Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Fabricka navigacija Carminat - Iskustva, saveti, problemi

Započeo nenasan, 18.02.2009. - 21:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

SlObOdNi

Proveri osigurace
Proveri da li si lepo namestio kleme

gedzinac

ma sve sam proverio, on radi ali kada ugasim auto on se vrati na neko drugo vreme. Da nema veze nesto fabricka navigacija

SlObOdNi

Meni to lici na osigurac... proveri da li ima sam uredjaj osigurac?

gedzinac

osigurac nije, a ne znam gde moze na uredjaju da bude osigurac, mislim da je to pocelo da zeza kada sam ubacivao neki disk sa mapana u cd za navigaciju ali jbg, ne znam :cekicem:

lazarius

Pročitaj ovo ovde
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=9588.0

Ja još uvek nisam podesio sat....a šta sve nisam pokušao.Ikona za prijem GPS signala je i dalje crvena i sve dok je takva ništa od podešavanja sata. Ukoliko poseduješ CN1 navigaciju evo ti ovde uputstvo o istoj i njenoj konfiguraciji
http://www.gps-carminat.com/fr/data/carminat.pdf

Javi ako središ...

gedzinac

Procitao sam onu temu sto si mi poslao, kao i pdf, ali mi nista nije jasno, i ranije mi je antena na navigaciji bila crvena ali mi je sat radio normalno kada sam menjao akumulator nesto se poremetilo i sad ne znam sta da radim. Nema logike da mi se neki konektor sam od sebe iscupao, stvarno ne znam sta da radim. Takodje sam primetio da u dnu ekrana sija crveno tmc ako sam dobro zapamtio. :mad:

gedzinac

Moze LOCK nasao sam disk na netu. U svakom slucaju hvala svima :cancan:

Boky

Citat: gedzinac poslato 25.11.2011. - 12:13
Drugari da li zna neko gde mogu da nabavim ili skinem sa neta cd za fabricku navigaciju za lagunu  2001 god :cancan:

Sa kojim mapama?

gedzinac

istocna evropa, mislim, vidim da ima hrvatska ali od srbije ni korova :)

Boky

lazarius

Pa ovako da ti objasnim:
Sat u laguni se podešava i održava tačnim preko GPS sistema-dovoljno je samo jednom da ona ikona antene bude zelena i sat će se podesiti na tačno vreme. Kasnije ikona može biti i crvena ali to nema veze on je upamtio tačno vreme prvim povezivanjem sa satelitom. Onda kada si prekinuo napajanje (izvadio akumulator) došlo je do brisanja koordinata položaja-lokacije tvog vozila što znači da je vozilo izgubilo vezu sa satelitom od koga je inače dobijalo podatke o tačnom vremenu. Potrebno je da se ponovno izvrši rekonfigurisanje odnosno repozicija vozila (da satelit jednostavno locira vozilo) da bi ikona gps antene bila ponovno zelene boje.....E sada je tu problem što ja ne uspevam da promenim odnosno da memorišem novu poziciju vozila jer je (smatram) zato potreban cd sa mapom Srbije koji još ne postoji. Naime GPS repozicija vozila se sprovodi na sledeći način: startuješ vozilo, radio da bude uključen, onda u meniju navigacije dođeš na podešavanja (settings) pa na Car position gde ti on traži da ubaciš adresu na kojoj se nalaziš (zemlju, ulicu i broj....) a to nemaš jer nemaš mapu Srbije.....(toliko o relokaciji).
No ovde preko ovog menija možeš da izvršiš dijagnostiku navigacije odnosno da vidiš da li gps prijemnik prima gps signal ili ne...E meni ovde kaže za stavku:Read GPS Data ------Receiver Error......greška u očitavanju gps podataka od strane gps prijemnika.....ne znam zbog čega.Vidi šta piše tebi.

