Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Fabricka navigacija Carminat - Iskustva, saveti, problemi

Započeo nenasan, 18.02.2009. - 21:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

SasaLaguna95

To je vjerovatno malo stariji sistem prije nego su ubacili ovaj Cabasse CD changer a iznad komandnu modul
My car = My rules !

zokce

Ivan je izgleda pogresno razumeo sta je komandni modul, i kod njega je komandni modul iznad radija a radio je ispod.

Ivan037

Citat: Bistro poslato 19.03.2025. - 22:09
Tvoj je drugaciji model, kod Sase je bas kao sto mu je Zokce opisao. I moj model je isti ko Zokcev, CD Changer je na tabli a Radio i pojacalo u gepeku.

Pa zar ako hoces da promenis CD, moras da stanes, ides da otvoris gepek, pa tamo menjas pa onda se vracas i nastavis voziti? Svasta..
Kod mene je CD changer bio za 5 ili 6 diska.

@ zokce

Sta je komandni modul?

SasaLaguna95

My car = My rules !

Ivan037

Za to sam ja i napisao da je komandni modul u mom prethodnom postu sa slikama od moje Lagune.

Zokce me zbunio da sam pogresno razumeo sta je komandni modul.

Goxxy

Nemam iskustva sa Lagunom 2 već sa Lagunom 1 - tamo stvarno nije bio nikakav problem sve to povezati. Sve je zasebno. Ali kako si rekao - mislim da je sve manje-više plug and play, odnosno da ako nemaš navigaciju već samo radio - sve se svodi na zamenu uređaja i ubacivanje nedostajućih kablova za te dodatne uređaje. A da se postojeći džekovi uključuju u nove uređaje (ovde u radio recimo).

Kod mene je jedini zez bio dodatni kabl koji je povezivao ekran sa radiom a u tom snopu je imao i kabl za komande iza volana - pa sam samo to dodatno provlačio i jurio džek za povezivanje. Na mojoj instalaciji bio je slepi džek uboden, dakle ne ni prazan nego samo običan džek gde ubodem novi iz snopa koji je stigao.

U suštini ako imaš E2 nivo, trebao bi da možeš da instaliraš navigaciju.

zokce

Kad bi mi neko objasnio kako da omogucim nekome pristup mom Gugl disku, bio bih zahvalan.

Goxxy

Kada otvoriš folder - klikni na strelicu pored njegovog naziva - tu imaš opciju "share" ili "deljenje" (ne znam na srpskom, koristim na engleskom). Pa opet share, pa onda u popupu izabereš opciju da podeliš sa svima koji imaju link. Izabereš da iskopiraš link i ovde podeliš.

zokce

Goksi, ako ti nije tesko, pokusaj da pristupis:
https://drive.google.com/file/d/1-2K_jHDVnGYRMLwWB7a350qVvbHdtaSs/view?usp=drivesdk
https://drive.google.com/file/d/1Ci1WWPY4ebmywmiLnAkYZj7UGKYg1rDs/view?usp=drivesdk

SasaLaguna95 je to trazio, a mozda koristi jos nekome, oba su za CNI1.

Bistro

Ne moze se pristupiti, potrbno odobravanje za pristup fajlu

You need access
Request access, or switch to an account with access. Learn more

Goxxy

Citat: zokce poslato 20.03.2025. - 14:06
Goksi, ako ti nije tesko, pokusaj da pristupis:
Moraš da podesiš opciju "Anyone with the link" da bi svi imali pristup. Da ne tražimo pristup svi pojedinačno.

zokce

Goxxy

Uspeo sam, imam pristup. Šta nam još deliš? ;)

SasaLaguna95

My car = My rules !

SasaLaguna95

Bio sam opet na otpadu, dosta žica se mora otkinuti/osjeci iz snopa gdje spojeno više žica, tako da jbg..
My car = My rules !