Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problemi sa ventilatorom u kabini

Započeo sreta, 19.02.2009. - 00:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

Treba preko dijagnostike videti koju temp meri i to je to .. nije mi jasno zasto se na displeju  ne moze videti unutrasnja temp .. mrzelo ih da prave ili sta, ne znam ..

zokce

Vidim ja koliko izmeri unutra, moze se doci do informacije ko ima navigaciju, zato sam to i napisao.

Ceki21

Citat: xrgrands poslato 12.09.2018. - 13:09
A i kako mislis da spoljnih 12 klimom dovedes na zadatih 21? :nezna:
Stvar je u tome da recimo dok klima radi se osjeti ko da je vise vlage u zraku, ljepse je za disati i ugodnije za tijelo.
Uglavnom se moram malo poigrati, jer mi nekaj tu ne dela dobro

wcyber

A klima izvlači vlagu i duva suvlji vazduh.. Nešto si nonstop u nekoj totalnoj kontri :D

Ceki21

Današnji primjer.
Vani bilo 12, stavljena na 21 i cijelo vrijeme toplo puše (stavil sam na 21 i stisnul ac gumb)
Odjednom dođe vanjska temp na 15, pali se klima i u autu puno ugodnije.
Probal sam u međuvremenu staviti unutarnju temp na 15, ali nije palilo klimu.

Tata ima Lagunu, njemu na 5-6°c vanjske pali klimu, a ja imam problema.
Isto tak onaj gumbic za odmrzavanje prednje šajbe (pali i zadnju automatski) označi da klima radi, a nije upali je

mire

Radi klima i na toj temperaturi definitivno, jer se koristi i za odmagljivanje stakala kada ih kondenz zamagli.

Ceki21

Eto, a meni ne radi ;)
Nit cujem da se kompresor upali, niti okretaji motora porastu i naravno odmagljivanje traje par minuta (inace doslovno odma odmagli)
Pogledat cu u manualu za unutarnji senzor

wcyber

To sve ukazuje da ne radi kako treba senzor unutrasnje temp

Ceki21

Citat: wcyber poslato 13.09.2018. - 13:03
To sve ukazuje da ne radi kako treba senzor unutrasnje temp
Jel on u onoj plastici iza retrovizora ? Ko mala tockica na el. plocici (meg 2, ph2)

Sebastijan

Senzor unutrašnje temperature za rad klime je u unutrašnjem retrovizoru i na njega duva mali ventilator, često se čuje njegovo zujanje naročito intenzivnije ako je pohaban.
Gluvom priču pričati!

Ceki21

Sebastijan

Ima li mali ventilator, ne vidim na fotografiji? Ako ga nema moguće da je izvađen zbog jakog zujanja-buke.
Gluvom priču pričati!

Ceki21

Nema, samo ta plocica i ispod plava neka dioda koja se vidi iz kabine.

wcyber

Izgleda je neko tu nešto majstorisao

zokce

Kod Megana je možda drugačije.