Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
N

Koliko Vas Renault trosi goriva

Započeo Nenad, 26.03.2008. - 00:52

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Nenad

Ajmo da ćujem raceri, koliko goriva, što gradske, što mješovite, što otvorene ceste...

Eto, moj troši gradske oko 12.5 L/100km-a moje vožnje, a najniže što sam ga uspio spust jest 8 L/100km
otvorena cesta 6.8L/100km-a na autoputu( 130-150 km/h ), inaće maximum je bio da sam spržio cijeli tank za 200 km  :zubo:

Exception®

Nema pravila kod mene. Troši koliko ga "očepim". Od 6.1 l do 10,2 l ;)
ΕΛΛΑΣ

Sillypuppie

omega

gradska 12

otvoren put 5-6

prosek 7.7 stoji na kompjutoru

w126

8.5 (otvoren put najviše)

Alhemičar

Gradska voznja : Leto(7.1-7.7L)  Zima(7.9-8.6L)

Regionalni putevi : 5-5.5L(max. brzina 100km/h)

Auto-put : 6.2-6.5L(110-130km/h)

Napomena : Sve iznete vrednosti su izmerene tokom "normalne" i umerene voznje   :wavey:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Exception®

Citat: Clioman poslato 26.03.2008. - 08:42
Napomena : Sve iznete vrednosti su izmerene tokom "normalne" i umerene voznje   :wavey:

Ovo je sve relativno ;)
ΕΛΛΑΣ

Alhemičar

Citat: Exception poslato 26.03.2008. - 10:30
Ovo je sve relativno ;)

Sta je relativno?   :nezna:  Valjda ja znam kako vozim! Ako mislis na temperaturu,vazdusni pritisak,brzinu vetra..i jos neke druge parametre..onda je sve relativno!   :rotfl:

Exception®

:celb1: ti i ja nikako da se "sastavimo". Mislio sam da je sve relativno šta je za koga umerena i normalna vožnja :D
ΕΛΛΑΣ

Alhemičar

Pa znam na sta mislis..ali valjda svi znamo i pravimo razliku izmedju umerene voznje,malo zustrije voznje i prave sportske voznje(gas do daske non-stop). Drugo je to sta svako od nas smatra za normalnu voznju za sebe i po svojim kriterijumima..ali postoje neka opsta merila i vrednosti kada pricamo..umerena voznja je voznja koja se uglavnom odvija u okviru dozvoljenih ogranicenja uz umerena i ne nagla ubrzanja..ne znam kako drugacije da ti objasnim.. :yes:

Exception®

ΕΛΛΑΣ

nebojsa

Thalia na 130-140 konstantno s full opterecenjem trosi tacno 4,8 litara dizela :) :) :) -eto zasto volim ovaj auto! :)

Na 120 je opsuetno, tada 4, 4 s klimom trosi...

U gradu oko malkice vise od 6, moje ostre voznje, naravno s klimom...al keva zato zna jooos da mu "spusti" potrosnju znacajno...

Dule

Scenic 2.0 T trosi po gradu izmedju 11-13 L. a to ovisi o puno toga, na otvorenoj cesti normalnom voznjom se to da spustiti i ispod 8 L prosjeka...sve u svemu zadovoljan sam potrosnjom jer je moj prosjek najcesce oko 9 L posto se 70% vremena vozim otvorenom cestom.
To je i razlog sto sam odabrao ovaj motor jer sam znao da u mojim okolnostima voznje potrosnja nece biti veliki problem.
Da se vozim samo po gradu vjerojatno nebi izabrao ovaj motor.

Alhemičar

Da se vozis po Beogradu,Zagrebu ili po Novom Sadu ili Splitu..sigurno da ne bi izabrao ovaj motor!   :rotfl:   
Mislim da kada bi se ja vozio po Osijeku(pri tom ne mislim da je Osijek mali niti ga potcenjujem) i to samo po gradu..ostvario bih moje najvece rekorde sto se tice niske potrosnje.  :bigl:

Click

Meg II grandtour
grad

autoput/otvoren put mix

R 18
grad oko 9-10 litara,
otvoreni put izmedju 5 i 6 lagane voznje

Megane II na 120 km/h u sestoj 2000 rpm, potrosnja do 5.5, 5.7 litara sa klimom

Marko Os

Velika kazaljka mi se vecinu vremena zadrzava blizu crvenih znakica. Nemam pojma zasto, bice da joj se svidja. Stoga, potrosnja u gradu, danas provjereno 11,2. Spustio sam za jedan deci u odnosu na zimu. :hura:
Do kraja ljeta ako ovako nastavim cu trosit sigurno 3-4 dcl manje. A onda opet zima, potrosnja 12 i ubijanje guma na snijegu i ledu.
Ušveckoj ladno, al standard

spin

moj nece ispod 14 ni da ga molim. otvorena cesta oko 8,5-9.  :fucka: