Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
N

Koliko Vas Renault trosi goriva

Započeo Nenad, 26.03.2008. - 00:52

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

BaneX

Citat: mire poslato 15.02.2026. - 08:31
Jesi li siguran u to? Ako misliš da je to zato što ne pokazuje trenutnu potrošnju kad auto stoji, to nije bitno.
Merio sam par puta, kombinovana voznja, ali mi je dosta radio u mesto zbog male bebe, i tada mi je svaki put oko 1l bila veća potrošnje nego što pokazuje board. I sad kad sam se uputio na odmor napunio ga, i pred Kopaonik bilo oko polovine rezervoara, reko da ne zaveje, da se ja osiguram, i dospem, i kad uporedim koliko sam sipao, tek sada se poklapa sa board-om, mozda 1dl razlike. Jedino objašnjenje mi je da potrošnja u mestu ne ulazi u prosek.

wcyber

moguce je da vise gresi ako radi u mestu, al sigurno mu ulazi u racunicu

mire

Meni je laguna 3 skoro pa savršeno pisala potrošnju na otvorenom, a po gradu je ozbiljno promašivala. Nemam objašnjenje osim da sistem ne radi dobro. Čak mi se čini da sam nekad primetio da se podatak o ukupno potrošenom gorivu smanji pri svakom startu motora.

slavko_bgd

Da, tako radi većina automobila te generacije koje sam imao prilike da vozim i testiram. Bili su utoliko precizniji su što su bili noviji, u smislu da su manje prešli, i što je više bilo otvorenog puta. A ovo što si napisao za L3 da smanji količinu potrošenog goriva pri startu motora - da, jer posle  više od 11 minuta stajanja pa ponovnog pokretanja vozila BC obračunava šta ima u rezervoaru da bi prikazao nivo na tabli i da bi prikazao autonomiju sa izmerenim gorivom. I da, ne baš dobri algoritmi kod većine automobila te generacije, ali opet koliko-toliko upotrebljivi. Danas je to daleko bolje i mnogo preciznije kod većine automobila.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

wcyber

da, u ovog s3, svaki put kad sipam gorivo, do punog, stane tacno toliko koliko prikazuje da je potroseno, sa greskom od 0.1-0.2l na kolicinu od 30-40l usutih

alexsasa

Evo sad gledam, Clio mi do 30km/h ne prikazuje trenutnu potrosnju.
Hibrid

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ap0calypto

Ne prikazuje ni meni 2.0hdi

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

wcyber

da, to im je neka fora.. ni scenic2 nije prikazivao do 30

opel calibra na primer je menjala prikaz u litar na sat ispod neke brzine i dok radi u leru

alexsasa

Tako nesto sam i ja imao na Golfu mk2 gti. Kod Clia ne pokazuje trenutnu dok prosecnu meri normalno. Primer, vozis po gradu ispod 30km/h, ne pokazuje trenutnu potrosnju a prosecnu upisuje.
Btw, i dalje me lepo laze, upisuje 1-2dl/100km vise nego sto sipam xD

wcyber

1-2dl je jako mala greska.. na usutih 30l, to mu dodje greska 3 do 6 ml po litri

alexsasa

Na 100km mi slaze za 1-2 dl, ne ukupno

zokce

Citat: alexsasa poslato 16.02.2026. - 23:28
Tako nesto sam i ja imao na Golfu mk2 gti. Kod Clia ne pokazuje trenutnu dok prosecnu meri normalno. Primer, vozis po gradu ispod 30km/h, ne pokazuje trenutnu potrosnju a prosecnu upisuje.
Btw, i dalje me lepo laze, upisuje 1-2dl/100km vise nego sto sipam xD

Ima tzv servis mod (kad kazaljke marsiraju), tu prikazuje potrosnju i u leru.

alexsasa

To imam na Meganu, na Clio3(barem kod mene) nemam taj mod.

adzo

Oko 150km je magistrale, 30km grad, ostatak autoput. Gorivo u MKD 129 RSD

Za 8 meseci prešao nešto više od 6000km. Prosečna potrošnja 4,47L/100km. 631 RSD me košta 100km (još ni jednom za 8 meseci nisam sipao u Srbiji) što daje prosek od 141 RSD/L  :laugh:

wcyber

sjajna potrosnja za autoput i 80kmh prosek brzine