Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
J

Problemi sa delovima trapa- Cudni zvukovi i ostale pojave

Započeo josip, 19.01.2009. - 14:26

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Exception®

ΕΛΛΑΣ

Crazy Laguna2.2dCi

Malo pre dobio telefon od druga, i kod njega su otisli silent blokovi ali to posle 204.000 km. Joj sto vozimo sr*nje od auta. :celb1: :celb1: :celb1:
I don't drive fast, I only fly low.
RENAULT RULES!

janja

U zadnjih par meseci, pri motanju volana u bilo koju stranu cuje se priguseni zvuk (kao krckanje) koji bi najbolje mogao da opisem kao zvuk koji je proizvodilo u toku voznje bicikla parce tanke plastike koje smo kao klinci (bar u mom kraju) kacili da dodiruje zice na tocku bicikla. (Izgleda da se ostarilo cim mi je ovo prva asocijacija, ali sta da se radi... "zal za mladost")  :)
Nego kao sto rekoh zvuk je prilicno prigusen, jedva se i cuje, i imam osecaj da dolazi bas tu iz korena samog volana.
Da li je neko mozda imao slican problem ili ideju sta bi moglo da bude i da li je ozbiljno?
U pitanju je Clio II Mk2 (2002 god)

fLiP

Asocijacija ima raznih. Ili je letva volana olabavila ili... mada vec ima jedna slicna tema. Kod Scenic-a II pri okretanju volana cuje se neki zvuk?
Mozda ti pomogne. Ako i dalje imas problema obavesti nas neko ce pomoci. U svakom slucaju napisi nam i ako si resio problem i kako si ga resio i koji je uzrok bio. :)

janja

Procitao sam tu temu i nije to. Ako sam dobro razumeo, Bobanko se zali da se to cuje dole kod tocka ("...opruga ili amortizer..."), a ovaj moj zvuk je bas kod volana ili eventualno u onom delu do instrument table, znaci u kabini. I cuje se konstantno pri okretanju volana bilo koliko i na bilo koju stranu.
U principu ne osecam nikakav problem pri voznji, nego bih samo da dobijem jos od nekog iskusnijeg ohrabrenje u mojoj nameri da ignorisem to jos neko vreme :)
U svakom slucaju, hvala na odgovoru.

shone

Ako je iz volana, onda bi trebalo da bude spulna volana? Bar se meni tako manifestovalo, te kada sam je promenio sve je bilo ok.

fLiP

^^ Koliko bese kostala ta sitnica? 150e? :D :D :D

Janja eto barem smo locirali gde se cuje zvuk. :ok:

shone

Cijena prava sitnica, bas kao sto kazes... 150 EUR :)

ddacha

Mom drugu se na Meganu II tako čulo kad ga je kupio. Posle 6 meseci se počela je da se pali lampica za airbag, pa se ispostavilo da se neka metalna okrugla tračica, koja pravi kontakt za airbag na volanu, nekako zgužvala. Morao je da promeni kompletan deo, baš oko 150 eur.

podun

Kada god predjem preko neke vece grbe, ili ako znate onog velikog-sireg lezeceg policajca cuje mi se cudan zvuk (trnnnnn) na prednjim tockovima :nezna: ne znam kako drugacije da ga opisem, ali uvek pri spustanju sa te grbe, tj. kada se amortizeri isetzu, e sad da li je do amortizera?? :banghead: U servisu (nije servis za Reno) mi rekli da su silen blokovi, jer mi se glupi zvuk izgubi kada otopli, please help :help:

Laguna22D

Amortizer se vise cuje na manjim neravninama, nikad nema jedan zvuk, vec vezanih nekoliko. Pogledaj da li je suv, ali najverovatnije imas problem sa "pogacama" koje se nalaze izmedju amortizera i solje. U kompletu sa lezajem, kostaju od 2100 do 3800 din/kom.
M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0

MilosM

Ima gomilu mogućnosti, jedan je i ovaj Lagunin, može biti baš silen blokovi, spone, kraj spone, šipka letve, kugla. U servis pod hitno :)
We are ham operators, we are not normal!!

pmilovanovic

podun

Hvala ljudi, zakazao sam servis za sutra pa ce vidimo sta ce kazu! :too:

Exception®

ΕΛΛΑΣ