sa unistenim menjacima, zato sto su menjali brzine ko da kopaju sa motikom i naravno dolazi do ostecenja zubaca, bilo da su vozili pocetnici ili komercijalisti koji i nemaju pojma , a nit ih je briga za sluzbena kola !!

Ja sam licno video nabudzen menjac od Renoa 5 , na Clio 2 , reci cete ne moze, e pa dragi moji varate se, varili na njemu da mi mogao da se nakaci nosac motora, a da ne pricam kako se vidi zamajac :)

Tako da pre nego sto se uzmu kola, trebaju se dobro pretresti, desava se!!

SlObOdNi

Citat: mladenkljaic poslato 22.02.2011. - 09:32
ako mi se ovakvi i slicni (skupi) kvarovi nastave, moracu da ga menjam. Ovo me je vec kostalo 100e, a trba da platim jos 180e  :??:

E druze, ako je to skup kvar...
Nemas danas popravku ispod 50e, a zamisli da prodas to sto si sada sredio i kupis nesto novo pa ispocetka...

MaxMan

Citat: smule poslato 21.02.2011. - 09:11
Komšija ako će te utešiti i na mom scenic-u se  već mesec dana čuje sličan zvuk i to baš na prednjem desnom točku kada prelazim preko ležećeg policajca , tripujem ili ne ali je zvuk izraženiji kada je auto hladan , par puta se cimne, a kasnije se ne čuje. Sve u svemu rešen sam da to raskrinkam pa ću čim pre malo popusti ova zima do svog majstora na Palić , ubeđen sam da ćemo pronaći ,pa se javnem po otkriću.  :ok:

NecromasteR

Verovali ili ne, i kod mene nesto skripi iz pravca prednjeg desnog, kad prelazim preko lezeceg.... :(
@RFS | @FB