Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Klima i ventilacija
»
Tema:
Problemi sa ventilatorom u kabini
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
6
...
52
Idi dole
Autor
Tema: Problemi sa ventilatorom u kabini (Pročitano 407080 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
filo
Scenic
Trenutno vozim: Megane sport 225
Pol:
Starost: 124
Odg: Problemi sa ventilatorom u kabini
«
Odgovor #15 poslato:
25.11.2009. - 15:59 »
Vulkanizeri to imaju .. Isto tako auto mehanicari LIMARI !! Mislim da na Omv to nemozes uraditi . Na duvaljku mozes da dodas parce tankog gumenog creva.
Moras prvo da demontiras kasetu na strani suvozaca . Za sve ti netreba vise od 10 minuta .
Sačuvana
ALP & Net Radar DSP2 Valentine ONE
nikola01
Clio
Trenutno vozim: renault megane III 1.6
Pol:
Starost: 45
«
Odgovor #16 poslato:
30.06.2010. - 21:14 »
Od juce se desava cudna stvar. Kad ventilator u kabini radi na nekoj od srednjih brzina pocinje jako da vibrira i da bruji, a na vecim brzinama rada toliko se trese da se vibracije prenose na na celu tablu i na volan i jako je glasan. Na malim brzinama rada radi normlano (na prve 3-4 brzine od 8 koliko ima).
Da li neko zna da li moze da se servisira taj ventilator? Koliko ja znam mora da se skida tabla da bi se prislo tom ventilatoru. Cudno je sto je to pocelo odjednom kako sam seo u auto juce popodne, doduse ranije se desavalo da krcka na srednjim brzinama rada.
Da li je neko ima o nesto slicno ovome? Koliko moze da kosta zamena tog ventilatora?
Sačuvana
filo
Scenic
Trenutno vozim: Megane sport 225
Pol:
Starost: 124
«
Odgovor #17 poslato:
30.06.2010. - 21:26 »
Nesto je upalo u turbinicu i sada je u debalansu . Skini filter za klimu i probaj sa kompresorom da izduvas unutrasnjost ..
Skidanje je sexy . Bolje da ne moras to da skidas . Ako ti zatreba ventilator javi se ..
Sačuvana
ALP & Net Radar DSP2 Valentine ONE
lauda
Twingo
Trenutno vozim: Renault Scenic 1.6 16v
Pol:
«
Odgovor #18 poslato:
30.06.2010. - 23:54 »
Kod mene na scenicu 2001 god taj ventilator i nije bas komplikovano skinuti. neznam da li je isti sistem primenjen i kod tebe. U mom autu se nalazi ispod table kod suvozaca...skone se ona obloga i tu se nalazi i filter kabine i ventilator. Drze ga nekih cetiri srafa...malo zalegnes ispod table i brzo se skida. Inace i meni je ventilator brujao kao blesav. Moze da se desi da je nesto upalo a kod mene je bio problem da se ocigledno od dugogodisnjeg rada malo pohabao pa je rotirajuca plastika u obliku valjka grebala o onu plastiku na koju se srafi tj na nosac veentilatora. Skinuo sam to rasturio i ubacio par sajbnica kao distancere cisto da podignu milimetar dva jednu plastiku od druge spakovao nazad i radi kao nov, Ne cuje se.
Sačuvana
nikola01
Clio
Trenutno vozim: renault megane III 1.6
Pol:
«
Odgovor #19 poslato:
01.07.2010. - 00:30 »
Meni izgleda da je isto sto je bilo i kod tebe, jedino sto ne mogu da pridjem ventilatoru. Po zvuku izgleda kao da je sad labavo ucvrscen pa vibrira.
Jedino ne shvatam kako tako nesto moze da se desi u trenutku. Dodjem na posao i parkiram sve normalno, a kad krenem kuci trese kao ludo.
Bilo bi lepo da neko napise kako mu se prilazi, ako zna.
