Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa trenutnom potrosnjom goriva - reseno

Započeo banom81, 25.10.2012. - 09:38

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

banom81

Imam problem sapokazivanjem trenutne potrosnje goriva, u pitanju je megane II 1.5dci. Naime stalno mi varira trenutna potrosnja kao da je nesto pobrljavilo, npr. kada vozim na odredjenoj brzini gde je pre trosilo 4.0l sada se dok je gas konstantan non stop vrti od otprilike 3.6-4.5 ali jako brzo, ne moze da se smiri na jednom broju. Ima li neko predstavu sta bi moglo da bude?

djiuliju

Ne bih rekao da imas problem. Trenutna potrosnja zavisi od mnogo faktora, nagiba, vetra, a ni ti ne mozes bas konstanto da drzis isti gas, pa zato podaci na bordu idu gore dole.  Sve dok je prosecna potrosnja normalna, mislim da je sve u redu.

dragan

sve rece covek...

ili nam je svima pobrljavio bord  :bigl:

ajra

Citat: banom81 poslato 25.10.2012. - 09:38
Imam problem sapokazivanjem trenutne potrosnje goriva, u pitanju je megane II 1.5dci. Naime stalno mi varira trenutna potrosnja kao da je nesto pobrljavilo, npr. kada vozim na odredjenoj brzini gde je pre trosilo 4.0l sada se dok je gas konstantan non stop vrti od otprilike 3.6-4.5 ali jako brzo, ne moze da se smiri na jednom broju. Ima li neko predstavu sta bi moglo da bude?

odes negde na pravac uhvatis konstantan gas i onda bi trebalo da ti potrosnja stoji na jednoj cifri neko kratko vreme ili duze vreme zavisi od toga kako drzis nogu na gasu i od drugih parametara sto drugi napomnuse. to i jeste trenutna potrosnja. ako se brojke menjaju brze, moguce da nesto nije uredu sa papucicom gasa ili necim trecim. Jel ti varira i broj obrtaja ili je konstantan?

banom81

Ljudi znam sta pricate dosada se menjela za 0.1 -0.2 na par sekundi ali sad stalno oscilira

mika018

Citat: djiuliju poslato 25.10.2012. - 10:25
Ne bih rekao da imas problem. Trenutna potrosnja zavisi od mnogo faktora, nagiba, vetra, a ni ti ne mozes bas konstanto da drzis isti gas, pa zato podaci na bordu idu gore dole.  Sve dok je prosecna potrosnja normalna, mislim da je sve u redu.
Ja sam uspeo cak 15ak sekundi da zadrzim cifru na jednoj odredjenoj cifri, na "idealno" pravom putu  :smoke:

djiuliju

Pa ti si zlatan  :celb1:

Salim se, moguce je naravno, i vise od toga. Ali poenta je da nije nista cudno da trenutna potrosnja oscilira. I kad vozim na tempomatu trenutna potrosnja ne stoji

E sad, sta bi mogao da bude uzrok da oscilira previse  :nezna:

banom81

Evo samo da se javim, posto je sve pocelo otprilike u isto vreme kada je trebalo da se odradi redovan servis na 10k sve je reseno posle servise, verovatno je neki od filtera bio losiji ili mozda malo losije ulje uglavnom sada normalno pokazuje potrosnju.

Hvala svima u svakom slucaju

Pozdrav

cacaboss

Ja isto imam problem sa trenutnom potrosnjom goriva..koja je bas nenormalna oko 9l - 10l u trecoj brzini na 45km/h...a ustvarikad izracuna km i sipano gorivo oko 6l....kako mogu to da resim..jedan majstor mije rekao da je to do protokomera..skinuli i ocistili protokomer tj senzore u njemu..i senzor temperature vazduha..medjutim iso senastavlja..a nema nikakve greske na dijagnostici..sta moze da bude problem.... :help: