0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Pitanje se odnosi na problem (ako postoji) podmazivanja turbine po zaistavljanju motora jer se turbina još neko vreme vrti po inerciji.Lično mislim da nije problem za normalnu vožnju jer su ležajevi još "masni" dovoljno.Ja praktikujem da sačekam desetak sekundi da motor odradi na ler gasu pre isključenja.
Ulje koje ja koristim je 5-40 gradacije i mali servis radim u ovlaštenom Renault servisu gdje navodno sipaju ELF al had, dođem ti, i za ovlašteni i za elf.. tako je svuda po Balkanu, moguće i da griješim.Do sada sam pergledao sve, pumpe, ventilatore, ventile i sve je OK. Ostala je samo turbina, i tu naidjoh na jednog poznanika koji mi reće da jeste turbina krivac ali i ja lično jer sam trebao početi sipat polusintetiku ćim je motor "prevezao" 200 000 km. A što se tiće onog da "samo ponekad" zuji kod ugašenog motora tu sam opet ja kriv jer puštam da mi postavljaju smećarske filtere za ulje koji nisu u stanju izdržat 5000 km a kamo li 10 k km. E sad budi pametan, mislim da meni turbina, za sada samo ponekad, ostaje bez podmazivanja kad motor stane a time i uljna pumpa, zadržavanje od deset ili petnaest sekundi prije gašenja nekad pomogne nekad ne .. ..
Dobro jutro, ako ima neko savjet, u zadnje vrjeme se na Clio III zna desiti odnosno čuti zujanje nakon gašenja motora. Ne uvjek . Vozio sam auto u servis i tamo mi rekoše da je sve OK, nema dima, nema ulja u hladnjaku, nema povećane potrošnje ulja nikako, EGR ima pun hod, nema grešaka u memoriji koje pominju EGR, auto ide ko motocikl.. Uglavnom oni (ovl. servis) meni već drugi put govore "haj ti kući nisi ti to dobro čuo, sigurno je to ventilator hladnjaka !" I odem ja ali se i dalje bar jednom dnevno čuje "ZZZZZzzzzzzzzzzzz" kada motor potpuno stane... Eto, Hvala unaprjed