Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.
B

Prepravka h11 u h7 ??

Započeo Bojan-HN, 04.11.2012. - 12:28

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Bojan-HN

evo kao sto sam i napisao u naslovu, interesuje me da li je moguce da se prepravka uradi, jer konkretno ja imam problem, u maglenkama su mi H11, i teeeeesko da se moze naci H11 LED sijalice koje hocu da koristim kao dnevna svetla a i uveece mogu biti upaljene jer ne bacaju toliki raspon i policija ne moze da za*ebava oko toga (estetski mi mnogo lepse izgleda kad su upaljene i maglenke) i procitao sam kod jednog momka da je prepravio (sa foruma Clio beli tuniran) medjutim kad sam ga pitao kako... nije odgovorio :D pa eto da vas pitam koji se razumete... kako prepraviti H11 i staviti H7 slijacu :)  :help:   :cekicem:

SlObOdNi

Maglenke ne mozes da koristis kao dnevna svetla, jer po Pravilniku dnevna svetla moraju da budu na odredjenoj minimalnoj visini, koja je veca nego sto je visina na kojoj su maglenke.

Tako da, za to moze da te cima svaki saobracajac.

bingo

kako onda skoda fabia i octavia imaju fabricki duple sijalice u maglejkama kao dnevna svetla   

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

SlObOdNi

CitatЧлан 54.

Фарови за маглу на моторним возилима на четири или више точкова и на моторним возилима на три точка која су шира од 1,3 m могу бити уграђени и изведени као два фара за маглу, а на мотоциклима као један или два симетрично постављена фара за маглу, тако да дају светлост беле или жуте боје.
Фарови за маглу не смеју се постављати на висину већу од висине на којој су постављени фарови обореног светла.
Удаљеност доње ивице светлеће површине фара за маглу од површине пута не сме бити мања од 0,25 m. Спољна ивица светлеће површине фара за маглу не сме бити удаљена више од 0,4 m од бочно најистуреније тачке возила.
Фар за маглу мора бити повезан тако да се може укључити независно од главних (оборених) светала возила.
Фарови за маглу могу бити повезани са системом за динамичко осветљавање пута при скретању, при чему се аутоматски активира само један од фарова.
Pa premeri ;)
Koliko su visoke maglenke na novoj Fabiji, ne znam, mozda kod njih i moze da prodje. na Cliu :ne:

mire

Imaju, jer su u fabrici tako napravljeni. Pročitaj odredbu koja se odnosi na dnevna svetla i videćeš da maglenke ne mogu legalno da se koriste u tu svrhu.

Osim toga, ako bi već njih koristio, zašto baš mora da bude led?

Piros

Citat: bingo poslato 04.11.2012. - 14:29
kako onda skoda fabia i octavia imaju fabricki duple sijalice u maglejkama kao dnevna svetla   

:yes: zato sto je u pitanju fabricko dnevno svetlo, a u drugim slucajevima  :ne:

Bojan-HN

pa ima i posebno da se kupuju dnevna svetla TIPSKA, za golf 5, pasate, audi a3 itd... koji su ugradjeni pored maglenki to ste verovatno videli, nije fabricki a na istoj je visini kao maglenke evo slika http://images2.polovniautomobili.com/user-images/classifieds/163/1637377/6be639d7f618-800x600.jpg

mada to mi je nebitno... odlucio sam da stavim LED sijalice, jer nemaju toliku jako svetlo, a slicna je boja xenonima... to je ono sto sam odlucio da stavim, samo ako neko zna... dal ih je moguce prepraviti??

to bi trebalo ovako da izgleda... http://www.ijdmtoy.com/ebay/LED_Fog/LEDFog10.jpg

Bojan-HN

mislis na one univerzalne? ako mislis na njih probao sam, al ne odgovara velicina... tj dosta su manje... al ovo je po meni najbolja varijanta a i najjeftinija... bez nekog velikog budzenja...

evo kako je to kolega sa foruma uradio, mada kaze da mu ovde nisu radile diode al meni mocno izgleda...
http://postimage.org/image/d1thvn417/

Bojan-HN

ee pa to i trazim al kako se ovo narucuje?? ne znam koja cena bude u srb i odakle ovo uopste dolazi kako, mozes li mi objasniti i jesi ti uzimao sta odatle?

Bojan-HN

preskupa mi je ovo varijanta :D tako da su led sijalice idealne za to :D ehehe... evo cekam da vi WLADA odgovori na PP sto sam poslao nadam se da je video da sam pisao, da mi objasni kako funkcionise ovaj sajt sto mi je dao linkove...:)

bingo

evo recimo da sam nasao ovo za 5 sekundi

http://www.arrow.rs/index.php?main_page=index&cPath=41_73

a mozes i da se informises kod nasih drugara sa foruma

zaxspeed i nikolanixi

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

Bojan-HN

nasao sam i ja to, al na svakom sajtu pise rasprodato... uglavnom, uzeo sam H7 led, i kupio dzek za njih i prepravio... malo je bilo zajebancije oko stavljanja sijalice zbog grla, al sam to odradio sa 3M trakom lepljivom sa 2 strane i stoji extra... evo kako to izgleda, slika je lose ispala jer je sunce bilo, al slikacu i veceras pa cete videti...