Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Fabricka navigacija Carminat - Iskustva, saveti, problemi

Započeo nenasan, 18.02.2009. - 21:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

zokce

GoxyM

Citat: wcyber poslato 02.04.2025. - 19:04
https://www.youtube.com/watch?v=8ckbWn8zyuM

je li ovakva kod tebe ?
Nije. Moja nema touch screen, i drugaciji je interface. Kad budem kod kola slikacu pa cu postaviti slike ili video.

GoxyM

Konacno sam slikao ekran. Ovako izgleda.

Nisam nigde nasao informaciju koja je verzija .

GoxyM

GoxyM

Da li moze da se prikaci parking kamera za ekran sa slika koje sam postavio pre 2 posta?

SasaLaguna95

Kako ovo popraviti, jutro se upalilo i nista ne reaguje osim pojačavanja i smanjivanja zvuka. Sta god pokušam cuje se beep

My car = My rules !

Sariv

Piše Alaram Interrupt.
To može da bude primljeno preko radija, preko RDS-a, jer postoji takva opcija za slučajeve opasnosti.
Ne znam da je i jedna stanica to namerno korstila, osim ako neko graškom nije aktivirao.
Takođe ne znam kako bi se konkretan prijemnik tada ponašao.

Ipak možda da se ovde radi o nečemu drugom, lokalnom, tj. u vezi automobila.
Da li si probao naći u uputstvu informaciju o poruci? 

Da dodam:
Na nekom forumu je čovek imao isti problem.
Tek kad izađe iz grada, mogao je slušati radio i dalje menjati.
Tako da probaj skinuti antenu ako možeš i uđi u neku podzemnu garažu gde nema prijema radija pa vidi šta se dešava.

Probaću kod mene na CNC DVD sistemu da vidim kako se ponaša kad pošaljem Alarm signal preko RDS-a čim stignem da povežem svu test opremu za ovako nešto.
Imam problem za svako rešenje  ;)

SasaLaguna95

Auto je i sad u garazi, tj uvijek je
Juče sjednem ujutro da krenem na posao i izbaci mi ovo, malo sam izašao van grada ali poruka i dalje ostala
Isto tako kad sam krenuo kuci..
My car = My rules !

Sariv

Dobre vesti za tebe - sve je u redu sa autom!

Probao sam malo pre kod mene da emitujem u maloj zoni odgovarajući signal i isto se ponaša:
Ne mogu da promeim stanicu, prebacim na CD, AUX i isključim radio!
Mogu samo da prebacim ekran na mapu/radio i kameru kad ubacim u rikverc - to je svo što može.
Ostalo je blokirano i samo se čuje kratak bip kada pokušsam bilo šta drugo.

Dakle, neka radio stanica na RDS-u emituje "Alarm!" kao PTY (Program Type) umesto Pop Music, Folk Music, News, itd.
Taj kod je namenjen da se emituje samo kada su u pitanju elementarne nepogode u regionu u tom momentu i zato je radio blokiran da bi putnici čuli važne (egzistencijalne) poruke. 

Kada sam rekao da skineš antenu i odeš u podzemnu garažu ako možeš, to bi dovelo do jako slabog prijema i radio ne bi mogao da primi Alarm signal.
Takođe, dokle god je signal te stanice koju primaš dovoljno jak da primi RDS, prijemik je blokiran.
Znači morao bi otići dovoljno daleko, ali verovatno ne znaš odakle stanica emituje pa ni gde da ideš ako nemaš neki bunker.
Obična garaža nije dovoljna. Može biti neka stanica sa velikom zonom pokrivanja pa ti treba 50-100km da pobegneš.

Kada ti se radio odblokira, znači da više ne primaš signal. Možda oni isključe ili izađeš iz njihove zone.
S' obzirom na ovako ozbiljan propust sa njihove strane, pretpostavljam da je neka loklana stanica u pitanju.
Ostaje da čuješ koja je u pitanju i da im se načestitaš sve rodbine  :bat:
Imam problem za svako rešenje  ;)

alexsasa

Meni se to desilo par puta sa nekom krsinom od stanice, mislim da sam uspeo da odblokiram tako sto sam sa auto prebacio na manuelnu pretragu i tako promenio tu stanicu.
Tomtom navigacija je u pitanju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

SasaLaguna95

@Sariv

Hvala na ovako detaljnom objašnjenju

Danas se samo popravilo od sebe,  probao jutros ono sa piritskanjem brojeva od 1-6
I uspelo je na 10sec i opet se vratilo na isto
Međutim danas negdje oko 14h je sve došlo sebi i radio normalno radi. Mogu koristiti i CD i sve
Koliko sam nasao u opcijama, ugasio sam Traffic Info i PTY sam pokusao ugasiti ali ne može, mogu samo birati programe, mislim da je na Pop
Nadam se da više neće dolaziti do ovakve gluposti.
My car = My rules !

dagy

Pozdrav, imam problem sa navigacijom od pre par dana. Namestio sam zeljenu lokaciju putovanje i posle toga ugasio auto. Sutradan kada sam hteo da izadjem iz nav, da ponistim lokaciju odjednom na konzoli (Espace 4 u pitanju) ne reaguje ni jedan taster. Probao sam da cupam karticu, da skidam klemu i nista. Nav radi, pokazuje na ekranu sve normalno ali na srednjoj konzoli izmedju sedista ni jedno dugme ne reaguje. Da li postoji neki osigurac za to ili sta je vec u pitanju?
Hvala

goksi75

Pozdrav drugari, imam megan3 iz 2010 godine, navigacija na njemu je Tom tom Carminat, mapa mi ne pokazuje Milos Veliki auto put i jos dosta stvari novih, moze li objasnjenje ili linkovi gde i sta skinuti, ovde sto je pre postavljeno isteklo je a i staro je, umapred hvala.

wcyber

imamo kolegu na forumu koji prodaje najnovije mape, tipa 3000 din kartica

ako hoces bas bas original najnovije, odes na tomtom site i kupis originalne mape..

nijedna treca varijanta ne postoji da se nasnime mape tek tako, veruj mi probao sam