Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
B

Turbina- Problemi i saveti (opsta tema)

Započeo bazdarevic, 27.01.2009. - 15:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

dzaga

verovatno ona ista kao i kod mene, ona sto preusmerava  preusmerava izduvne gaosove..

Mr.Black

nenasan  :too:  sreca pa te je izaslo tako jeftino jer je pocetak price zvucao veoma ozbiljno i "skupo"  :zubo:

dzaga

tacno se vidi kada je otvorena a kada je zatvorena klapna. kod mene se vidi kada je ventil otvori i zatvori..

nenasan

dzaga

ma nema garezi vec je map senzor slao podatke  u kompjuter da je pritisak u usisnoj grani prevelik a ovaj onda zatvara klapnu da turbina ne nabija pritisak. napr. senzor mi je merio, dok auto ne radi, 1200 milibara sto nije moguce za atmosferski pritisak

dussko

moze li neko da mi kaze da li je moguce i na koji nacin izmeriti pritisak turbine bez neke specijalne opreme sam . i drugo pitanje imali neko iskustva sa nabavkom creva od inter kulera sto je pricvrscen za deklu tj posto je . zvao sam master grup u ns 17200din specijalno,ali i preskupo.
dussko

aleksandar.o

naravno da nije moguce bez spec opreme,mada me ne bi cudilo da neko i to moze ,jer na ovom site ima raznih "resenja"

Exception®

Slažem se da je puno :shit: Kupi crevo odgovarajućeg prečnika za traktore, prave ih neki u Inđiji :kez: :kez: :kez:

ΕΛΛΑΣ

aleksandar.o

smesno ili ne,ali moze da posluzi neko drugo crevo,ali mora biti istog precnika na ulazi i izlazu a i duzina,pa ce da traje dokle traje

dussko

dogadja se ,pa ta creva trpe pritisak ,taj kanap koji je u njima nije obican kao u onim crevima od vode . vec kao na zupcastom kaisu ipak nemam predravu stvarno od  cega bi moglo ,to od traktora jeli sala ili stvarno iskustvo
dussko

aleksandar.o

odes u radnje i trazis crevo isto po obimu ulaza i izlaza i naravno duzine,ali duzinu mozes skratiti
znaci bitno je da nadjes da bude isti obim i duzina,zbog uvlacenja fals vaduha,a koliko ce da traju to ti niko ne moze garantovati
znaci nije bitno da li je od traktora ili neke druge marke auta

dussko

untrasnja rupa je fi 45mm.a spoljasna je na ventil dekli 53mm, ja sam trenutno resio ubacio spolajsni precnik 45 metalne cevi tu gde je puklo i stegao sa dve selne, radi odlicno ali mi izgleda dunjerski . to mi je dok neuradim ovo sto cuh . hvala
dussko

aleksandar.o

izgleda ,kako izgleda ali ipak imas 17200 din u dzepu ,bitno je samo da ne uvlaci fals vazduh

dussko

neuvlaci radi ekstra ide za medalju , nisam video ali sam cuo da su na nekim meganima tipa restajling ili 3ojkam drugacije resili. metalna hromirana cev i na krajevima kratka gumeno crevo cisto da nije cvrsta veza. jesi li vidjao to na 2ojkama i kojim
dussko

bingo

kod mene je metalno na 2008 god kao sto si opisao i reci mi ima li kod tebe tragova ulja u tom crevu i ako ima koliko  :respect:

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara