Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Fabricka navigacija Carminat - Iskustva, saveti, problemi

Započeo nenasan, 18.02.2009. - 21:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Novi13

Citat: wcyber poslato 13.03.2026. - 21:45ponavljam jos jesnom, on/off dugme je na radiju, pali i gasi i navigaciju

najbolje je da slikas tvoj radio

ako ne reaguje  ni na jednom tom tasteru na radiju, onda je crko radio

ili ovako iz mog auta sta bude kad ugasim na tasteru

sat na displeju i ugasi se i muzika
Kod mene je ovaj radio

A pri startovanju auta

wcyber

vid stvarno to je neka treca cetvrta vrsta bez tastera.. a ponasa ti se kao kad ga ugasis na taster ..  mozda je izgubio pozadi kontakt signal ...

nekako je usao u to off stanje i zapamtio... mozda da raskacis kleme...   i ja kad ga ugasim, ostane ugasen dokle god ga ne upalim opet, nevezano za start motora

alexsasa

Gore levo gumeno dugme je on/off, takav ja imam na Cliu, istovremeno je i za pojacavanje zvuka.

Sent from my iPhone using Tapatalk

wcyber

alexsasa

Sta je glupo?

wcyber

pa da je stvarno problem sto je slucajno ugasio  na taj taster i ne zna da upali opet  :nezna:

i meni se dese gluposti, nista licno

alexsasa

Ja reko glup polozaj xD
Ja bih prvo to dugme stisnuo

Novi13

Citat: alexsasa poslato 14.03.2026. - 14:43Ja reko glup polozaj xD
Ja bih prvo to dugme stisnuo

Stiskao,zadžavao,proveravao osigurače,peoveravao struju....
Ostalo mi je da probam da zamenim radio

zokce

A kakvi su ono tasteri kod ekrana, položeni ispred? I ono sa desne strane ekrana, vertikalna crta?

alexsasa

Vertikalna crta je sd kartica.

smuchac

Dugme za ukljucivanje i iskljucivanje je ovaj mali okrugli tockic gore lijevo u kutu na kojem se pojacava,treba ga pritisnuti jednom i pricekati. Meni se pojavi sat na navigaciji kad ukljucenog jednom stisnem tj. iskljucim. Ugasi se i radio i navigacija i pojavi se sat na ekranu navigacije pa mi se zato cinilo da je i vama taj slucaj. Ako ne radi ili je osigurac ili pak radio. Osiguraca ima lijevo od volana ali i pod haubom kod akomulatora i krvavo ih je tesko sve provjeriti jer su kutiju s njima stavili ko za inat da ne kazem ko debili...

Poslano sa mog 2407FPN8EG koristeći Tapatalk

wcyber

tasteri kod ekrana su za podesavanje instrument table, izgled, jezik i za ukljucivanje dodatnih opcija tipa automatska svetla...

Novi13

Citat: smuchac poslato 15.03.2026. - 09:31Dugme za ukljucivanje i iskljucivanje je ovaj mali okrugli tockic gore lijevo u kutu na kojem se pojacava,treba ga pritisnuti jednom i pricekati. Meni se pojavi sat na navigaciji kad ukljucenog jednom stisnem tj. iskljucim. Ugasi se i radio i navigacija i pojavi se sat na ekranu navigacije pa mi se zato cinilo da je i vama taj slucaj. Ako ne radi ili je osigurac ili pak radio. Osiguraca ima lijevo od volana ali i pod haubom kod akomulatora i krvavo ih je tesko sve provjeriti jer su kutiju s njima stavili ko za inat da ne kazem ko debili...

Poslano sa mog 2407FPN8EG koristeći Tapatalk

Osigurači su provereni,struja dolazi do radija,radijo svetli,ali ni jedno dugme ne reaguje,tako da verujem da je do radija.

zokce

Kod Lagune ima osigurač i ispod pepeljare, i baš je za radio.

Novi13

Citat: zokce poslato 15.03.2026. - 22:56Kod Lagune ima osigurač i ispod pepeljare, i baš je za radio.
Nema pepeljara u seniku😒