Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Problemi sa električnim spoljnim retrovizorima

Započeo mali_veseljak, 18.02.2009. - 19:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zokce

Grejači rade kad se uključi odmagljivanje, i ujedno se uključi i grejač zadnjeg stakla?

boree

Da, obično su vezani za rad sa grejanjem zadnjeg stakla

zokce

To moze da se ukljuci samostalno, ne mora odmagljivanje. Mada, kad se ukljuci odmagljivanje, displej prikaze nesto sto bi trebalo da budu retrovizori.  :hmm:

Branislav

Odvojeno uključivanje grejača? Nisam siguran da sam tako nešto video u svom scenic-u. Proveriću kad se budem vraćao sa posla. Pokušaću sa uključenim grejanjem zadnjeg stakla pa vam javim šta se desilo.

mire

Na laguni se odvojeno pali odmagljivanje (klima) na jedan taster i grejači zadnjeg stakla i retrovizora na drugi.

Saćipko

Na scenic 2 se pale sa grejacima zadnjeg stakla. Kod mene ima dovod struje, proveravao sam, ali mislim da grejac u ogledalu ne radi.
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)

RiderHD

Kad se već govori o retrevizorima da li kod Lagune II 1.9dCi 2005.god imaju grijači u oba retrevizora ? mislim nisam još baš se zagledao u retrevizore ali vidim da se spominje.
Authority Partners Inc-developer specijaliziranih poslovnih informacionih sistema

Bistro

I da se zagledas - dzaba ti je ne mozes ih videti

mire

Osim ako se zagledaš od pozadi, ili u slomljen retrovizor. :)

Branislav

Kako da se skine maska sa retrovizora? Treba li prvo skinuti staklo, negde sa to video. Tako ću jednim udarcem rešiti dve dileme, podmazati/očistiti preklop retrovizora a ujedno i proveriti grejače.

mire

Nema potrebe da skidaš masku, a staklo može da se skine. Najbolje nekim tankim plastičnim alatom kojim ćeš ga lagano izvući iz držača. Plastiče žabice ga drže. Kad se otkači, pazi na žice od grejača, tanke su. Mislim da je neko na forum kačio slike skidanja.

Branislav

Proverio, grejači rade. Verovatno nisam primetio jer je bilo malo baš hladnih dana pa nisam ni obratio pažnju. Bunilo me je to što je neko od predhodnih vlasnika ostavio tragove izmedju maske i plastike koja ouokviruje staklo. Zato sam mislio da se skida. Kada se uključi grejanje zadnjeg stakla tada radi grejanje retrovizora. Za vikend skidam staklo pa ću videti šta je sa motorićem i zašto ne preklapa do kraja. Javljam kako je prošlo.

jajajaja

stavi samo krpicu preko te tanke i pljosnate alatke, da ti ne unisti ogledalo. I cimaj slobodno, mora da iskoci. Ako nikada nije skidano veoma ce tesko ici.

jagger

Uspeo sam resiti skripu retrovizora pri skupljanju  :wink:

Iskosio sam ogledalo tako da dobijem sto veci prostor za slamku WDa, zavukao slamku  i naspricao motoric.

Sad radi super  :kez:
Hedonista na kvadrat!

SasaLaguna95

Kod mene se vise ne cuje nikakav zvuk pri otvaranju/zatvaranju.
ali ako se ponovi, uradicu i ja isto :D  :pet:
My car = My rules !