Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Fabricka navigacija Carminat - Iskustva, saveti, problemi

Započeo nenasan, 18.02.2009. - 21:58

prethodna tema - sledeća tema

BojanGer i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

Novi13

zokce

nikoli_ca

Scenic III 2010g.
Imam problem sa satom ne prikazuje se. Na Carminat TomTom navigaciji stoje crtice umesto sata. Isto se dešava i kada ugasim navigaciju/radio. Kada se uđe u podešavanja i namesti vreme na satu ništa se ne promeni, isto se dešava i sa opcijom Sync, prikaže tačno vreme, ali nakon izlaska iz podešavanja opet samo crtice stoje. Navigacija funkcioniše i pokazuje tačnu lokaciju. Vadio sam i karticu i vraćao, čak sam i klemu skidao sa akumulatora na par minuta, i isto. Kartica/mape su iz 2020, i u zadnjih 4,5 godine od kada je auto kod mene, ovo se nije dešavalo. Akumulator je mlađi od godinu dana.
Pozdrav i unapred hvala za svaku pomoć.
Nikola

wcyber

fejsbuk reno grupa gori s tim problemom.. svima se desilo juce na tom 2010. godistu.. vratice se

alexsasa

Kod mene je ista stvar, mape su iz prosle godine. 

Sent from my iPhone using Tapatalk

nikoli_ca

Citat: wcyber poslato 20.04.2026. - 18:32fejsbuk reno grupa gori s tim problemom.. svima se desilo juce na tom 2010. godistu.. vratice se
Hvala na malo rasterećenja,  pošto nisam jedinstven slučaj možda će biti rešenja.
Inače pokušavao sam Sync  funkciju i u 4 od 6 slučajeva sinhronizuje na tačno vreme, al bude i situacija da poblesavi i prikaže nešto pogrešno. U svakom slučaju kada se potvrdi vreme i dalje stoje samo crtice umesto sata.

wcyber

pitanje je sad da li ce tomtom izbaciti neku zakrpu za tu verziju softvera.. moguce da hoce

za sada tom tom site kaze da je moja navigacija up to date.. tj. nema novih verzija softvera

alexsasa

Sad procitah da  problem pravi neki satelit, vratice se kada se to sredi.

wcyber

moguce da su novije tomtom live navigacije otponije na to brljavljenje satelita .. ja se secam jednom il dva put za ove dve godine da sam dobio --:-- za vreme, ali da se posle nekog vremena u toku te iste voznje vreme vratilo ... ja sam to odmah povezao sa scenarijom da navigacija jos nije uskladila signal sa dovoljnim brojem satelita

alexsasa

Meni se nije ranije desavalo, izgleda da se desava non live verzijama samo.

nebojsa9

alexsasa

Kupimo kod kineza one male digitalne satice xD