Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
C

Kljuc kartice- Problemi, iskustva, saveti

Započeo cwele1977, 21.03.2009. - 18:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Goxxy

Mrki

Kod Kadjara, da li su obe kartice sa hands free, zamenio sam bateriju u jednoj, i ne otkljucava auto na daljinu, na tastere da, pali auto, al ne mogu da se setim dal to radila pre zamene ?

wcyber

na mom scenicu 3 obe kartice su handsfree.. mozda je neko izgubio jednu karticu pa zamenio za obicnu

Mrki

Igrao se sa multimediom i iskljucio "slobodne ruke" zato ne radi otkljucavanje preko kartica

Sasa_NS

Obe su funkcionalno potpuno iste, samo je bela malo luksuznije izrađena, sa metalnim okvirom.

Lemon94

Pozdrav svima, novi sam ovdje 😁
Imam pitanje, problem kako god ga nazvat... Uglavnom, problem sa karticom/paljenjem auta. Pred x vremena je krenulo to da je funkcionalnost kartice, kao i paljenje auta se drastično smanjila. Da bi otkljucao/zakljucao auto, karticu moram pritisnut u odredenoj poziciji (koja se smjesno, s vremenom mjenjala i kljuc bi reagirao na drugoj poziciji). I isto vrijedi i za paljenje auta - pritisak, pozicija u čitaču ili pritisak u ruci da bi auto startao. U suprotnon, card not detected.

Da napomenem, problem je isti na obje kartice i desio se u relativno isto vrijeme.

Ono sto sam radio da bi otklanjao sumnje:

- Mjenjao akumulator (mjenjao sam ga ne direktno zbog ovog problema), pa se isti problem nastavio i prije i poslije.
- Sumnjajuci na citac kartice, njega sam promjenio i problem - isti.
- Prelemio antenicu u drugom kljucu i nije se promjenilo nista.
- Cistio sve 3 meni dostupne mase ispod haube.
- cistio skup 3 konektora ispred UCH-a (do UCHa mi je malo komplicirano doci bez rastavljanja auta), konektor citaca kartice

E sada najvazniji dio... Prosle godine u neko kisno doba, auto je kompletno krepao - bez ikakvog odaziva struje. Kopajuci po svemu, dosao sam do kutije osiguraca desno od akumulatora, izvukao ju, skinuo i vidio veliko sr*nje... Korozije, zelenila i crnila na samoj ploči. Znaci s vremenom je voda ulazila unutra i radila s*anja. No ajde, to sam pocistio, vratio i auto je upalio - ali nastavljajuci s istim problemom ne-citanja kartice i paljenja.

Neki dan sam ju ponovno izvukao, prosao i ocistio jos detaljnije ali nema pomaka. Nekako najvise sumnjam na kutiju osiguraca i da je problem malo dublji.

Vazno za napomenut, mozda sam krivo primjetio ali kao da se redovnije desava kad je vlazno i mokro vrijeme.

Jel se nasao tko u slicnim govnima? 😁

mire

Dobrodošao na forum.

Pre nego što se uključiš u diskusije potrebno je da pročitaš pravila, da popuniš profil do kraja (lokacija, rođendan) i da se predstaviš u temi za nove članove. Nakon toga ćeš dobiti pun pristup.

Prilično je poželjno i da napišeš koji auto voziš, pomaže kad se traže saveti.

:rfs:

amir

Prije svega, Hala što mi niste obrisali nalog obzirom da ga odavno nisam koristio, sad sam Vas se sjetio jer mi trebate ...

Trenutno koristim Megan3 1.5dci iz 2013 godine, do prije neki dan je sve bilo OK do mementa kada je u njemu sve krepalo. Na karticu koju imam jednu nije htio da se otključa, oklop sam mjenjao prije jedno dvije godine i nisam narezao ključ, tako da sam morao da platim obijanje vlastitog auta. Kada sam konačno ušao u njega, akumulator je bio prazan ali potpuno (0 V). Hajde, ubacim nov akumulator, vidim upalila se svjetla, valjada su ona i izvukla akumulator, mada se smijem zakleti  da su se gasila čim izvučem karticu.
E sad, kada sam ubacio karticu u čitač izbaci poruku "kartica nije detektovana", auto se ni zakljucati ne može, volan, kontakt, verglanje ništa. Zovnem nekakvog majstora sa oglasa i stvarno lik dođe ubode dijagnostiku i kaže da je potpuno prazan nekakav BCM ili BSM a da uz sve to ni moja kartica nije ispravna..
E sad, da li je neko imao bar sličan problem?

wcyber

mislim da su i meni na scenicu 2 palila oborena svetla odmah pri spajanju klema na akumulator

mire

Nemoj to mnogo da čačkaš ni da se igraš kod ljudi koji ne znaju šta rade. Nađi nekog dobrog elektroničara da pogleda šta se dešava sa automobilom. Akumulator se nije ispraznio slučajno. Ne bi trebalo da su svetla uzrok, jer megane 3 bi trebalo da ih sam ugasi nakon gašenja motora ili zaključavanja auta, nisam siguran. Može biti da postoji neki kratak spoj ili je neki potrošač ostao uključen iako ne bi trebalo. Previše je razloga za nagađanje.

Zato - pre svega elektroničar da proveri kompjuter (UCH), a onda možda i električar da vidi šta vuče struju.