Druga stvar (zato sam ti dao link gore za onaj pdf gde je uputstvo): Kada startuješ vozilo, neka radio bude uključen, pritisni istovremeno i zadrži 5-10 sekundi dugmad M i C na gps prijemniku sve dok ti se ne ispiše nešto kao Configuration: 00002 na monitoru navigacije. Onda otpusti ovu dugmad pa pritisni jednom dugme + na gps prijemniku pa pogledaj monitor...treba da piše nešto kao testing gps....pritisni dugme + još jednom i pojaviće se rezultati testiranja. Meni piše sledeće:
Gps........Error-Greška
Telephone.....Non disponible-Nije dostupan
AM/FM.......Non testable-Nije testirano

Znači ovo je drugi način da ispitaš prijem gps signala i ispravnost gps uređaja, telefona i radio uređaja.

Na ovom linku http://www.gps-carminat.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=636 Francuzi govore o tom problemu i rešili su ga na način koji sam opisao na početku (repozicija vozila) s tim što ovaj tip kaže da je morao da čeka 20 do 30 minuta (otišao čovek na ručak) da se gps poveže sa satelitom odnosno da mu gps ikona ponovo bude zelene boje.

Gore sam ti dao link i za zvaničan sajt carminat navigacije gde možeš pronaći softver za originalni language CD (čini mi se da si ga tražio na ovom forumu  :too:).....no ako ti je i to teško da pronađeš evo ti linka: http://www.gps-carminat.com/fr/cni1_maj_software.php
Samo vodi računa da je ovo za CN1 navigaciju.

Mislim da sam bio dovoljno jasan.
Ukoliko neko uspe da reši ovaj problem neka se javi...

SlObOdNi

To je tzv "hladni start" GPS uredjaja, kada je pozicija vozila bitno promenjena u odnosu na poslednju poznatu, ili je proslo puno vremena od poslednjeg rada, pa se polozaj satelita promenio.

U tom slucaju, samom uredjaju treba vise vremena da pronadje polozaj satelita, samim tim i da utvrdi svoju lokaciju.

Prilikom "vruceg starta", uredjaj se brze "orijentise" jer prvo proverava "last known" poziciju, i ako je blizu nje, treba mu vrlo malo vremena.

Probajte i vi da ostavite vise vremena uredjaju. Ukoliko to ne pomogne, onda je verovatno neki hardware-ski kvar u pitanju, ili je jednostavno otkacena antena :nezna:

gedzinac

Citat: SlObOdNi poslato 14.12.2011. - 20:35
To je tzv "hladni start" GPS uredjaja, kada je pozicija vozila bitno promenjena u odnosu na poslednju poznatu, ili je proslo puno vremena od poslednjeg rada, pa se polozaj satelita promenio.

U tom slucaju, samom uredjaju treba vise vremena da pronadje polozaj satelita, samim tim i da utvrdi svoju lokaciju.

Prilikom "vruceg starta", uredjaj se brze "orijentise" jer prvo proverava "last known" poziciju, i ako je blizu nje, treba mu vrlo malo vremena.

Probajte i vi da ostavite vise vremena uredjaju. Ukoliko to ne pomogne, onda je verovatno neki hardware-ski kvar u pitanju, ili je jednostavno otkacena antena :nezna:

probacu sutra pa javljam, sa ovog sajta sam skinuo ranije update software ali nema na engleskom vec na francuskom, a francuski neznam da beknem, da li postoji liink gde mogu da skinem na eng jeziku. U svakom slucaju hvala

gedzinac

Citat: Boky poslato 14.12.2011. - 16:42
Onda nista, zadrzacu se na mob-u.

Jel imas ti neki cd za navigaciju, ne znam gde da nadjem prevod sa fran. na engl

gedzinac

uradio sam test i ispisao je ovo

Gps........Connect
Telephone.....Non disponible-Nije dostupan
AM/FM.......Non testable-Nije testirano

i opet je antena crvena a meni sat ne radi, da poludis samo