Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problemi sa ventilatorom u kabini

Započeo sreta, 19.02.2009. - 00:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mire

Pobogu...

Citat: Ceki21 poslato 16.09.2018. - 21:34
Današnji primjer: 15c vanjska, klima na auto 21- radi.
Odem na praonu, operem auto, vanjska se spusti na 13- klima se ne pali- stavim ono za odleđivanje šajbe, probam je sam on/ off, smanjim temperaturu na 15c, nece nikak.

I naravno u autu postane zagušljivo i sve mi se zamagli u trenu.

Kontaš? Ove dve stvari se dešavaju jedna za drugom. Isparivač je ostao mokar, auto je "prevaren" i misli da je spoljna temperatura niža nego što zapravo jeste i klima se ne pali, ali zato strujanje vazduha suši isparivač i unosi izuzetno vlažan vazduh u kabinu, pa se ta vlaga kondenzuje na staklima, takođe prethodno ohlađenim pranjem.

wcyber

mire

zokce

Čitam, kao da razgovaraju 2 gluvaća.
Često se odlučim da ništa ne napišem, samo iz tog razlig.

wcyber

Jbg, ima puno sličnih simptoma za više različitih problema.. Sve bi to mnogo brze išlo uživo ;)

reno f1

Citat: zokce poslato 17.09.2018. - 22:27
Čitam, kao da razgovaraju 2 gluvaća.
Često se odlučim da ništa ne napišem, samo iz tog razlig.

+1

Ceki21

Bil sam jucer na dijagnostici. Kod zadane komande da upali kompresor- nece. Pritisak plina u sistemu je 2.4 bara (treba biti 5). Moram do nekoga da izmjeri sa manometrom pritisak, pa ako je tak okej onda je presostat u pitanju.

wcyber

Ceki21

Pa mijenjan je hladnjak klime prije 2 mjeseca+ punjenje. Pa bi prije rekel da je presostat, pošto nije radila na nižim temp. i prije promjene hladnjaka

Laza twingo

Imam problem sa ventilacijom na grand scenic-u 2. Pre dva dana kada sam upalio auto cuo sam kako ventilator bucka u vodi i nesto zapinje. Odmah sam probao da ugasim (digitalna klima na 0) ventilaciju, ali je ventilator poceo da se pali, gasi, menja brzine sam i zamaglio mi je stakla. Takodje, dok sam stigao do kuce, kada sam skretao cuo sam kao se bucka voda u ventilaciji ispod table(displeja), u tom delu negde. Danas sam isao do majstora, kada sam seo u auto ventilacija je radila kako treba, sve brzine, nista nije buckalo. Majstor je skinuo kasetu i proverio reostat ventilatora(ispravan je i skorz suv bez tragova vode) koji se nalazi iza te kasete. Posle mi je ocistio ispod brisaca odvod vode. Nije mi se svidelo kako je to odradio, on je samo gurnuo crevo od kompresora, malo produvao i kao to je to. Izaslo je dosta vode, ali 15 minuta nakon toga voda se i dalje cedila i jos je kapljalo, pa zato mislim da nije dobro ocisceno i da ima jos mulja u odvodu. Zamenio sam filter kabine kada sam dosao kuci jer je majstor rekao da nema potrebe, kaze da on ne uvlaci vazduh tu kod brisaca nego sa druge strane negde i da se nije slivala voda u ventilator tu. Kada sam izvadio stari filter bio je mokar, ali kada sam zavukao ruku bilo je suvo unutra u tom kucistu gde stoji filter. Mene interesuje da li postoji jos neki odvod vode iz tog kucista gde je ventilator kabine? Gde je ta voda iz ventilacije mogla da ode? Kada je skidao reostat pogledao je u te otvore i kaze da je unutra sve suvo i cisto. Da li ima neko ideju kako se to kuciste cisti? Izvinjavam se na duzem postu i opsirnom opisu, hocu da ocistim to kuciste, a nisam uspeo da nadjem na internetu nikakvo uputstvo u vezi toga.

nuk

Creva odvoda su prednjim blatobranima, imaju čepove na krajevima i tunse nakupi svega i svačega te voda ne može da otiče. Kada se odvod napuni vodom, počne da preliva kroz vazdušne kanale i ide pravo na ventilator i reostat. Najbolje je da skineš točak i podkrilo, skineš čepove sa creva i istreseš svo đubre napolje i rešio si problem

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

wcyber

Kad jednom ocistis sve to, izbegavaj da parkiras ispod drveca, ili bar prednji deo auta da ti nije pod drvo zaboden .. zimi ti ne treba hladovina, a u ovo doba najvise otpada sa drveca

frenchkey

Skini brisace i plastiku ispod pa ces doci do korita iz kojeg voda ne otice van. Cudi me da to nisi vidio na yt

https://www.youtube.com/watch?v=mVNStlZLqts

Poslano sa mog koristeći Tapatalk

Laza twingo

Pogledao sam snimak. Ta dva odvoda cu morati da procistim sam tj da skinem oplatu tocka i to crevo. Cemu sluze ti cepovi na kraju creva, zar ne bi bio bolji protok bez njih? Majstor je razmontirao te plastike kod brisaca, malo produvao levu stranu (2 sekunde bukvalno), a desni odvod je samo srafcigerom procackao i vratio sve nazad. Morucu opet da postavim pitanje, da li tu postoji jos neki odvod unutra kod ventilatora kada prelije? Ne mogu da verujem da je napravljeno po principu, ako ti se zapusi i prelije imas problem, pa rasklapaj celu tablu i ceo sistem ventilacije. U tom koritu kod brisaca, kada se nakupi voda dubine 5 cm, prelije u kabinu (koliko sam ja mogao da vidim), pa mi je nelogicno da nema odvod i taj deo unutra u ventilaciji. Majstor tvrdi da usis ventilacije nije tu i da nema gde da prelije. Kaze da je to samo odvod ispod brisaca, sto po meni nema smisla. Napisao sam da je bio mokar filter i da je buckao ventilator od ventilacije, tako da je sigurno voda usla. Kako i kuda je usla, kako i kuda je izasla , to nikako ne mogu da skapiram.

wcyber

Šta reče jesi podizao kadice ispod vozačevog i suvozačevog sedišta? Proveri veliki konektor skroz ispod poda vozačevog sedišta