Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Fabricka navigacija Carminat - Iskustva, saveti, problemi

Započeo nenasan, 18.02.2009. - 21:58

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

nebojsa9

Citat: alexsasa poslato 02.05.2026. - 10:50Moje su sa kraja 2024te, verovatno ima novija verzija.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uh moje su negde iz 2019. Da li nove mape mogu da se skinu sa sajta tom tom ili se kupuju ili kako to vec ide?

smuchac

Ja sam kupio s oglasa nesto najnovije sta je postojalo tad,negdje prosle godine. Najvise zbog speedcamsa jer se je nakotilo kamera posvuda. Koliko sam skuzio,mape za ovako stare navigacije tomtom vise ne razvija pa i te s oglasa nisu sluzbeno od tomtoma vec ih narod modificira i pakuje na sd kartice i prodaje. Ja sam to davno skidao,aktivirao patchao za sebe i bila je muka jer su teski fajlovi,sporo se kopira i skida,pa svako malo trci u auto pa nazad na laptop i s tim iskustvom sam odlucio radije dati 30 eura nekome. Brat bratu,stara je to i spora navigacija s joystickom pa ju i ne koristim ali volim bar da mi pokazuje tocno gdje sam,kamere,sat i to je manje vise to. Za sve ostalo koristim mobitel. Waze,radarbot,google maps itd...

Poslano sa mog 2407FPN8EG koristeći Tapatalk

nebojsa9

Mislim da sam procitao na internetu da postoji zvanicni update mapa iz 2024 godine, moracu da istrazim, ili cu pitati coveka koji mi je ranije ubacivao mape da li postoji. Ne koristim je ni ja, ali bas kao sto kazes dobro je kad pokazuje gde si. Dosta se novih puteva pojavilo u poslednje vreme koji na ovoj mapi ne postoje.

nikoli_ca

Coope

Citat: nebojsa9 poslato 02.05.2026. - 08:57Proradilo je i kod mene prema ovim uputstvima. Da li neko zna mozda kada je bio poslednji update mapa na ove nase stare navigacije?  :yeah:

Carminat TomTom (NON LIVE) 1165 EUROPE New maps + Activation MAY 2026
Juče sam ih skinuo, sada tražim stariju SD karticu da ne "pišem" preko moje na kojoj mi je 1130

nebojsa9

Javi kako je proslo sve pa ako valja da skinemo i ostali  :yeah:

enzo

Ja ladno nemam nigdje taj fajl PNDNavigator. Koristim Koleos iz 2010. Ali ne znam koja mi je verzija ovog TOMTOM-a
Mirno more nikada nije napravilo iskusne mornare

wcyber

to je na piratskim mapama, sa tim fajlom.. pisali su na forumu da ima obe varijante.. al treba videti sa tomtom nalogom, mozda su izbacili sami ispravku pa ti je povuce..

enzo

pa da probam preko ovog TOMTOM Home da update-ujem? Evo probacu pa javim...

Ma kakvi. Probao sve zivo. Cak i onaj quick gps fix update - ali bez ikakvog rezultata. I dalje nemam vrijeme na displeju  :banghead:
Mirno more nikada nije napravilo iskusne mornare

smuchac

Vjv su ti i karte stare. Kupi negdje novije pa ces dvije muhe jednim udarcem. Em novije karte em ces i sat sredit. :)

Poslano sa mog 2407FPN8EG koristeći Tapatalk