Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
M

Problemi sa električnim spoljnim retrovizorima

Započeo mali_veseljak, 18.02.2009. - 19:24

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Goxxy

Kako piše u uputstvu, pritiskom na dugme na automatskoj klimi (karakteristična oznaka za odleđivanje stakla) pale se:
- grejač zadnjeg stakla
- grejač zadnjeg levog bočnog stakla
- grejači retrovizora

Nažalost, koliko sam mogao da primetim kako je bila udarila hladnoća ranijih nedelja meni funkcioniše samo ovo prvo. Osigurač za grejače retrovizora je ok, ispitan i promenjen, tako da ne znam u suštini u čemu je problem. Pogotovo ne oko grejača zadnjeg bočnog stakla.

Imate li ideju o čemu bi moglo da se radi? Desni retrovizor sam skidao i menjao, vratio sam sve konektore i žice na mesto. Jedino ne znam da li recimo konektori na samom ogledalu imaju neke veze gde koji ide - pošto su oba identična (po boji i po veličini buksne) - i buksna na žici i na ogledalu, pa verujem da nema.

Ko nađe rešenje, dobija probnu vožnju! Evo, potpisujem! :write:

aki

Pa vidi da li dolazi struja do grejaca na retrovizoru,a mozda je i grajac crkao :D

makarije

za pocetak zvadi prekidac iz lezista,otkaci dzeksnu ( buksnu ) i vidi kakvo je stanje ( koliko zica ima - trebalo bi da su iste boje kao i u retrovizorima , unimerom proveri sve izvode ...)
zenu dupe krasi a tortu orasi

Iron Maiden

Pozdrav svima,

imam problem sa elektropreklopivim retrovizorima. Prilikom otvaranja preskacu i ne idu do kraja. Kada se zatvaraju ide normalno. Da li je neko imao slican problem ili moze da mi postavi service manual za Scenic 1.9dci Dinamique 2006.

Unapred hvala.  :ok

Blazar

Ne znam da li si pogledao da li oni normalno stoje tj. da neko nije zakacio neki od retrovizora pa je iskocio iz lezista. Meni se to desavalo par puta da drugarica na silu rasklopi retrovizor da bi se oglednula  :fiju: i onda on preskace i rasklopi se vise nego sto treba.... To je za sad najbezbolniji moguci problem, e ako nije to trazicemo dalje uzrok.

kalif

Citat: Blazar poslato 14.09.2010. - 22:25
Meni se to desavalo par puta da drugarica na silu rasklopi retrovizor da bi se oglednula  :fiju: i onda on preskace i rasklopi se vise nego sto treba....
:rotfl:  :rotfl:  :rotfl: ja bih je zadavio, majke mi  :fiju:  :fiju:

Iron Maiden

Na zalost ili na srecu kako god, stoje normalno u lezistu.

Blazar

E onda stvarno ne znam nisam se susretao sa tim, sto se tice manual-a pretrazi forum imaju teme o tome. A do tad se mozda neko javi da ti pomogne.

jagermaister

Po sistemu uradi sam ako imaš smelosti

http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=1663.msg53343#msg53343

http://www.youtube.com/watch?v=2k4SEXefsxo&feature=related

Što bi rekli možda pomogne :hura:

Što se tiče service manuala još ga nisam video ja imam samo user manual na Eng.ako ti treba mogu ti poslati

Iron Maiden

Uspeo sam da skinem service manual za Megane II. U svakom slucaju hvala. :hura:

nuk

i meni se javlja problem sa elektro.. retrovizorima, prilikom sklapanja i rasklapanja pomeraju se kao da seckaju te se cesto desi da se ne rasklope- sklope do kraja, koliko sam gledao rekao bih da plastika ne "klizi" na zglobu te motor registruje prepreku ili tako nesto, verujem da ce detaljno pranje i podmazivanje na tom zglobu resiti problem a pitanje glasi, da li je rucno sklapati retrovizor posto na mestu gde uglavnom parkiram levi retrovizor moram da sklopim a desni je taj koji uglavnom zeza, probao sam danas, lagano ide, kao i kod megana na kojem nisam ima el retrovizore, ne postoji neki otpor ili nesto slicno :nezna:

Iron Maiden

Ja cu probati da resim problem, ako uspem javljam ti da i ti pokusas ili ako ti prvi resis problem molim te javljaj. :tup:

nuk

juce sam naprskao wd- om sva mesta na zglobu gde dolazi do trenja plastike i problem resen, nema vise onog "seckanja" kad se rasklapaju retrovizori i uvek idu do kraja

Iron Maiden

Odlicno. Probacu i ja za vikend, pa javljam rezultat. U svakom slucaju   :ziveli:

Iron Maiden

Podmazano sa WD. Radi vec 5 dana bez problema. Nadam se i duzi vremenski period. :cancan: