Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa prvim paljenjem (hladan start)

Započeo terenac, 21.02.2010. - 18:13

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

zokce

Kad je mehanicka, potezanjem sajle (pedale gasa) se dodatno ubrizgava benzin u usisnu granu i time se imitira saug, dobija se bogata smesa benzina i vazduha, samo lako se u tome pretera, pa tek tad nema paljenja.

mire

To je tako kod karburatora. Već kod mehaničke klapne sa elektronskim ubrizgavanjem (monopoint, ili multipoint) nije.

Hornet

Citat: NesBG poslato 28.07.2010. - 09:52
PoZZZZ svim clanovima
Ja imam clia III 1.2 16V 2007 god. Ujutru svaki put kad pokusam da upalim auto uspe mi iz 3-4 puta. I kad ga upalim cim dam gas on spusti obrtaje i ugasi se.
Da li neko ima ideju ili slicno iskustvo sta bi to moglo biti. Hvala svima.

Pozdrav imam isti problem sa svojim 1,6 16v kanguom. Da li je neko još imao ovakve simptome ,i da li je neko rešio isti problem. Ja se već dugo patim i obilazim majstore niko nije našao uzrok ,niti rešio problem, do sad. Hvala unapred.

perica100

U pitanji twingo 1.2 8v. 2002.g. Od kako sam ga kupio pre 3 g ima problem sa hladnim paljenjem. Naime kad palim na hladno nece bez malog gasa na papucici...u protivnom.se ili odmah ugasi ili uopste ne pali. Kad ga upalim sa papucicom drzim ga na mali gas neko vreme dok se ne stabilizuje rad i posle.ide bez vecih problema. Leti ponekad hoce kod prvog paljenja da upali bez gasa ali retko...zimi nikako. Na dijagnostici  pokazuje gresku klapne gasa koja je sa.sajlom za.gas. Na autu su.nove svecice,kablovi a pre god.dana je otkazala.pumpa.za.gorivo.koja je promenjena.zajedno.sa.meracem goriva. Inace auto ide dobro i startan je. Kad je vruc auto pali na pola kljuca,cak i ako stoji npr sat-dva.Cuju se ventili.kad je vruc.motor.pri.naglijem.dodavanju gasa i naroito.na uzbrdici. Trosi ulje i oseca se ns izduvu sagorelo ulje,ali ima snage. Na auto putu bez problema 140km/h,pa i vise.Hteo sam.da.promenim klapnu.koja se.krece oko 40-50e za.koju se nikad ne zna.jel.dobra i da.li.bi resil.problem,a.moram.da.je narucim sa neta a.nilko.pare ne vraca ako nije do.toga. Auto vredi bar 1000e jer je lepo ocuvan. Klapna je Solex. Da li neko ima slicno iskustvo i eventualni predlog resenja problema. Hvala.unapred.🍀🤗👍

wcyber

tako je to s benzincima.. malo bolje trpe raspali motor od dizelasa jer imaju svecice da zapale smesu..

deluje da je motor zreo za generalnu.. a moguce da i klapna doprinosi.. tj.. u tim godinama doprinosi sve po malo..  trebalo bi ga detaljno pretresti, predihtovati usis, proveriti dizne, proveriti sve senzore, lambda sondu itd itd..  ili prodati i kupiti mladji auto umesto ulagati u ovog..

je li merena kompresija na cilindrima?

mire

Zaista može da bude do kompresije jer se ona popravi kad je motor ugrejan. Treba izmeriti, to bar nije teško.

drtommy

Pozdrav svima,
Da li je neko imao situaciju da kod prvog startovanja motora pali check engine lapicu?
U pitanju je Megan 3, 1.6 16V 2009 godiste.
Motor lepo i lako pali, ali odmah pri startovanju spusti obrtaje ispod 1000 i upali lampicu. Kada se ugasi i ponovo upali, sve bude u redu tokom celog dana.
Kompresija proverena - dobra na svim cilindrima, Nove bobine i svećice, Uradjen veliki i mali servis pre par meseci, zamenjen ventil varijabilne remenice.
Znaci, problem je samo prvi start.

wcyber

najlakse ces doci do odgovora kacenjem na dijagnostiku

mozda je crko grejac lambda sonde

drtommy

Dijagnostika pokaže misfire na prvom cilindru, ali je to malo bez veze, jer nakon tog prvog startovanja sve posle bude u redu i greska se više ne javlja

Ap0calypto

Znači da je privremena greška, ne znači da će se samo popraviti

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll