Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
N

Koliko Vas Renault trosi goriva

Započeo Nenad, 26.03.2008. - 00:52

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

shone

~ 8.1 - 8.3 pri prosecnoj brzini od ~ 30km/h

danijelzg

7.5l prosjecno, kad se kulturno vozim po svojim relacijama koje ukljucuju i obilaznicu i centar.

Gradske mi uredno moze potrositi 9 litara. Ono,bez pardona. Ali pazim ja na gas,pa mi manje trosi. Van grada,znam doci do Rijeke/Krka s prosjekom od 6.5 litara. 
Nemam volje s njim da divljam.

Bojan_NBG

Oko 6.5l u gradu, pri agresivnijoj vožnji sa uvek upaljenim farovima, muzikom i klimom po potrebi...Na autoputu oko 5l pri 130km/h...Al kad naleti neki gnoj (golf) tdi na autoputu, ode potrošnja u đavola... :cekicem: :fucka:

IsNoGood

Prosecna potrosnja mi ne prelazi 6 litara.
Ustvari odmah sam slagao :o:, trenutna prosecna potrosnja mi je 6.7 litara, ali ovo je specificna situacija- poslednjih 10 dana vozi se samo po Beogradu i do Nisa do kog se islo 5 puta u ovih 10 dana :fiju:, na autoputu se retko spusta brzina ispod 150kmh, uglavnom je to 160 celim putem, zbog toga i jeste takva potrosnja.
Kod mene se nije naviklo da se auto pazi i mazi jer nije ni kupljen za to vec da nam olaksa zivot. Po gradu trosi 6-7l, mada ako vozim po ogranicenjima i bez naglih startova (koliko je to moguce za ovaj motor) moze da bude i 5.5l. To su podaci za ovih 5 meseci koliko imam auto.
Na magistralnim i regionalnim putevima potrosnja NE MOZE da predje 5l koliko god se ja to trudio :zubo:. Ostaje mi u pamcenju put do Budve i nazad gde je motor jos bio u razradi pa ga nisam terao preko 2500 obrtaja, nas dvoje u autu... Elem,u povratku u BGD pokazivao je da je prosecno potrosio 4.3l !!!!
Na autoputu pri 130kmh i na 3200 obrtaja komp pokazuje trenutnu potrosnju od ~6.2l, na 160kmh pri 4000 obrtaja pokazuje trenutnu potrosnju od ~9.4l...

Orlovic23

5 litara, rezimom agresivnije voznje!

Boki

Moj clio trosi oko 8 litara ali plina.Za benzin neznam,posto ga 2 zadnje godine vozim na plin,ponekad na benzin ali su to kratke relacije mada mislim da odprilike toliko i benzina potrosi
Aovaj drugi(d7f motor)prosecno trosi oko 6,3 l/100km
Nisu sale za umove male

Chkoze

Gradska vožnja 13,4-17,5 l. Manje nisam uspio potrošiti, ali nisam se pretjerano ni trudio...
Otvorena cesta 8-10 l. Interesantan (mi) je podatak da BC pri 160 km/h pokazuje okruglo 10 l.
Na otvorenom se može spustiti i ispod 8 l, "što je zbilja fenomenalno".
:bigl:

Alhemičar

@ Chkoze : Nije valjda da ti po Zenici trosi toliko?   :zubo:  Zenica nije toliko strasna sto se tice gradskih guzvi,bar sam ja stekao takav utisak..a sto se tice podatka da ti na otvorenom trosi 8L..e to je za   :hail:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Chkoze

Citat: Clioman poslato 28.03.2008. - 22:49
@ Chkoze : Nije valjda da ti po Zenici trosi toliko?   :zubo:  Zenica nije toliko strasna sto se tice gradskih guzvi,bar sam ja stekao takav utisak..a sto se tice podatka da ti na otvorenom trosi 8L..e to je za   :hail:
Vozim još Feliciju 1,9 diesel koja troši cenera po gradu.  :yes: S tim da je dostavnjak (Pick up) koji je koliko-toliko lakši od obične Felicije.
Ne trudim se puno da spustim potrošnju po gradu kad je MRS u pitanju, halal joj bilo! Ne žalim.
A Zenica je lagana vožnja, na granici s totalnim gubitkom živaca. I normalno da popi#dim i preskočim nekoga ili "malo" stisnem.
Kad sam "divljao" potrošnja bi bila 17,5 l, a neka "umjerena" vožnja je 13,5. Kreni - stani, prva, druga treća i to je to.
Ovo za potrošnju na otvorenom je stvarno nevjerovatno (8 l), ali vjeruj mi, može i malo ispod toga. Šaltam iz 4. u 6. (kad štedim) i bez zabijanja u crveno.
Samo su mi nejasni oni likovi što kažu da im MRS po gradu troši 9 l.  :bullshit:

Alhemičar

Slazem se..tesko da RS sa svojih 225ks(sorry ako sam zaboravio kojeg konja    :bigl:)moze po gradu trositi 9L.Pa tih 9L je pojam i za neke Clio 3-ke sa 1.2 motorm od 75ks..   :wavey:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Exception®

Citat: Chkoze poslato 29.03.2008. - 01:13
Samo su mi nejasni oni likovi što kažu da im MRS po gradu troši 9 l.  :bullshit:

Znam tačno na koga i misliš ;). Toliko troši u dominama. Meni danas navukao na 10,4 l (moje) gradske vožnje :zubo:
ΕΛΛΑΣ

Chkoze

Citat: Exception poslato 29.03.2008. - 01:19
Znam tačno na koga i misliš ;). Toliko troši u dominama. Meni danas navukao na 10,4 l (moje) gradske vožnje :zubo:
Ah, ne prozivam nikog, ali je takva tvrdnja stvarno smiješna. Nisam htio ništa prokomentarisati...

Exception®

Pa naravno da je smešna. Mislim... daaaaaj, 9 l. Pa moj troši 10 + litara :celb1: Nisam ja mislio ništa loše što si to napisao. Naprotiv, podržavam tvoj post :ok:
ΕΛΛΑΣ

MilosM

Pojma nemam koliko mi tro[i po gradu,uglavnom troši koliko sipam :),a na otvorenom po nekoj mojoj proceni,oko 5-6 litara.Npr treba mi 1000 din da odem iz Ar za Bg (77 km) i da se vratim i ostane mi da se vozim 2 dana na posao.

Chkoze

Citat: Exception poslato 29.03.2008. - 01:35
Pa naravno da je smešna. Mislim... daaaaaj, 9 l. Pa moj troši 10 + litara :celb1: Nisam ja mislio ništa loše što si to napisao. Naprotiv, podržavam tvoj post :ok:
Ma znam da nisi ništa loše mislio, malo sam se pogrešno izrazio, nisam htio nikoga prozivati, da se ne upuštam u svađe i šupljiranja.
A to što tvoje auto troši 10 l je garant zato što divljaš.  :celb1: