0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Valjda nisam promasio temu s obzirom da je prethodna poruka od pre 7+ godina Talisman ph1 2.0dci 160ksDogodilo mi se opet isto o cemu sam pisao u drugoj diskusiji (sta ste danas uradili za svoj auto) pre neki dan, znaci isto u utorak pre dva dana i jutros pa reko da izdvojim problem na bolje mesto:Ujutru upalim auto, provozan 200-300 metara i ugasim. Posle 15ak min upalim ponovo (motor se sigurno nije dovoljno zagrejao izmedju dva paljenja) i izbaci mi poruku "Dopunite maks. nivo ulja" zute boje. Ova informacija stoji u "zapamcenim porukama" do sledeceg paljenja. Auto se vozio neko vreme (uz oprez i osluskivanja). Sledecim paljenjem poruke vise nema. Svako sledece paljenje - sve je ok. Jucerasnji dan se nije mnogo razlikovao od navedena dva i problema nije bilo.S obzirom da je jos rano, moram jos da sacekam da se ohladi, pisem sa informacijama od pre dva dana nakon sto je mirovao na ravnom vise sati (5+):Rucnim meracem, onim stapom/zicom, ulje je bilo zmedju min i max. Nesto ispod pola (mozda oko 1/3, malo vise). Videcu kasnije ponovo da izmerim.Inace, nigde nema fleka da curi ulje (nema na patosu ispod, ni u motornom delu koliko vec moze da se vidi medju svim elementima onako ususkanim).Na autu je menjano komplet ulje pre nekih 7 meseci i stavljen je Castrol 5w30. Videcu da zovem servis da dobijem informaciju koje tacno (jer mi internet prikazuje gomilu razlicitih) da bih imao za svaki slucaj ako treba da dolijem.Auto prelazi dosta po gradu ali redovno ide i van grada.Da li neko ima ideju sta bi mogao biti problem za poruku? Manje mi je problem da dolijem ulje (ako se prirodno trosi, isparava, ...), vise me brine da nije pokazivac nekog drugog zanimljivijeg problema