Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
N

Koliko Vas Renault trosi goriva

Započeo Nenad, 26.03.2008. - 00:52

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

markofpi

Evo i ja da podelim ovu sezonu sto se potrosnje tice. Islo se sa Nissan QQ, poznati 1.3  agregat 158ks CVT menjac.

Klima non stop, svracalo se po raznim selima, a Jonska obala izuzetno brdovita.

alexsasa

Za tu snagu i tip vozila vise nego dobra potrosnja, mozda nisam ispratio, gde si isao na jonsku obalu?

Sent from my iPhone using Tapatalk

markofpi

Baza mi je bila Parga ali smo na putu do iste posetili Meteore i spavali u Metsovu.
Parga klasika, okolne plaze, obilazak Sivote, Perdike, odlazak do Preveze i jedan dan do Igumenice.
Za potrosnju se slazem, obzirom sta nudi taj agregat sasvim korektna, rekao bih i niska potrosnja.

Saćipko

Citat: markofpi poslato 06.08.2026. - 10:43Evo i ja da podem ovu sezonu sto se potrosnje tice. Islo se sa Nissan QQ, poznati 1.3  agregat 158ks CVT menjac.

Klima non stop, svracalo se po raznim selima, a Jonska obala izuzetno brdovita.

Ja ne vidim koja potrosnja
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

adzo

markofpi

Btw isli smo zajedno sa prijateljima koji imaju Cupra Ateca (preslikana Skoda Karoq) 2.0 TSI DSG 4x4. Morao sam da ga jurim i uvek su mi bezali jer su auto uzeli pre par meseci i onda znate kako je kada se ide na prvi dalji put, zeljni da ga isporbaju, a on idee. Dakle , njihova nesto zustrija voznja, slicna kilometraza predjena, a na kraju prosek 9l.

cl1o

Talisman za sada, nešto preko 1000 km, prosječna 4.9 prema BC. Nije loše za 2.0 i 160 KS. Ipak, najveći dio, rekao bih 75% je otvoreni put i auto put, klima se podrazumijeva. Ja bih bio prezadovoljan sa prosječnom do 6,5 litara. Inače stalno je u comfort ili nešto malo sport modu, eco uopšte nisam koristio.

webad

Eto isti Talisman, BG-CG-BG sa 5.4 l/100km.
Kod mene je bilo dosta sportskog režima, ubrzavanja i preticanja po uzbrdicama. Plus prepun auto sa petočlanom porodicom.

zokce

Nije neki veliki uzorak, za sada potrošnja 6,3l, pola gradska vožnja, pola autoput.

v.marjan81

Meni bord pokazuje uvek veću potrošnju, dok u stvarnosti merenjem od čepa do čepa ispada manje. Na bordu mi prikaže na otvorenom autoput-magistrala 6,3l, a gradska 8l. Dok merenjem od čepa do čepa bude manja, otvoreni put od 4l do 5,5l, a u gradu bude 7l. Inače ga vozim 50% deonice agresivnije. Da li je to normalno na meganu 1.5 dci 110ks sa Continental ubrizgavanjem?

Poslato sa ABR-NX1 pomoću Tapatoka

wcyber

meni na usutih 45l prikaze ispod 1l razlike na pumpi, uglavnom malko vise neg sto racunar prikazuje..   da li gledas i tu  vrednost?

na usutih 45l, razlika od 0.75l  je razlika od 0.1 l/100km

Bebane

Evo da i ja napišem nešto o potrošnji.
Captir 2021 TCE 1.0
Troši naravno koliko ga stisneš
Auto vozimo žena i ja.
Njoj naravno više troši jetr zaboravi da prebaci u četvrtu do posla i nazad.
Sve u svemu potrošnja je zadovoljavajuća.
Pokušaću da aploudujem sliku iz fuelia.

Bane

pedjolino76

Posto smo novi sa twingom eto nekako nam je ok potrosnja jeste mali motor 1,2 75ks al po gradu eto oko 5,5 l .Danas bas sipao i racunao ono od cepa do cepa.

wcyber

milan_k

Citat: alexsasa poslato 04.08.2026. - 20:21Nama letovanje popilo 140l benzina, 2200km, prosecna 6,4.
Natovareni do krova xD

Sent from my iPhone using Tapatalk

Isti motor, kod mene u karavanu 6.8 (na skoro 2000 km)
Pa eto konkretna razlika u tezini