Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Fabricka navigacija Carminat - Iskustva, saveti, problemi

Započeo nenasan, 18.02.2009. - 21:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

lazarius

Pa jezik menjaš sa tim jedinim diskom koji imaš.....ubaci disk i nađi nekog ko imalo razume francuski da ti prebaci na engleski.

Za ovo drugo: GPS ti pokazuje da je konektovan-kada prebaciš na engleski igraj se malo sa navigacijom-repozicijom....mislim da ćeš uspeti.

milangolub

Piros

milangolub

Citat: Piros poslato 30.12.2011. - 20:35
Mislim nemo se ljutis ali evo jos jedne ponude http://www.polovniautomobili.com/oglas1304017/fabricka_navigacija_-_navteq_mape_-_rasprodaja/
ma kakvi, vidim da ljudi traze mape za carminat i slucajno na e-bay naletim pa reko moze nekom da zatreba

Piros

milangolub

gedzinac

Ljudi jos ne mogu da nastelujem vreme na laguni, nece da pozeleni antena da ga ubijem. Proverio sam sve kontakte i sve je ok, kada uradim test rezultat je da je konektovana na satelit a antena crvena i ne mrda. Dal bre neko zna kako da resim problem i kako da prevedem na engleski navigaciju.A sve se zeznulo kada sam na duze vreme skunuo akumulator da pozajmim coveku. I kad mu ga dade.

gedzinac

boree

iskreno rečeno u carminat mislim da se jako malo njih razume , a za sve ti treba je#$ni cd , ja sam postavio sliku od priključaka carminat navigacije i niko nije znao šta je to , čak na žalost ni u ovlaštenom servisu , jest da sam pitao na odeljenju gde prodaju delove jer sam hteo da stavim adapter za komande na volanu i rekli su mi da ide oko 10-15 modela autoradia u ovaj model lagune  :nezna: al u glavnom nisu oni prepoznali već neki momci iz lokalnog nazovi servisa za svašta. i tako da sam odustao od carminata ,ubacio kenwood , a vreme mi je letnje i tako će i ostati.  :smoke:

SOMI 007

Imam Scenika 2005 koji ima Garmin navigaciju!Da li mozda neko ima link ili informaciju  gde mogu da nadjem disk za Srbiju,Grcku,Makedoniku!

Laguna2002

Za sada postoji samo CD za Grcku, imas na sajtu polovni automobili, neki lik narezuje za 10 - 20 eura.

mire

Saznao sam danas da lik u BG ubacuje navteq mape Srbije na CD za razne automobile, pa između ostalog i u Renault. Koliko sam shvatio, koristi mape iz City navigator Europe, koje su sasvim dobre. Cena je 50€, što nije malo, ali navigacija funkcioniše...Možda bi mogli da se organizujemo da nabavimo CD i da ga posle umnožimo.

SlObOdNi

Ako koristi CN Europe, zasto ne bi mogao i SCG Route? :nezna:

U principu, to je veliki pomak, ako to zaista radi :yes:

mire

Ne znam, možda da bi radilo rutiranje preko granice. Možda i ne može da se ubaci mapa ako nije dobro uklopljena s okolinom. Nije ni bitno, jer su mape Srbije iz CNE sasvim dobre. Koliko sam shvatio, stvar je proverena i već rađena na više različitih automobila. Dolazi se dva puta do njega. Prvi put da vidi koji je FW u uređaju, a drugi put da uradi update i tada se dobija i narezan CD sa odgovarajućom mapom.

SlObOdNi

to verovatno znaci da radi samo na najnovijim FW-ovima uredjaja :nezna:

Srbija nije odradjena bas najbolje u CNE, kao u SCGR, bas sam uporedjivao u MapSource-u, ali je u svakom slucaju pokrivena solidno.
SCGR je lepo uklopljena sa CNE na ivicama, tako da rutiranje radi bez greske :ok:

Mislim da 50e nije puno za to :ok: