Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
L

Aditivi za gorivo

Započeo Lence, 04.02.2009. - 02:05

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

rotkod

Citat: Cherokee poslato 30.04.2010. - 16:17

Za dizelase ti pise "For diesel engines", a za benzinjare "For petrol engines"...  :v:
Postoji poseban "vins" za com. rail motore, baš je naznačeno za njih... Mislim da je neko postavio pitanje problematike aditiva na ovom postu, koji su aditivi u pitanju... I jedni i drugi su za gorivo, aditiv je aditiv, dodatak... pošto nije naznačeno u postu (samom naslovu), dal' je reč o podizaču cetanske, oktanske... vrednosti il' pak, čišćenje inj. ili dizni, analnih otvora i sl... Mislim da možemo pričati o svemu.  :2eba0ex:

dussko

Moja iskustva sa aditivima su sledeca neznam da li ih bas treba koristit kada se krene na dalji put,s drugim automoblom sam pred polazak na more sipao aditiv,ovde smo se slozili da su agresivni odstranjuju naslage razne ,desavalo mi se da na putu do crne gore malo radi na tri klipa malo na cetiri. Ocemu se radi ,naslage koje aditiv odstrani podvuku se pod dizne ili ventil i auto neradi normalno. Sto se tice como reji motora koristim ovaj aditiv bio je 1600din i taj proces ponavljam na 10000km evo nasao sam neku fotku kako bi ga lakse prepoznali . High press 3
dussko

rotkod

To je to, inače u Kosovskoj 7 je jeftiniji, tu im je prestavništvo... Ne bi da ispadne da forsiram aditive... Nemam nikakav "deal" sa njima!  :bigl:
Ima ih na OMV, sada i na MOL-u i EKO.

aleksandar.o

Citat: dussko poslato 03.05.2010. - 00:55
Moja iskustva sa aditivima su sledeca neznam da li ih bas treba koristit kada se krene na dalji put,s drugim automoblom sam pred polazak na more sipao aditiv,ovde smo se slozili da su agresivni odstranjuju naslage razne ,desavalo mi se da na putu do crne gore malo radi na tri klipa malo na cetiri. Ocemu se radi ,naslage koje aditiv odstrani podvuku se pod dizne ili ventil i auto neradi normalno. Sto se tice como reji motora koristim ovaj aditiv bio je 1600din i taj proces ponavljam na 10000km evo nasao sam neku fotku kako bi ga lakse prepoznali . High press 3

na ovom je "opasna"etiketa,verujem da se prljavstina upalasi cim ugleda ovako "opasnu" etiketu

rotkod

Citat: aleksandar.o poslato 03.05.2010. - 22:23
na ovom je "opasna"etiketa,verujem da se prljavstina upalasi cim ugleda ovako "opasnu" etiketu
Zezaš malo? Znam ja da bi ti više voleo, da umesto te sličice, "opasne", bude neka polugola riba sa 6icom, stuk kao u ose... i naravno da sa svojim usnama duva u "diznu".
To su aditivi za sexshop...  :rotfl:

minister

Citat: rotkod poslato 30.04.2010. - 16:50
Postoji poseban "vins" za com. rail motore, baš je naznačeno za njih... Mislim da je neko postavio pitanje problematike aditiva na ovom postu, koji su aditivi u pitanju... I jedni i drugi su za gorivo, aditiv je aditiv, dodatak... pošto nije naznačeno u postu (samom naslovu), dal' je reč o podizaču cetanske, oktanske... vrednosti il' pak, čišćenje inj. ili dizni, analnih otvora i sl... Mislim da možemo pričati o svemu.  :2eba0ex:

Kupio sam upravo ovakav aditiv, na njemu pise da je za sve tipove motora, moze biti marketinski potez, a i ne mora. Uglavnom sipao sam taj aditiv, meni deluje da je nesto uradio, auto deluje dosta mirnije i snaznije.

rotkod

Ne znam kako ovo sad da napišem, a da pri tome ne budem izložen pljuvačini i sl... Iskreno mislim da mi auto bolje radi nakon aditiva, ne znam... Neki tvrde da nema vez...e
Ja naprotiv mislim da ima... Svako sam neka sudi, zato i postoje forumi, zbog diskusija, ne rasprava...  :fucka:

imola43

Prosle nedelje sam sipao Winn's aditiv zaciscenje dizni i .pun rezervoar 59,5 l i krenuo put nisa 250 km+150 lokalnog puta +250km nazad prosecna brzina 131km/h (znaci bilo je przenja .neke deonice i 215 km/h) moj subjektivan utisak da je nesto uradio , jel se oseti u nizim obrtajima da bolje vuce... e sad mozda je zabluda... placen 379 dindzi.. Jedino mi se pred kraj puta upalila chek engine , jos ne proverih zbog cega!?!!

rotkod

Generalno vlada vrlo loše mišljenje o njima, mislim na aditive za čišćenje, po jednoj teoriji, oni razbiju sav talog u rezeorvaru koji dolazi potom u filter i iz njega u ceo sistem. Da?! Samo ja sam gledao kako benzin nakon pola sata pojede svu prljavštinu sa EGR-a, koji je prilično prljav, kao smola, katran... Pa ako je u rezeorvaru benzin, pa on bi sam razbio svu tu prljavštinu... Suština je u sledećem (ispravite me ako grešim) prljavština u benzinu je u samom gorivu, koje dotiče do filtera, koji upravo služi da spreči dotok svega toga u sistem ubrizgavanja, tako kad proizvođač kaže da je idealno sipati pun tank i voziti do rezerve, da se tako najbolje održava sistem, onda su u pravu. Samo što se kod nas dešava da neke dodatne "komponente" prolaze kroz filter i idu dalje u sistem, gde pronalaze svoja mala mestašca i počinju sa taloženjem... Aditivi za čišćenje upravo takve stvari "razbijaju" i teraju kroz cikljus sagorevanja, napolje. Mimo aditiva, najbolje za zdravlje naših automobila je, redovna zamena, kad treba, filtera...

SimkeS

Da probam i ja ove aditive, i ako sam protivnik. Uzeh ovaj pa videcemosta ce biti sa autom.  :kez:
Renault F1 Team

rotkod

Koji je to aditiv i gde si kupio?
Pod koji sam mislio na, za šta?

Blazar

SimkeS

Elf E Plus, jednom recju za sve , cisti sistem za ubrizgavanje, smanjuje potrosnju gorivo, izduvne gasove.  :cancan:

Cena 9 €.

Renault F1 Team

mucic2

de ga ima da se kupi     :respect:

rotkod

Citat: SimkeS poslato 20.05.2010. - 21:41
Elf E Plus, jednom recju za sve , cisti sistem za ubrizgavanje, smanjuje potrosnju gorivo, izduvne gasove.  :cancan:

Cena 9 €.

Da, gde?