Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Scenic I ph2: Plasticno crevo za mali hladnjak u kabini

Započeo fLiP, 14.10.2012. - 18:06

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

fLiP

Treba mi kataloski broj ili cena nove tog plasticnog creva koji ide od hladnjaka u kabini do pozarnog zida. Danas je nedelja pa bih zeleo da znam sta da ocekujem sutra. Da li da ga lepim sa specijalnim lepkom (sto i nemam nameru) ili da trazim deo.

Sastoji se od plastike, od dva cevovoda koja idu paralelno jedno sa drugim do hladnjaka. Hladnjak se nalazi ispod radia i ta creva idu do pozarnog zida odmah iznad papucice gasa.

Ima pukotinu na spoju plastike kod pozarnog zida. Skinuo sam ga. Ispustio sistem iz vozila.

Majstori su mislili da je pukao mali hladnjak i da oda mora da se skida cela tabla :fiju: a ustvari kako sam video deluje mi da ne mora da se skida mali hladnjak kod Scenica zbog vadjenja malog hladnjaka. Mada u ovom slucaju se se ispostavilo da je pukla ova plastika. Videcemo dalje.

fLiP

Aha vidim ga. Na malom hladnjaku. Pod brojem 3. Skroz desno na malom hladnjaku. Tacno linijom pokazuje na taj deo koji ide dole do hladnjak i tu se spaja samo jednim torexom.
Ne vodi se kao posebni deo izgleda da se vodi kao ceo hladnjak.
Novi hladnjak je oko 10500 dinara u ovlascenom servisu. Nemaju ga kao zamniski.

Za ruke za zamenu malog hladnjaka su trazili 9000 dinara jer su napricali da moraju da ispustaju i sistem iz klime itd itd itd...
I stvarno mi nije jasno zasto mora da se ispusta sistem za klimu zbog zamene malog hladnjak. :nezna: Gledao sam upustvo i izgleda da su majstori samo napravili pricu. Jer upravo sada gledam i tvoju sliku i sad vidim da su samo velicali posao sa skidanjem TABLE.

A kako sam video za zamenu malog hladnjaka skinu se par srafova sa vozaceve strane i imaju zabice i par malih srafova sa okastom sesticom koje treba otpustiti i skinuti jedan drzac-sipku pored menjaca koji drzi tablu i kada se on zakosi moze da se izvadi hladnjak ka vozacu bez problema. E sada ne znam sta jos ima unutra. da se skida...

fLiP

Da to je to. Videcu prvenstveno da potrazim sutra na autootpadami. Ne bi trebalo da me kosta vise od 500dinara ako mali hladnjak ima da se nabavi za 50e :fiju:

zokce

fLiP

Zamenjeno. Nadjeno na autootpadu za 1500 ili 2000dinara. Po meni je to malo jaca cena za parce plastike, ali bolje nego ceo hladnjak koji isto nema da se nadje zamenski.