Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problemi sa ventilatorom u kabini

Započeo sreta, 19.02.2009. - 00:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

Mozda ti je zapusen slivnik kondenza klime, pa se puni vodom prostor oko unutrasnje jedinice

MiljanT

Opet juče isti problem. Postepeno ventilacija slabi, kad je klima uključena. Isključio sam klimu na 30sek i pojačao ventilaciju na najjače i sve se vratilo u normalu. Crevo nije začepljeno. Proveravao sam pre par dana i na svaki 1 do 2sek kapne po kap ispod auta. Juče kad je bio taj problem sam parkirao na par minuta i skupila se fina barica vode ispod auta. Danas sam uključio klimu i ostavio auto da radi. Ništa ne kaplje ali se jasno oseti da iz creva duva hladan vazduh.
-

wcyber

TajsonMiki

Pozdrav
imam jedan problem, imam manuelnu klimu u megane 2, i klima i puhanje radilo normalno do jednog trenutka.
prebacio sam jacinu sa 2 na 3 i odjednom je prestalo da zuji, tj. da puse.
znaci radi normalno klima i grijanje na 1,2,3 al ne zuji, odnosno ne pali ventilator, tek se ventilator upali na 4 i onda jako zuji i bucno je.
Do cega moze biti?

wcyber

Crko reostat ventilatora. Ima pisano na forumu dosta

predragk

Moje postovanje svima.
Imam problem sa ventilatorom (ako je uopste on problem).....kupio sam skoro grand scenic-a.....2006god.....digitalna je klima-ventilator.....i desava mi se u poslednjih nekoliko dana da kada upalim ventilator(grejanje) primetim da dolazi do nekog blagog "skljocanja", ne znam kako bih najbolje objasnio,kao da nesto s vremena na vreme klikne i u tom momentu padne napon, i na kratko, to se najbolje primeti nocu na svetlima, smanji im se blago jacina pa pojaca, kao da padne napon....

Da li mozda neko ima misljenje o cemu se radi, gde bih problem mogao biti.
Unapred se zahvaljujem svima.

wcyber

Pali ti se dodatni grejač sad kad je hladno

predragk

Znaci nije kvar  :tup:

wcyber

Pogotovo ako krene maltene odma da duva toplo ;) je li to dizel ili benzin?

predragk

frenchkey

geler

Kad se ugreje auto, što više povećavao duvanje na automatskoj klimi počinje da cvili - kao da imam ptičicu sve jače negde unutar kabine :doh:, zvuk nije konstantan, onako na momente. Da li je ventilator za zamenu ili bilo šta u vezi sa njim

Sebastijan

Suv ležaj el. motora ventilatora ili upao list - nešto slično, deformisan filter pa udara u radno kolo ventilatora.
Gluvom priču pričati!

geler

Danas pola sata normalne vožnje, i odjednom poče kanarinac da peva, urnisa me cvrkutanje kako stigoh kući još uvek mi cvrkuće u glavi, gledao sam na internetu da je za prići ventilatoru ludilo, da li da idem kod auto električara ili kod mog mehaničara?

Stefan7

Imam problem sa ventilatorom da nekad kao da ga nesto koci, koliko sam primetio kad su temperature u minusu cuje se da krene pa zakoci ?

Jel moze neko da napise proces skidanja ventilatora?

Radi se o Renault Scenic 1 2002 1.9 dCi.

P.S. Skidao sam instrument tablu i video da je ventilator zaribao, razradio sam ga i za sad radi. Probao sam da skinem ventilator sa donje strane kod suvozacevog sedista ali nisam uspeo.