Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
L

Aditivi za gorivo

Započeo Lence, 04.02.2009. - 02:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

rotkod

Citat: mali_veseljak poslato 14.03.2010. - 20:50
Znam da su bas rekli da je aditiv za ciscenje dizni. Nemam kod sebe vise.

To je odlična stvar, ako je to ono što ja mislim, samo zna li neko na forumu gde ima da se kupi...

mali_veseljak

Ja sam uzimao u ovlastenom servisu. Cijena cca 12€. Sad me dovodite u iskusenje da ponovo uzmem. :)
natpis je na francuskom, siva plasticna boca sa plavom etiketom koliko se sjecam. Na njoj ima i natpis renault butique.

Byk

meni su to sipali u renault savi...

rotkod

Ja sam danas sipao pun rezervoar i wynn's C.rail, 1590RSD na OMV.

Byk

da li smeju da se mesaju aditivi?
Sipao sam skoro "Wynn's injector cleaner"... i sad sam video da ima i "Wynn's Formula Gold Petrol Treatment - triple action" u ponudi.
Da li treba da cekam neki vremenski period pre nego sto sipam ovaj novi aditiv ili mogu odmah uz sledecu dopunu benzina?

rotkod

Citat: vgorenc poslato 24.03.2010. - 23:10
da li smeju da se mesaju aditivi?
Sipao sam skoro "Wynn's injector cleaner"... i sad sam video da ima i "Wynn's Formula Gold Petrol Treatment - triple action" u ponudi.
Da li treba da cekam neki vremenski period pre nego sto sipam ovaj novi aditiv ili mogu odmah uz sledecu dopunu benzina?
Ne mašaj ih! Nećeš postići ništa! Sipaš aditiv, napuniš pun rezeorvar, najbolji efekat je...
1. Ostaviti motor u radu 30min. minimum ili ga voziti najmanje toliko...
2. Najbolje je voziti auto na duži put, ja tako radim, kad znam da ću napraviti minimum 300km, sipam aditiv.

Da ne bi ispalo da pišem gluposti, da pojasnim, aditiv radi na razlaganju prljavštine, potom je "ispira" iz sistema. Iz rezeorvara, cevi, pumpi, pa do brizgaljki, kroz koje prolazi i sagoreva, tada aditiv u sagorevanju oslobađa višu temperaturu, koja sagori koks sa klipova i ventila. Ne treba klati motor, nema efekta, čak se može desiti da progori ventil, tako što se koks užari i žar doslovce odvali komad ventila. Dakle normalno i neće se ništa dogoditi.
Ne možemo očekivati da će doći do poboljšanja nakon jedne vožnje do grada, koja traje cca 20min.
I u servisima, sistematsko čišćenje dizni je, ništa drugo, nego ispiranje istih sa specijalizovanim tečnostima, s tim što imaju komore kroz koje vide kako brizgaljke raspršuju, nekad su tečnosti i obojene da se jasnije vidi. Postoji uređaj wynn's koji čisti dizne na automobilu, bez demontaže... no to je za drugu temu.

Zato potroši prvo jedan, pa tek onda sipaj drugi po istom sistemu, bolje je nego da ih odmah pomešaš zajedno, bolji efekat!

Byk

pre par nedelja je auto poceo da stuca. raspitivao sam se malo sta bi moglo da bude obzirom da je poceo da stuca odmah sledeci dan nakon sipanja novog goriva.
odvezem auto na dijagnozu i usput mu zamene svecice i sipaju aditiv, medjutim nisu nista postigli pa su mi u servisu predlozili da narucim uloske za dizne i da dizne jedan dan skinu i odnesu na ciscenje.
ulosci su 70e, a ciscenje po dizni 25-30e. za ruke ne znam koliko bi uzeli, tako da kad se sabere, mnog je kume...
elem, preuzmem ja auto i sav sjeban krenem kuci, kad nakon 10tak minuta voznje auto prestane da stuca. i tako je bilo sve ok 2-3 dana do juce kada je opet poceo da za*ebava.
e sad ne znam ni sam da li je do goriva i da li ce to vremenom prestati ako se gorivo bude menjalo nekoliko puta, ili da ipak ocistim dizne... ??

rotkod

Ne preporučujem, ali poznam momka koji radi dizne, benzinske, ne dizel. Hmmm... Možeš se čuti telefonom, on će ti pošteno reći, nije prevarant. Ako su dizne reče ti da su one, neće te levatiti. Samo ja mislim da je u pitanju gorivo. Da ono pravi problem. Dizne, ako treba čistiti, ne znam. Malo mi nije jasno to, trzanje, ne bi trebalo biti trzanje, već gubitak snage, npr. ujutro treba da radi extra, pogatija smesa, kad je hladan, kad se ugreje, počne da za*ebava...

Byk

zeza i ujutru i kad se zagreje.. ali kao sto sam rekao, ne uvek...

naglo dodam gas on sticne/trzne par puta.. pa onda krenem sa sledeceg semafora, dam naglo gas, on ide super... i tako u krug.

rotkod

Osim STP-a, na MOL pumpi su ubacili u prodaju i wynn's aditive! Danas sam video!

keskese

Imam utisak da mi je auto bio malo bucniji kad sam sipao aditiv?! Ili sam prolupao?   :??:

rotkod

Citat: keskese poslato 08.04.2010. - 15:47
Imam utisak da mi je auto bio malo bucniji kad sam sipao aditiv?! Ili sam prolupao?   :??:
Mene majstori zovu "Steva Žigon"... meni uvek nešto čudno miriše i lupa...  :doh: Tako da mislim da ti se pričinjava...

keskese

Citat: rotkod poslato 08.04.2010. - 16:30
Mene majstori zovu "Steva Žigon"... meni uvek nešto čudno miriše i lupa...  :doh: Tako da mislim da ti se pričinjava...
E pa "Stevo", ubedio si me...  sada cujem i glasove  :woohoo:

rotkod

Ahahahahahahahahaha...  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

mali_veseljak

Citat: keskese poslato 08.04.2010. - 17:40
E pa "Stevo", ubedio si me...  sada cujem i glasove  :woohoo:

A zena i djeca te ne shvataju. hehehehe