Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Svecice: Problemi, iskustva, saveti

Započeo Alhemičar, 18.02.2009. - 13:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Micko

Citat: wcyber poslato 31.01.2023. - 10:37
Mislim da ovde ako se dobro secam najvise preporucuju NGK svecice
NGK BKR5EZ
NGK BKR6EZ
NGK PFR6G

uzgred, svecica moze da bude ne znam ni ja kakva, ako motor vise nije u vinklu, ne pravi odgovarajucu smesu benzina i vazduha itd itd

Za to si potpuno u pravu.
Hteo sam informativno da vidim sta ko od clanova montira na svoj auto,pa eto,ako neko sa ovim motorom ima iskustva sa svecicama...

mire

NGK kod mene već oko 50.000km, bez ikakvih problema. Pre toga su bile fabričke isto NGK, promenjene na oko 60.000km. Jedina razlika je što su one fabričke imale i mali renault logo pored NGK.

Micko

Dobro...suma -sumarum...NGK definitivno najbolja alternativa  :yeah:

Zavrnucemo njih...pa da vidimo kako ide uz brdo  :zloca:

Ap0calypto

Ako svecice traju 50k, onda cu moj menjati opet za cca 20 godina :D

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

SasaLaguna95

Ja kod poljaka uzimam dijelove za Lagunu I P508

My car = My rules !

mire

Citat: Ap0calypto poslato 31.01.2023. - 13:12
Ako svecice traju 50k, onda cu moj menjati opet za cca 20 godina :D

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Ne traju sve. Čini mi se da za ove moje čak piše da se menjaju na 100.000, ni ne sećam se više... Ideja mi je bila da auto ne ostane kod mene do sledeće zamene, ali...

aboki85

To su iridijumske za 2.0t i kostale su 10-ak eura po komadu. Ove sto su 10e sve 4 ne traju toliko.

Ja sa NGK BKR6EZ nisam imao problema na 1.8 Laguni.

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

mire

Baš tako, oko 40€ je komplet.

Šteta što nije 60 :celb1:

rotkod

SasaLaguna95

Za sad su ispoštovali sve do sad
Al sam pročitao u jednoj poljskoj grupi ns FB (laguna fan by zorax) da su neki zamajac (ako sam dobro shvatio iz prevoda) reparirali tako nesto kao da nije skroz novo
Al ostali dijelovi su stvarno OEM i ja nisam imao problema na laguni I p508
My car = My rules !

rotkod

Moguce, ali... Mislim da je obavesten kupac o tome, Ernest, ako nema, uvek ponudi alternativu...

Hajduk

Byk

Da li imate neku preporuku za svećice? Oko svećica se baš ništa ne razumem pa ne bih da pogrešnim pri kupovini. Vidim da ima Champion, Denso, Ngk, .... sa platinom, iridijumske... Ovakve, onakve :)

Auto je Twingo 2, 1.2 16v (2008).

Ap0calypto

Denso je dobar, bila je i prva ugradnja u autu, kad smo ih izvadili.

Sent from my POCO X5 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Byk