Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Fuego

Započeo Maki_M, 10.02.2009. - 23:23

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Maki_M

Citat: amply poslato 11.02.2009. - 22:17
Svaki ti čast :too: Ovo treba pročitati više puta.
Hoćeš da ti dajem još predloga (r8), ili ćeš nas sam obradovati još ponekim tekstom. :write:

Citat: Exception poslato 11.02.2009. - 23:59
R6, R8, R10, R16, Alpine... Šta god imaš i znaš, samo napred :respect: :respect: :respect:

EDIT: bilo bi zanimljivo pisati i o R15 i R17 kao i o R20 i R30 :yeah:

Ja lično bih najviše voleo da pročitam nešto o R8 i R16 :hail:

Hvala vam. :yeah:
Nije mi potrebno podsećanje već malo više slobodnog vremena. Imam već dosta (moderatorskih) obaveza na mom matičnom Citroen forumu.

Gledam da svaka ovakva tema bude autorska, znači da ne bude puki prevod sa engleskog već da nosi neki lični pečat ili da bude pokrepljena nekom mojom ličnom arhivom.
Planiram da odradim još neke modele, sigurno. Za sada mogu samo da obećam sigurno najiscrpniju priču o Renou 6. Ali kao što rekoh, sve zavisi od vremena.
Angel, ne brini, Petica je samo tvoja! :bigl:

Exception®

Citat: Maki_M poslato 12.02.2009. - 10:59
Gledam da svaka ovakva tema bude autorska, znači da ne bude puki prevod sa engleskog već da nosi neki lični pečat ili da bude pokrepljena nekom mojom ličnom arhivom.

E upravo zbog ovoga mi se i sviđaju textovi :respect:
ΕΛΛΑΣ

Click

@Maki_M

Svaka ti cast  :respect: Sa uzivanjem sam citao sve sto je ovde napisano  :write:
Ovo je bio prelep auto... Jos jedan plus je oslanjanje na R 18  :cool:

EDIT:
evo nekih videa sa predstavljanja

Fuego

Fuego jos jednom

vladII87

Pazite ovo
&feature=related

Dogac

Ide kao nevreme...mene bi otkinuo iako imam xenone!  :laugh: :laugh:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

drMarty

Click:meni nece da otvori link :place:
&NR=1

Exception®

&feature=related :hihi:
ΕΛΛΑΣ

DRAZEN92

Citat: Angel poslato 11.02.2009. - 22:36
Samo da mi niko nije dirnuo Reno 5, prevodim text na 5-6 Word strana sa engleskog, do duse sve nesto iz delova jer nemam kad da zavrsim u cugu, ali sve jedno. Bice biven koj' pokusa  :bat:

Gospodjice , Kad ce taj text??? :)
NORTH SIDE TEAM Subotica

dCi DRAJVERI NAJBOLJI SU FRAJERI!

Angel

Tek sad videh zahvaljujuci Flipu... Imam neke obaveze, tako da definitivno prepustam prevod nekome drugom  :wavey:  :kez:

cika mili

Bio je mart 1980. ... Da li znate koji auto je PRVI imao daljinsko zaključavanje i komande na volanu?[/size]
https://www.magazin.novosti.rs/sr/vest/da-li-znate-koji-auto-je-prvi-imao-daljinsko-zakljucavanje-i-komande-na-volanu-foto/1376948

Pre 40 godina je "reno fuego" prodrmao svet auto-industrije smelim dizajnom i brojnim novitetima

Pre tačno 40 godina vlasnik jednog automobila je prvi mogao da svog ljubimca otključa, odnosno zaključa ne prilazeći mu!

Mogao je i da vozi, da bira radio stanice, a da pri tome ne skida ruke sa volana. Pri tome je uživao u čarima lepotana iz "Renoove" fabrike snova na toćkovima - novog "fuega"!

Bio je mart 1980. Na Salonu automobila u Ženevi dva uspešna kupea "Renoa" modeli "reno 15" i "reno 17" su ustupili mesto novom modelu koji je dobio neuobičajenu oznaku, ime - "fuego"! Pomalo futuristički kupe, serijske proizvodnje baziran je na platformi uspešne "Renoove" limuzine "reno 18".

Revolucionarni naziv ga nije samo istakao među modelima označenima slovom R i brojkom, već je karakterisao njegovu dinamičnost i međunarodni potencijal. Originalni dizajn je odlikovao njegove performanse, a dugačka vrata olakšavala su pristup zadnjoj klupi.

Namera je bila da osvoji najširu publiku, nezavisno od njene kupovne moći. Zbog toga je stvorena prebogata paleta verzija pa su kupci mogli da biraju između osnovne verzije TL i najnaprednije verzije Turbo još veliki broj modela poput verzija GTL, TS, GTS, TX, GTX, pa čak i verzija sa turbodizelskim motorom.
Zapremina motora je iznosila od 1.400 do 2000 cm³.
Verzija GTS je bila osnovni model i činila je većinu od 226.000 modela "reno fuego" proizvedenih tokom pet godina.

Zahvaljujući alijansi "Reno-AMC", sjajni model "fuego" je stigao na najzahtevnije i najbogatije tržište automobila na svetu u SAD 1982.

Ova verzija se isticala standardnim američkim odbojnicima, svetlima, pokazivačima smera i posebnom opremom: aluminijskim naplatcima i gumama "Mišelin TRX", električno sklopivim platnenim krovom, sistemom centralnog zaključavanja, klima-uređajem i fantastičnim presvlakama.
"Reno fuego" iz 1982. je bio prvi automobil sa sistemom za daljinsko zaključavanje. Takođe je prvi automobil koji je na upravljaču imao komande audio-sistema.

TEHNIČKI PODACI

Godina lansiranja: 1980.
Dužina: 3,66 m
Širina: 1,75 m
Masa: 970 kg
Motor: četverocilindarski + Garrettov turbopunjač
Radna zapremina: 1.397 ccm
Maksimalna snaga:160 KS
Pogon:Na zadnje točkove
Menjač: Pet stepeni+ MA
Kočnice: 4 x disk
Maksimalna brzina:200 km/h