Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Svecice: Problemi, iskustva, saveti

Započeo Alhemičar, 18.02.2009. - 13:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pac-Man

Nemam gas. Vozim na benzin.
Nije mi nikad nista prijavio, a to se desavalo. Ne stalno, al opet se oseti.
Dizne sam cistio pre jedno dve, tri godine. Cak ni tada nisu bile lose.
Sto se svecica tice, Eyquem sam stavio. Korektne su i nisu skupe uopste. Ovo mi je vec druga garnitura istih i simptomi su povremeno prisutni. Kazem. Najizrazenije je bilo sa NGK LZKAR7B svecicama. Tad je auto pri svakom dodavanju gasa u nizim brzinama cimao i gusio se. Sa ovima se to desi s vremena na vreme.
Ovo sa obrtajima me buni. Ponasa se kao kvacilo kad proklizava. Novo sam stavio prosle godine i ni 4000km nema u sebi.
Nisam vozio par meseci auto, zbog ove situacije oko korone. Tako da je ono i dalje novo.

kapor

Proveri mase. Hoce od njih da pobrljavi rad motora kad poprime vlagu.

mire

Citat: Pac-Man poslato 31.08.2020. - 20:04
Ne mogu da vidim kablove, jer su ispod poklopca motora, a ne znam kako da ga skinem.

Idi kod majstora, definitivno.

baki800

Bar je dijagnostika džabe i znaces šta je

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Pac-Man

Ovako. Bio sam do majstora. Uradili dijagnostiku i izbacio je sifru P0303 (randon misfire) na trecem cilindru.
Zamenio sam kablove, stavio NGK (jer su mi te u Panteru porucili, nisu imali Valeo) i auto je preporodjen.
NGK kablovi su bili 3.900. Sto se rada motora tice, auto radi mnogo tise u leru, radi na 800-900 RPM, pre toga je radio na 1100 i imao je grublji zvuk. Panter mi je na 50 metara od kuce, pa za to kratko vreme nisam mogao mnogo ni da se provozam, al sam primetio da je sad ostriji na gasu i da mnogo lakse prima isti. Startniji je da tako kazem.
Hvala vam na savetima.  :ziveli:

P.S
Sto se bobine tice, pitao sam majstora koja je kod mene, kaze Valeo i  da su one medju boljima.
Tako da sam i sa te strane bezbrizan. :)
Svecice sam ostavio iste. Menjane su u martu i nove su.

gagi82

Koje svjećice su preporuka za clio 3 1.2 16v 55kw, FL model, 2010?

SekyRama

Samo ngk koja fabricki ide u njega i miran si

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Boing

Koristio sam i NGK i Beru.
Nisam primetio bilo kakvu razliku.
Нигде на свету не говори се тако ружно о нама као код нас.
Што је горе, нигде на свету не дозвољава се тако олако
другоме да то чини као код нас.

Милош Црњански

Neletaksista

Ko je ikada bilo sta primetio?

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

gagi82

Koje su fabričke oznake tih NGK ili Bosch za clio 3 1.2. 16v 2010?

Pac-Man

@gagi82

Pretpostavljam da je u pitanju Clio 3 sa obicnim motorom od 75 konja, kad kazem obicnim mislim na verziju bez Hi-Flex .
Ako je tako. Onda bi od NGK odgovarale LZKAR7B svecice. Za Bosch ne znam tacne oznake, nisam ih nikad koristio.
Ili Francuske Eyquem RWC 52HSK. Koristim ih vec sestu godinu i ok su. Kod nas ove Francuske kostaju oko 14 evra za sve cetiri.
Znam da si pitao za Bosch i NGK i da ti ove Francuske nisu ni bile izbor. To je samo bio predlog iz licnog iskustva, ne zameri.  :ziveli:

gagi82

Jeste obicni 1.2 od 75 konja, clio 3 facelift model  2010. Potražiću Ngk, pa ih promjeniti posto planiram uraditi i veliki servis pa bi zamjenio i svecice. Tih francuskih ne vjerujem da ima kod nas jer ih nikad nisam vidio, uglavnom vidio sam Ngk, Bosch,  a ima i Denso.

URKE 80

Kako vam se čini stanje svećica nakon 30.000km ?

Послато са Redmi 8 помоћу Тапатока

Karavani su kul

horvat

URKE 80

Pa bilo je par puta do Zlatibora, jednom do Crne Gore pa preko Hercegovine do Srbije i Transalpina u Rumuniji. To mu je bilo onako dosta jako mučenje zbog uspona. Pogotovo Transalpina.
Jednom do Grčke ali to je laganica. Ovo ostalo ništa specijalno. Ne gazim ga nešto po auto putu. Sipao sam par puta aditiv za čišćenje sistema i to je to.

Послато са Redmi 8 помоћу Тапатока

Karavani su kul