Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
N

Koliko Vas Renault trosi goriva

Započeo Nenad, 26.03.2008. - 00:52

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

milos petrovac

postovanje.nov sam clan,imam pitanje koje me muci.bio sam kod par majstora. scenic 2013 xmod 1.6dci, pali upozorenje za punjenje akumulatora, ali se on uredno puni i nemam problema sa tim,ali lampica i 3 bipa nikako da se sklone sa glavnig menija.sta moze da bude?

wcyber

pogresna tema.. a i vec je diskutovano puno puta..

pedjak

Direkt, bez izuvanja, i to u pogrešnu temu...

TapaT

radiša

Vozio sam Megans 4 do skoro 4,5-5L /100km.  1,5dci,  sad nozim Kadjara 1,3benzin 9L prosek...
😃💪

wcyber

resetovao sam skoro potrosnju da opet malo izmerim cisto zimske novosadske voznje.. evo me na 9.7l/100km  posle nekih 50km predjenih, prosecna brtina 18km/h

webad

Dosta stani/kreni, ubrzaj/uspori

I ja jutros resetovao, vozio do vulkanizera da zakrpim gumu i onda još malo po gradu za druge stvari. Sve NBG, bez gužve, malo sreće sa semaforima

wcyber

zavrsena jos jedna tura letovanja, ukupno 1500km i 90l dizela, okruglo 6l/100km .. sa svim guzvama, kolonama, granicama i lokalnom voznjom

Goxxy

Samo da javim da sam ja sa mojim Meganom 2.0dCi i sa sve krovnim koferom imao prosečnu potrošnju oko 6.5 litara na 100km i da sam prezadovoljan :D

Saćipko

@Goxxy   nisam ispratio... Prodao si Megana?  Dosta si ulagao u njega...

Elem. Jes da nije renault, ali, vec godinu dana vozim Golf 5 1.9 tdi. Sa 6 brzina. 77 kw, i odradjeno mapiranje, tzv chip tuning.
I pre i posle chip-a trosi isto. A to u opste nije malo.
Zima-leto, u gradu ravno 8/100, a na otvorenom u ogranicenju 6/100, malo preko ogranicenja 6,5 (sto je i najcesce), a zadnji odlazak na letovanje ravno 7/100.
Toliko o ekonomicnosti VW.
Auto pre ovog, octavia a7, 1.6 tdi, par god stara je trosila od 4-5/100. Na magistrali smesno malo. Ipak, auto bio relativno nov. Ovaj ravno 20 god star.

Msm da renault ima sasvim ok potrosnju.
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

pedjak

Stari TDI nije baš šampion potrošnje, niti rafinisanosti, a ni godine mu ne idu u prilog. Noviji su daleko ekonomičniji.

TapaT

adzo

Završio letovanje uz 600km obilaska plaža. Odlazak do neosa noćna vožnja bez klime uz poštovanje propisa 3.9L (120 kroz Srbiju jer je bio veliki pljusak skoro do Leskovca) Kroz MKD po propisu a nikako iznad 110 jer stanje puta ne dozvoljava bržu vožnju. Kroz Grčku po ograničenju (do Soluna je katastrofalan put pa sam retko išao preko 90). Bez čekanja na granicama (sve 3 ukupno možda 25min).
U Neos gore dole sve sa klimom i uzbrdicama nizbrdicama mi je podigao na 4.1L
Povratak takodje sa klimom i nešto dužim čekanjem na granicama ( sve 3 možda ukupno 1h 15min) mi je podigao na 4,2L ukupnu potrošnju. Za skoro 2000km potrošio 83L

Goxxy

Citat: Saćipko poslato 03.08.2026. - 10:45@Goxxy   nisam ispratio... Prodao si Megana?  Dosta si ulagao u njega...
Jok vala, ne prodajem :D
Ne znam ni odakle takav zaključak ;)

alexsasa

Nama letovanje popilo 140l benzina, 2200km, prosecna 6,4.
Natovareni do krova xD

Sent from my iPhone using Tapatalk

zokce

Koja su ti maska i peraja?

alexsasa

Ubacio mi drugar u kola pred polazak, masku i koristim, peraja ne pamtim kada sam zadnji put koristio

Sent from my iPhone using Tapatalk