Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Fabricka navigacija Carminat - Iskustva, saveti, problemi

Započeo nenasan, 18.02.2009. - 21:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

zokce

Ta antena je i za GPS i za GSM, za mobilnu telefoniju. Nisam zagledao kuda idu kablovi od te antene do A stuba, verovatno direktno preko plafona.

Ivan037

Na karavanu se spustaju preko desnog C stuba, pa uz prag do ispod kasete i onda ka radiju.
S' tim sto mora da se skine i oplata u gepeku kako bi se doslo do samog mesta gde se kablovi nastavljaju.

zokce

Na karavanu, koliko sam video, sve ide kroz C stub, i antena za radio je na zadnjem desnom bocnom staklu i tu je i antensko pojacalo, na stubu.

Bistro

I kod limuzine se mora skinuti tapacir u gepeku, ali nije to problem uopste

SasaLaguna95

Ovo je karavan laguna sa otpada
Svi kablovi od antene su išli ispod kasete kroz prag do C stuba i onda jedan je bio spojen na desno zadnje staklo samo se otkaci, jedan ide na antenu na krovu, a zadnji je išao preko tapacira krova do onog dijela na lijevoj strani  (pojačalo kako se vec zove) pa sam odatle izvukao sve kablove i isao lijevim pragom do centralne konzole, tj radia, cd changer i ostalo
Kad sam bio u garazi, vidim da mi nedostaje jedan crveni dzek, moraću opet otići to skinuti  :celb1:
My car = My rules !

SasaLaguna95

Evo sve na podu od dijelova i kablova
Nisam sami kablove id antene povezao ali ih imam
Ima par žica koje sam morao osjeci i ne znam gdje idu, većina ide u motorni prostor. Ima ova jedna žica na dzek  od Radia, CD changer (u ovom slučaju) ni nju ne znam gdje ide, vjerovatno neki kontakt ili +
Takodje ovaj snop kablova ide iz gepeka odnosno pojačala...neke sam obiljezio i idu u svaka vrata po 2 žice (meni to najviše liči na žice zvučnika ako to ima ikakve veze sa tim)

My car = My rules !

zokce

Poslednja fotografija, crveni prikljucak na komandnom modulu sto ide na crni, taj crni ide na komande na volanu, ispred brisaca, ako to nemas, skidaj na otpadu.
Ekran je ok povezan. Ono u crnom kucistu pretpostavljam da je tuner sto ide u gepek, trebalo bi da je ok, ne vide se bas sve boje na zicama. Tu su prikljucci A i B, jedan je za zvucnike, drugi za napajanje, svetlo, kontakt i dr. Oni u boji su C1 i C3. Tu nedostaje C2, zjapi praznina, zato ima crveni prikljucak. AUX ulaz ces da vadis iz crvenog prikljucka, ja sam to opisao u temi za AUX, i postavio fotografije. Siva zica iz CD changera ne znam za sta je, treba da pogledam, ako ne bude sutra pljusak, pogledacu sutra. Ako budem nasao vremena, trebalo bi da imam negde koja zica je za sta na tjuneru, pa i to mozda sutra.

zokce

Nasao sam i postavio na Gugl drajv jos nesto sto bi moglo da koristi, sema ISO prikljucka sa objasnjenjem na nemackom i srpskom, smatram da bi bilo korisno, ja sam se svojevremeno bas namucio da to pronadjem.
https://drive.google.com/drive/folders/12YRfXMjMYQYl2Y_x9upRrL8WHqYDSoHc?usp=sharing

aracis2720

Moze li mi neko reci u cemu je problem,pokusavam nabaciti mape na tom tom no live verzija,sve sam uradio sa ttactivatorom i ovo mi izbacuje kad stavim sd karticu u auto..

wcyber

tesko ces to izvesti.. imas da kupis mape na kartici za tipa 3000 din i vozis

GoxyM

Citat: GoxyM poslato 16.03.2025. - 13:53
Koju vezriju fabricke navigacije koristi Koleos 2009? Da li se nadogradjuje karticom ili cd-om?

Niko nista?

alexsasa

Imas li slot za karticu? Ako ne onda verovatno ide preko Cd-a

Sent from my iPhone using Tapatalk

GoxyM

Nisam nasao slot za karticu. Ne mogu da nadjem ni koje je verzija Carminat navigacije.

alexsasa

Pise li nesto kada je upalis?

Sent from my iPhone using Tapatalk

GoxyM