Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Fabricka navigacija Carminat - Iskustva, saveti, problemi

Započeo nenasan, 18.02.2009. - 21:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Laguna2002

Može, imaš par klipova na Youtube, ali je još uvek skupo.

Zilex

Laguna2002

Evo ti par primera kako su ljudi to rešili.
http://www.youtube.com/watch?v=w3r2RnpG-jk
http://www.youtube.com/watch?v=i3t-QVP32p8&feature=related
Prošle godine sam se malo više zanosio tom mišlju pa sam kontaktirao nekog Italijana ( čini m i se sa prvog snimka ), koji mi je odgovorio da je to njega koštalo oko 700-750 eura. Nalazio sam neke adaptere po internetu za 250 - 400 eura sa kojima bi to moglo da radi, ali sam se vremenom ohladio i sada više ne razmišljam o tome, makar dok cena ne bude oko 100-tinak eura ( ako ikada bude ).

Crazy Laguna2.2dCi

Ja sam hteo da uradim to u moj phase 2 al cena je bila za adaptore i dvd pleyer negde oko 800 evra. :fiju:
I don't drive fast, I only fly low.
RENAULT RULES!

Zilex

Vidim da uz nove Renault modele ako uzmete navigaciju dobijete kao cd sa mapom..o cemu je rec?

lazarius

Ljudi kako podešavate sat?....Ja i dalje imam problem. Uvek se vrati na prethodno podešavanje nakon svakog startovanja motora. U čemu je problem? I još ovo: ne znam šta se desilo ali ne primam više gps signal-ikona za gps je uvek crvena...a znam da je bila zelena. Ima li ovo veze sa podešavanjem sata? 

rmilenko

Ima. Laguna sa Carminat GPS-om informacije o vremenu prima putem satelitskog signala.
Tebi ostaje samo da podesis Time Zone i eventualno Daylight saving.

Verivatno ti se otkacila antena za GPS od samog uredjaja. Tj. nadamo se da je samo to :)

lazarius

E pa sada je problem u tome....u prijemu gps signala! Naime do pre par dana sam imao -primao gps signal a sada više ne!!! E ko od vas ima šta da kaže o tome sada? Sve savete tipa :očisti kontakte na ulazu antene u gps i radio uređaju sam sredio.....nije do toga.....Možda je do gps antene? I do nje sam stigao ali je nisam skidao, mislim vidim da je poprilično "čista"  golim okom.....

stanko.i

Imam problem sa satom koji se nalazi na displeju koji sluzi za navigaciju. Svaki put kada ugasim auto ( izvucem karticu ) i ponovo dam kontakt sat se vrati na 15h i 45min, uvek. dok auto radi sat odbrojava normalno ali se posle gasenja vrati na staro vreme(15:45). Imam Lagunu 2 1.9DCI
dali neko ima neku ideju sta bi moglo da bude problem?

bojanlinger

Ja mislim da je to normalno, jer i kod mene tako radi, samo sto kod mene pocinje sa 14:00 h i posle nekih 2 - 3 min izbaci tacno vreme!

Laguna2002

Kod mene pocne sa 14:00 ali posle 2-3 ( mksimum 5 ) sekundi prebaci na tacno vreme.

stanko.i

Da ali kod mene ne vec nastavi da broji nikada se ne namesti na tacno vreme. Kazu da zbog navigacije zato sto mi uvek stoji satelitcic na crveno. Kako da je sredim da pocne da se konektuje na satelit?

glgec

imao sam taj problem, vjerovatno ti se antena od navigacije uskljucija, skini pretinac za rukavice pa provjeri, meni majstor to nastimao i sve super radi sada, i sat, a i satelit na navigaicji mi je zelen

gedzinac

Drugari da li zna neko gde mogu da nabavim ili skinem sa neta cd za fabricku navigaciju za lagunu  2001 god :cancan:

gedzinac

Drugari od juce me zeza podesavanje vremena na satu, naime skidao sam akumulator da bi ga zamenio novim i od tada kad god nastelujem vreme a kasnije nakon voznje ugasim auto, on se vrati na neko drugo vreme. Da li neko zna u cemu je fora  :mad: