Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
A

Elektronski merač nivoa ulja u motoru, poruke za ulje na tabli...

Započeo AccA, 21.01.2009. - 18:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zokce

Sad, kad  pobrljavi elektronika nema sanse da vidis nivo ulja u motoru. Nije bas velika verovatnoca, ali... poplave...

alexsasa

Citat: mire poslato 27.03.2024. - 10:30
Al zato je teška neizvesnost kad treba da se ispusti ulje... nikad ne znaš šta će d'izađe. ;) Doduše, možeš da pogledaš kroz čep za dolivanje na šta liči enterijer motora... :)
Mozda nekom grancicom da proveris xD

Sent from my iPhone using Tapatalk

mire

^^ :celb1:

Citat: zokce poslato 27.03.2024. - 13:06
Sad, kad  pobrljavi elektronika nema sanse da vidis nivo ulja u motoru. Nije bas velika verovatnoca, ali... poplave...

Što je najgore, crkavanje senzora nivoa ulja na BMW nije nepoznata stavka. Ne znam da li se odnosi i na B48/B58 motore. Čini mi se da nisam čuo, ali to ništa ne znači...

wcyber

markofpi

Secam se da je moja Laguna II imala taj digitalni pokazivac nivoa uklja, koji se aktivirao prilikom svakog pokretanja motora.
No, meni je i dan danas glavni pokazatelj fizicki merac. Elektronika je dobra samo da se ne prljaju ruke i ako auto momentalno pocne da gubi ulje. Mana je, kao sto ste vec rekli kada se pokvari ili pocne da baguje. Treba uzivati u udobnosti senzora ali i znati proveriti starom metodom.

wcyber

ma i moj Scenic2 imao to pkoazivanje i radilo je eto 20 god, i radi i dalje verovatno kod novog vlasnika ..

kakav senzor ima scenic3.. mozda samo senzor da je ulje dostiglo minimum, pa zato i ne pokazuje koliko ulja ima  :pije:

mire

Ja nikakav problem nisam imao sa senzorima na L2 i L3, ni u nagoveštaju. Uvek tačan nivo. Mislim da ukupno od 2008. godine (kad sam kupio L2) nisam više od 5-6 puta izmerio klasičnim meračem ulje. Aj nek bude 10, ali više od toga sigurno ne.

A inače, i ovaj na BMW meri pri svakom pokretanju motora, ali ne precizno nego samo na nivou da li je ok ili nije. Znači, na onom istom ekranu možeš uvek da vidiš da li je ok, a ako nije - on to odmah i prijavi.

Merenje je samo ako hoćeš baš precizno da vidiš koliko ulja ima.

zokce