Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Svecice: Problemi, iskustva, saveti

Započeo Alhemičar, 18.02.2009. - 13:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Boing

Dok sam vozio Senika probao sam NGK i Beru. U oba slucaja osnovni model nista Iridium...
Nikakve razlike nije bilo u koriscenju i u trajnosti.
Sada kada bih uzimao uzeo bih Beru zato sto je dosta jeftiniji a radi isti posao.
Нигде на свету не говори се тако ружно о нама као код нас.
Што је горе, нигде на свету не дозвољава се тако олако
другоме да то чини као код нас.

Милош Црњански

frenchkey

Ni originalne nisu skupe, ali ne u ovlastenom servisu

milan_k

Jel trebaju nekome Denso svecice za 1.2 16V?
XE20HR-U9

Prodavac nije bas najbolje slusao sta mu trazim, a i ja naivno kupio pogresne...
Tek posle sam skontao da nisu odgovarajuce za moj motor. Vozene nedelju dana, bukvalno!

Meni ne trebaju, ako su nekom potrebne, neka dodje, ne trazim pare :)

Idealno bi bilo licno, Novi Beograd u radno vreme

VladeJaksa

Pozdrav, treba da zamenim svecice na seniku jedinici 1.6 79kw... prosli put mi po br sasije porucili ngk koliko se secam sa 1 krakom, videcu kad skinem... sada kaze tebi po katalogu izbacuje sa 2 kraka svecice, ja reko' onda poruci te...
Imao sam sa jednim, sa tri, sa 4 kraka ali sa 2 nisam vidjao da postoje 😃
Je li neko od vas imao takve?
Nadjoh kutiju, sada su na njemu BKR6E, dok ne stignu ove sa 2 kraka...

SasaLaguna95

Uzeo svjecice danas za L2 1.8 16v
Do sada sam uzimao od poljaka OEM
Ali uvijek je bilo vise dijelova pa se isplati zbog dostave

Danas poručio kod kolege po broju šasije
Ima Denso i NGK
Uzmem ngk, dodju ove

Ukucam na Google, vidim da su to svjecice aa 2 kraka na dnu
Kod mene su uvijk bile sa jednim, i Denso dolaze sa jednim i sve ostale po broju šasije

Kako je on nasao ove NGK sa dva kraka po broju ja ne znam...
Kaze da odgovaraju po svemu i kao da su bolje od ovih sa jednim kratkom...
My car = My rules !

Milenko_M

To je sada novi trend sa 2 kraka bacaju dve varnice valjda je veća sigurnost .Inače postoje već i sa 4 kraka .

zokce

Vec sa 3 kraka nema mesta da se zavuce merni listic da bi se podesio zazor i mora da se koristi takav kako je vec podesen.

SasaLaguna95

Citat: Milenko_M poslato 25.11.2025. - 21:43
To je sada novi trend sa 2 kraka bacaju dve varnice valjda je veća sigurnost .Inače postoje već i sa 4 kraka .

Znaci ne bi trebalo biti problema?  Da ih ugradim
My car = My rules !

mire

Meni je malo sumnjivo da je na kutiji slika svećice sa jednom masom, a u kutiji model sa dve. NGK se često kopira, inače. Ne tvrdim da su konkretne svećice kopija, ali povećana pažnja ne bi škodila. Pogledaj da li taj konkretan model odgovara za tvoj motor. Koliko sam na brzinu našao, tebi treba BKR6EZ ili BKR6EIX. Dakle, ne BKR6EK.

Za BKR6EK na sajtu NGK, na spisku modela za koje odgovaraju nema novijeg automobila od 2008. godine, a u odgovarajućim godištima su Suzuki, Porsche... nijedan renault.

SasaLaguna95

Ovaj kataloški broj odgovara broju OEM svjecica za Lagunu 2 1.8 16v

I meni je čudno što je i njemu partslink (sajt/aplikacija koju koristi za pretragu dijelova po broju šasije)  izbacio NGK sa 2 kraka

To sto je na kutiji tako mislim da nema neke veze
Unutra su svjecice u mali kutijama sa istom oznakom

I ja sam sumnjičav, ne po pitanju kvalitete ili kopiranja dijela, već po tome da li odgovara za moj auto i hoće li praviti problem
Jer dijelove uzima iz InterCars firme (poljska) koja je vjerovatno zastupljena i kod vas u Srbiji
My car = My rules !

mire

Kažem ti, po NGK sajtu to nije model za tvoj auto.

Neki aftermarket pretraživači zaista nalaze model koji si dobio, ali NGK sajt kaže drugačije. Potraži i sam.

SasaLaguna95

Znam, ni ja ih nisam nasao na NGK sajtu

Ovo je sa nekog sajta za kupovinu dijelova..

Otići cu ih vratiti sutra zamijeniti za druge NGK ili Denso
My car = My rules !

zokce

Ja sam stavio Denso K20TT, po VIN-u.

slavko_bgd

Improvizacija je majka svih...sekiracija.

frenchkey

Stara svjecica nakon 40000km na plin i ne izgleda tako lose

Poslano sa mog