Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Fabricka navigacija Carminat - Iskustva, saveti, problemi

Započeo nenasan, 18.02.2009. - 21:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

damal

nenasan

Ali ako bmw ima onda postoji mogućnost da i reno ima jer su im iste navi.mislim da je  navteq u pitanju.

Crazy Laguna2.2dCi

Citat: rmilenko poslato 01.07.2010. - 19:04
Batali.
Uzmi neku normalnu navigaciju i uzivaj.
Ionako na fabrickoj nema mapa Srbije.
Ja imam fabricku i nemam nikakve koristi od nje.
I na novi update dvd (Carminat v30) nema Srbije. Sta vi vidite dole na ekranu? :nezna:
I don't drive fast, I only fly low.
RENAULT RULES!

Dodiz

Dobio sam od našeg forumaša CD sa kartama Evrope (bez Srbije - naravno, ali sa Hrvatskom), ali kada ga stavim u drive nemam nikakve mape ni adrese (opcije prikazuje sivo). Imam Scenica 2005 -o god. sa fabričkom Carminat navigacijom sa velikim ekranom. Šta da radim? Da li treba da se otkuca neki kod ili serijski broj diska (na ovom mom piše neki broj za Renault CD i za Nissan CD). Ako treba kako to da uradim?

mire

^^ Ne treba ništa da se upisuje, samo se stavi disk. Proveri da li za tvoj scenic treba CD ili DVD.

Dodiz

Ide CD. I ovo što sam dobio je CD, original NAVTEQ-ov. Moj italijanski radi sve - ovaj evropski neće. Šta da mu radim?

mire

Verovatno ti ne treba original navteq, nego neki namenjen carminatu. Ja imam v29 Eastern Europe i radi mi super.

nenasan

E sad neka mi neko objasni ko to bolje zna.
Zašto ne može da se ubaci recimo garmin ili neka druga u fabričku.Mislim na neko hakovanje ili već šta.
Jer evo baš pre dva dana sam ubacio navigaciju u mobilni i to što smo radili nije baš legalan softver pa radi

mire

^^ U fabričku ništa osim fabričkog cd/dvd-a. :(
U međuvremenu sam probao Greece/Italy V30, radi odlično, Main roads Europe V30 u kom naravno nema nas i Eastern Europe V30, koji je sasvim dobar, ako voziš van Srbije.

Ne znam zašto Navteq za carminat ne stavlja glavne puteve u Srbiji, jer ih na BMW-u definitivno ima, ali mislim da nema detaljna Srbija što je neko napisao.

nenasan

E hoćeš da mi otkriješ tajnu gde si nabavio mapu za grčku.

mire

nenasan

Hvala,nadam se da ću u septembru probati Grčku..

shvaba

zanima me dal se zna i da li ce uopste izaci mape za srbiju ?

Ristovski

Zna li ko kako se namešta sat na Laguni? Mislim na onaj sat na navigaciji? Kad god ga upalim pokazuje vreme koje je "on zapamtio" npr. u mom slučaju 18:11h ....  :wtf:

EDIT: Spojene teme

caja

moras da ubacis cd od navigacije i u opcijama nadji podesavanje sata
caja