Sačuvana
jovan1978
Gost
«
Odgovor #20 poslato:
24.07.2010. - 22:59 »
pozz drustvo,imam jedan problem,,,,na scenicu koji sam kupio pre nedelju dana kad upalim ventilator cuje se neko kuckanje tu negde oko table,majstor mi rece da je u pitanju neki usmerivac vazduha,kaze da je pukla neka plastika pa zato lupa.......ako je neko upucen u to molio bih da mi objasni kako da ga popravim ili gde da nadjem deo da ga zamenim....moze i polovan....i koliko je otprilike cena za tako nesto......pozz
«
Poslednja izmena: 25.07.2010. - 20:14 od strane jovan1978
»
Sačuvana
RS TEAM
Captur
Trenutno vozim: megane
Pol:
Starost: 53
«
Odgovor #21 poslato:
24.07.2010. - 23:42 »
Možda bi ti neko pomogao kad ni znao šta ti treba
Sačuvana
Renault Clio III Sport 8:47.48
VW Golf R32 8:49
Panta011
Koleos
Trenutno vozim: Škoda Superb 3 karavan
Pol:
Starost: 52
«
Odgovor #22 poslato:
25.07.2010. - 13:14 »
Ja sam imao slican problem. Kad ukljucim ventilator cuje se neko cangrljanje. Probaj da izvadis filter kabine, i ukljuci ventilaor na najjace. Kod mene je upao suvi list u ventilaciju (filter nije bio dobro stavljen), pa je on stigao nekim putem do ventilatora i pravio taj zvuk. List je izleteo i zvuk je nestao.
.
Sačuvana
Ako nađeš put koji nema ni jednu prepreku, onda je to put koji verovatno ne vodi nikuda.
jovan1978
Gost
«
Odgovor #23 poslato:
25.07.2010. - 15:23 »
hvala na savetu ali mislim da nije to u pitanju.menjao sam i filter i opet isto.kazu da je u pitanju neka klapna sto usmerava vazduh gore ili dole.....kad pustim duvanje cuje se kuckanje 5 sekundi i onda opet nista...isto vazi i klimu kad upalim.....
Sačuvana
dule-car
Clio
Trenutno vozim: scenik 2 1.6 16v
Pol:
Starost: 39
«
Odgovor #24 poslato:
25.07.2010. - 21:03 »
a da se nisu izlizali ili slomili zupcanici na motoricu koji usmerava vazduh pa krcka kad das kontakt,pokusava da pomeri klapnu
Sačuvana
jovan1978
Gost
«
Odgovor #25 poslato:
25.07.2010. - 21:10 »
mislim da je bas to u pitanju....
...kako da resim taj problem???..i kako se zove taj deo,da znam sta da trazim....veliko hvala,unapred.....
Sačuvana
Exception®
LIMITED EDITION
Administrator
Trenutno vozim: Suzuki Vitara 1.6 GLX AllGrip, Peugeot 107
Pol:
Suzuki Vitara AllGrip
Starost: 42
«
Odgovor #26 poslato:
25.07.2010. - 21:59 »
Zove se neka klapna ventilacije ili tako nešto... Dešava se često na Scenicu i čuje se samo pri paljenju ventilatora, nekih 5 sekundi krljanje
. Operacija zamene je složena jer se skida cela tabla. Zimus smo radili jednog Scenica sa tim problemom, cene se ne sećam ni otprilike
Sačuvana
ΕΛΛΑΣ
jovan1978
Gost
«
Odgovor #27 poslato:
25.07.2010. - 23:06 »
...tnx...na odgovoru,nasao sam majstora da mi to zameni jos samo i deo da nadjem.Ako neko ima predlog gde da pogledam,neka napise da lakse nadjem.Jel se moze to naci na otpadu??...interesuje me jos samo zasto mi nesija lampica rucne na tabli kad se aktivira???Inace automatska rucna je u pitanju.....jel ona treba da pokaze na displeju ili ne???...pozz
Sačuvana
dule-car
Clio
Trenutno vozim: scenik 2 1.6 16v
Pol:
Starost: 39
«
Odgovor #28 poslato:
26.07.2010. - 16:46 »
Mislim da ti motorici mogu samo polovni da se nadju, ja imam problem na mojoj laguni i isao sam u servis ima samo cela centralna jedinica oko 500 e malo mnogo zar ne,ali sam citao negde da ima i posebno da se kupi,kazu cena 10600 din. kom. .Inace to elektricari menjaju i na nekim modelima moze bez skidanja table.
Sačuvana
jovan1978
Gost
«
Odgovor #29 poslato:
26.07.2010. - 22:51 »
ako saznas gde ima javi majke ti....nije neki kvar al me ubi u glavu kad pocne da kucka ispod table...pozz
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
2
3
4
5
6
...
52
Idi gore