Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Prskalice za xenon svetla

Započeo Marfy, 29.10.2012. - 11:31

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Marfy

Pitao bi nekog pametnijeg od mene pošto Lagunu posedujem nema ni nedelju dana.Jedini problem za koji još nisam našao rešenje je kako se pali prskalica na xenon farovima?Ja sam stiskao sve na toj ručici za brisače ali ni jednom nisam uspeo da upalim za svetla.Vlasnik vozila rekao je kad sam kupovao da treba nešto da se drži.Ali šta?Pa bi bio jako zahvalan da mi neko objasni šta treba da se stisne drži ili miluje.:)

Saćipko

Ja imam iste prskalice, dovoljno je da su upaljena svetla dok prskas u sofersajbnu i upalis brisace. Samo se ukljucuje
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

Marfy

Citat: sacipko poslato 29.10.2012. - 12:30
Ja imam iste prskalice, dovoljno je da su upaljena svetla dok prskas u sofersajbnu i upalis brisace. Samo se ukljucuje
Hvala na brzom odgovoru probaću i to ali sad sam se setio da kod mene svetlo pali se automatski valjda tako je namešten preko kompjutera pa mi prekidač uvek stoji na nuli pa skontam da on ne registruje da su mi svetla upaljena pa zato ne prska.

Marfy

Nažalost ništa od prskanje.Probao sam danas.Prvo sam upalio lampe da skonta auto pa sam počeo da prskam šofešajbnu ali ništa.Pitanje je dal uopšte imam prskalice pošto kod mene su oni otvori gde bi trebalo da stoje su zatvorene i nemogu da vidim dal su tu. :place:

backo81

na mojoj laguni moras malko duze da zadrzis rucicu za prskanje kada su upaljena svetla da bi prskalo na farovima. ali probaj slobodno da izvuces prskalice dok neko drzi rucicu za prskanje. mozda su se zapusile jednostavno. mozes probati i kompresorom u brizgaljke da vazduhom prema boci da produvas mozda ima prljavstine

mire

Upravo tako, mora malo duže da se prska voda da bi se aktivirala prskalica na farovima, a osim toga - ona se ne aktivira svaki put kad se prska šoferšajbna, nego samo povremeno.

Marfy

Hvala svima na odgovorima stvarno ste pomogli.Probao sam da ih izvučem da vidim dal postoje i sva sreća oba su na mesta.Kad sam malo duže držao da prska šoferku onda je samo jedna strana izdigla malo i prsnula far.Kako backo81 rekao nažalos zapušteni su.Sad nisam siguran šta pokreće te prskalice mali elektro motor ili nešto drugo?Kad bi još neko znao odgovor na ovo pitanje i ja bi znao šta treba da se popravi. :respect: