Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Električna oprema
»
Tema:
Problemi sa električnim spoljnim retrovizorima
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
6
7
8
...
13
Idi dole
Autor
Tema: Problemi sa električnim spoljnim retrovizorima (Pročitano 68374 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
bbane
Twingo
Trenutno vozim: renault laguna 1.9dci 88kw
Pol:
Starost: 48
Odg: Problemi sa električnim spoljnim retrovizorima
«
Odgovor #45 poslato:
04.12.2010. - 00:33 »
dali neko zna kako se rasklapa retrovizor na laguni II
Sačuvana
noxy91
Clio
Trenutno vozim: Renault Scenic II '05 1.5dci 78kw
Pol:
Starost: 34
«
Odgovor #46 poslato:
04.12.2010. - 00:55 »
evo da se javim i ja sa ovim preblom na scenicu, takodje mi se retrovizori ponekad ne rasklope skroz, ali sam primetio da se to desava samo kad operem auto ili kad su kise, kad se sve lepo osusi rade kao da nista nije bilo...
Sačuvana
vucko1971
Gost
«
Odgovor #47 poslato:
01.03.2011. - 11:00 »
Pozdrav svima, prije par dana tip me udario u lijevi retrovizor i pritom je puklo ogledalo, retrovizor sa nosaca je otpao a nekako je u svemu tome izgorio prekidac za preklapanje retrovizora. Retrovizor mi je majstor zavario za nosac, ogledalo treba da mi stigne, medjutim nigdje ne mogu naci prekidac. Obisao sam skoro sve otpade oko Banjaluke ali nista. Moze li mi neko pomoci oko ovoga - eventualno da se posalje prekidac (placam naravno) ili da me uputi kod nekog ko bi mi mogao pomoci. Auto je scenic II 1.5 dci 2006. godiste. Pretpostavljam da bi odgovarao i od lagune II i megane II. Hvala unapred.
Sačuvana
SlObOdNi
VIP
Trenutno vozim: Clio II 1.5dCi , R19 1.8ie coupe cabrio 113 KS
Pol:
Clio
Starost: 42
«
Odgovor #48 poslato:
01.03.2011. - 11:05 »
Glupo pitanje... jesi li proverio osigurac?
Sačuvana
vucko1971
Gost
«
Odgovor #49 poslato:
01.03.2011. - 11:07 »
Rastavio sam prekidac, kontakti su bili potrgani, i smrdjelo je kao kad nesto izgori.
Sačuvana
fLiP
Administrator
Trenutno vozim: Renault Scenic III ph1 1.9dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6 dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6dCi, Renault Espace 5 2.0 dci
Pol:
Starost: 38
«
Odgovor #50 poslato:
02.03.2011. - 20:00 »
Druze samo cu ti reci da si imao srece da ti nije desilo nesto vise. Lupicu, imao si srece da ti nije izgoreo auto. Mislim mozda ga malo preterujem, ali...
Na ENG forumu sam ranije procitao da su vratili sve Scenice I ph1i ph2 (odredjenu seriju) na pregled, za zamenu tog dzojstika. Jer su u nekoliko slucaja desilo da su pregoreli.
Taj isti djojstik mislim da odgovara i sa Scenica I ph1 i ph2 pa ga potrazi na otpadu. Ali ja bih se napravio lud i otisao bih u ovlasceni servis, cisto preventive radi da im skrenes paznju. To bi trebalo da spada kao u crvenu listu kvarova. A taj dzojstik kosta negde oko nov 50-60e. Barem je toliko bio pre 3-4 godine. Ja sam bio kupio prvog scenica sa takvim dzojstikom, pregorelim, i onda sam zamenio u ovl. servisu.Nisam imao tu informaciju. Kasnije sam tek saznao na ENG forumu.
Zatim pogledaj i ovu temu
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=6110.0
«
Poslednja izmena: 02.03.2011. - 20:01 od strane fLiP
»
Sačuvana
grozdan
Clio
Trenutno vozim: renault twingo
Pol:
Starost: 46
«
Odgovor #51 poslato:
15.04.2011. - 18:48 »
ne radi mi ni levi ni desni retrovizor,pomerao dzojstik u svim pravcima ne reaguje,proverio sam osigurace nisu u prekidu izgledaju dobro,a ne radi mi ni sirena mozda ima veze sa retrovizorima.auto je twingo 2002 1,2 8v
edit: spojene teme
«
Poslednja izmena: 15.04.2011. - 20:23 od strane SlObOdNi
»
Sačuvana
George
Clio
Trenutno vozim: Megane phase ll
Pol:
«
Odgovor #52 poslato:
15.04.2011. - 19:09 »
Jel ti rade podizaci stakala?
Sačuvana
danes034
Twingo
Trenutno vozim: Renault Megane II 1.5dCi 78kW Dinamique
Pol:
Starost: 51
«
Odgovor #53 poslato:
26.04.2011. - 22:04 »
Zamolio bih za pomoc oko prepakivanja retrovizora.
Potrebno je da zamenim preklopivi plasticni deo koji je pukao na mom retrovizoru (slika 1). Retrovizot mi je elektronski.
Kako sa retrovizora (mehanickog) koji sam nabavio, da razdvojim preklopivi plasticni deo od dela kojim se ceo retrovizor fiksira za vrata (slika 2)?
Na slici 3 se vidi osovina oko koje se rotira preklopivi deo, ali nisam uspeo da rastavim.
Ima li neko neku semu?
Nisam bas siguran kako da rasklopim moj retrovizor, da li prvo da skinem ogledalo i kako, pa tek onda plasticnu oblogu? Nadjoh na forumu par preporuka, ali me zanima tacno od nekoga ko je vec skidao ogledalo (a da mu nije puklo).
Dobro bi dosla neka sema,ili crtez za ovo...
Evo fotki...
http://img13.imageshack.us/img13/4852/sl1p.jpg
http://img690.imageshack.us/img690/3637/sl2kq.jpg
http://img707.imageshack.us/img707/2919/sl3t.jpg
Juce sam bio u ovlascenom servisu, ali momci nisu uspeli da razdvoje ova dva dela. Kazu -to se ne rastavlja- sastavlja se pod presom- verovatno moze ali je potreban neki specijalni alat i sl...
Ubedjen sam da neki maher zna za nacin kako razdvojiti delove, bez lomljavine, naravno.
Samo treba naci mahera...xaxa
«
Poslednja izmena: 29.04.2011. - 00:13 od strane danes034
»
Sačuvana
danes034
Twingo
Pol:
«
Odgovor #54 poslato:
30.04.2011. - 22:14 »
Znaci jedino resenje mi je da jurim kompletan retrovizor...?
Sačuvana
George
Clio
Pol:
«
Odgovor #55 poslato:
01.05.2011. - 00:09 »
Deluje mi kao da ta osvina ima neki navoj. Dva zareza na osovina, jedan naspram drugog, mi deluju na zaraze za neke kljuceve koji imaju kao neki kljun na vrhu( obicno sam takve, hajde da kazem srafove odvijao sa otvorenim spicastim kljestima koje usadim u ta dva zareza).
E sad ova tvoja osvina oko koje se rotira zglob mi deluje kao neka cev koja ima navoj na spoljnoj strani i ona se uvija... uh al sam ga zakomplikovao. Elem uzmi spicasta kljesta i odvi to
Sačuvana
danes034
Twingo
Pol:
«
Odgovor #56 poslato:
01.05.2011. - 15:38 »
To sam pokusao i ja i ovi u servisu, ali bez uspeha.
Zapravo oko ove plasticne osovine se nalazi spiralna opruga koja omogucava preklapanje mehanickog retrovizora. Ta osovina je nekom vrstom zabica-celjusti 4 kom pricvrscena pri dni (ne vidi se na slikama).
Na sledecoj slici
http://img853.imageshack.us/img853/9597/photo04542a.jpg
se vide dva razdvojiva dela. Deo 2 ulazi u 1, a kroz deo 2 prolazi osvina (sa druge strane dela 1). Gore spomenute zabice-celjusti koje fiksiraju ovu osovinu su sastavna celina dela 2. Inace, kroz osovinu prolaze kablovi elektricnog , tj. sajla-za mehanicki retrovizor.
E sad, kako izvuci osovinu a ne polomiti te zabice-celjusti od plastike?
«
Poslednja izmena: 01.05.2011. - 16:30 od strane danes034
»
Sačuvana
George
Clio
Pol:
«
Odgovor #57 poslato:
01.05.2011. - 16:23 »
Prvo slike su male rezolucije kad uvelicam jako slabo se vidi. Ako te ne mrzi posalji mi slike vece rezolucije na mejl a.rakic@eunet.rs. Pogledacu pa
cu ti smislim nesto
«
Poslednja izmena: 01.05.2011. - 16:25 od strane George
»
Sačuvana
novabaklava
Twingo
Trenutno vozim: megane
Pol:
Starost: 53
«
Odgovor #58 poslato:
01.05.2011. - 23:46 »
Imam i ja istu igranku,
pokusaj da skines disk na koji se kaci ogledalo (drze ga 3 srafa), i na elektricnom R. i na mehanickom R. Na elektricnom otkaci sve konektore sa motora i senzora temp.(ako je na toj stani) pa sve izvuci prema kabini, prebaci motore, disk, kablove eventualno masku (da se ne mora farbati) na mehanicki sa kog sajlice mozes i da iseces (na strani "u kabini") izolir trakom vezes kablove i provuces prema motorima i sve vratis kako je bilo.
Nadam se da sam pomogao.
Pozdrav
P.S.Meni su ovaj put polomili onu osovinu/cilindar sa federom pa jurim levi R. i isto cu prepakivati ako ne nadjem elektricni.
Sačuvana
danes034
Twingo
Pol:
«
Odgovor #59 poslato:
02.05.2011. - 22:36 »
George, retrovizor sam ostavio u servisu (da pokusaju jos koji put-ali javise da ne moze), pa cu u sredu da ga uzmem i slikam sto preciznije da bi video bolje i mozda ti sine nesto. Znam da je ovako komplikovano, gledajuci slike samo, ali...
Baklavo, to sam i ja hteo, ali ovaj deo koji se fixira na vrata je malo polomljen-naprslina 3-4cm na samom cosku je bas uocljiva, tako da to otpada... Hvala na predlogu
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
6
7
8
...