Fabricka navigacija Carminat - Iskustva, saveti, problemi

Započeo nenasan, 18.02.2009. - 21:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ristovski

Pa i bez diska imam opciju da namestim vreme....s' tim što svaki put namestim vreme i kad ga izgasim i upalim on počne od tog koje sam zadnje uneo... Možda je stvar u disku? Da li on treba da bude unutra? 

caja

kod mene je carminat cd player i moram da ubacim disk za navigaciju jer ne postoje nikakvi tasteri  mimo cd-a za stelovanje sata
caja

Ristovski

Problem, uslovno rečeno "rešen" !  :spit:  Lepo piše u uputstvu...ali izgleda da nije do sad "imao ko da ga pročita"...      Time (updated by the GPS)...

U svakom slučaju veliko hvala!

DRAZEN92

Ja imam isto Lagunu ,ali nemam GPS
Mozete mi molim vas objasniti kako da namestim sat???
Hvala najlepse!  :ziveli: :ziveli:
NORTH SIDE TEAM Subotica

dCi DRAJVERI NAJBOLJI SU FRAJERI!

QgLa

Ovo je i mene interesovalo ... imam cd, pa cu da probam.

tilager

Moja Laguna je dosla bez tog CD-a i sad ne mogu da podesim vreme. Moram da priznam da je malo cudan nacin za podesavanje sata . Zna li neko da li moze i gde moze da se kupi, ili ako je to ikako moguce pozajmi  :bigl:, CD sa navigacijom? Da li je moguce podesiti sat u servisu preko kompa?

Banjaluka

Citat: Click poslato 18.02.2009. - 22:04
Ako je za Lagunu, imas tri nivoa navigacije:
1. Carminat 5000 - monohromatski ekran, pokazuje samo strelicu, to djubre treba zakonom zabraniti..
2. Carminat 8000 ili Carminat 2, navigacija je na CD, potpisuje je NavMan, i mozes inkognito nabaviti diskove..
3. Carminat 3, najnovija navigacija, za Lagunu III, ali na Laguni II ph2 od kraja 2005 (ne trazite mi bas od kog broja sasije  :tup:), DVD navigacija, mozes kupiti diskove kod koncesionara..

Kako ces saznati? Udjes u sistemski meni sa kodom 4112 i dobijes podatke o HW i SW varijanti..
Mali offtopic> Renault najavio navigacije u boji po damping ceni od 500 evra (integrisane, pocev od Clio III ph2).

Poz!
Jel kod za sistemski meni 4112 za sve ili? :help:

rmilenko

Laguna2002

Zna li neko šta bi moglo biti, sumnjam na najgore  :badmood:
Danas posle startovanja automobila nije se uključio displej navigacije, i posle sledećeg starta opet ne radi. Pre toga mi je auto malo teže palio ( morao je 3-4 puta da zavergla pa da sastavi ) pa sam preventivno preko noći skinuo akumulator i dopunio. Posle vraćanja akumulatora auto pali kao mina ali je nastao pomenuti problem. Pretpostavljm da je displej  crkao usled slabog napona. Proverio sam osigurač iza pepeljare i on je u redu. Čuo sam da bi trebalo da probam sa još jednim skidanjem akumulatora ( to ću probati sutra ), možda dođe sebi. Najveći problem je što sada ne mogu da ukucam kod za radio ( da li može neko da pošalje uputstvo na slepo tipa pritisni gornju strelicu pa plus dugme dva puta ...)
Da li je neko imao sličan problem ili zna nekog majstora kod koga bih mogao rešiti problem?

mire

^^ Meni se za ove 2 godine koliko imam lagunu dva puta desilo da se displej ne upali, ali se uvek palio kad sledeći put startujem auto, pa sam zaključio da je to neki softverski problem. Da li si ga ti rešio?

Laguna2002

To se i meni jednom desilo kada je napolju bilo jako hladno prošle godine ali je posle upalio. Sada sam ga ja sredio, jer sam skinuo akumulator odmah posle gašenja auta, a treba malo sačekati ( činim mi se da kažu u uputstvu 1-2 min ) inače strada procesor ili memorija. Gledao sam malo po stranim forumima i iz njihovih iskustava, a po svim simptomima najverovatnije mi je crkao onaj deo u kaseti kod suvozača. Našao sam na nekoliko mesta za 60-70 eura ali nikako da prelomim. Znam da ničem ne služi, ali navikao sam da radi i lepo izgleda. Ko neko zna da ima povoljnije neka javi u narednih par dana.

shvaba

Da li ima nekih novosti u vezi mapa ? ja imam LAgunu III sa fabrickom navigacijom

SlObOdNi

nazalost ne.
dovoljno ti govori da uz nova renault vozila u srbiji dobijas kao poklon garmin uredjaje :doh:

bojanlinger

SlObOdNi

Ne radi :ne:

Pogledaj na kraju da automobil stoji a kursor na GPSu se krece :laugh:

Ovo je neka namestaljka