Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problemi sa ventilatorom u kabini

Započeo sreta, 19.02.2009. - 00:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

cl1o

Molim mišljenje hitno: krenuo upravo na more , klima radila normalno i kao odjednom da ventilator negdje drugdje izduvava hladan vazduh. Na najjačem jedva šta ulazi u kabinu hladnog vazduha a osjeti se da tu nije problem, hladi kompresor samo ne ubacuje u kabinu...  :help:

frenchkey

sličnu peezdariju imam na službenom Peugeot Partneru kad je vani prevruće. Nisam upio otkriti zašto. Kao da se krilca ventilatora presaviju pa ne hvta dovoljno zraka ili osovina vrti u prazno. Pomaže ostaviti auto u hladu sat, dva, poslije opet radi normalno

slavko_bgd

@cl1o: moguće je da mrzne isparivač, delimično ili potpuno. Ako nakon nekog vremena (10-30 minuta) u vožnji posle isključivanja pa ponovnog uključivanja kompresora klime proradi sve normalno - moguće je da je to uzrok. Drugi uzrok može biti kvar upravljačke jedinice klime i treći uzrok može biti u kućištu HVAC ( kvar mehanizma klapni).
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

Pac-Man

:help: narode.
U ponedeljak trebam da krenem na put. I danas me ko za inat zeza ventilator kabine.  :mad:
U pitanju je Renault Clio 3 sa manuelnom klimom.
Ventilator u prve tri brzine radi sledecim intezitetom: na 1-ici jedva radi, na 2-ojci onako, na 3-ojci radi solidno, a na 4-oci uopste ne radi.
Tako je radio ne vezano dal je upaljena klima ili ventilacija.
Citajuci prepiske, deluje mi kao reostat. Da li reostat hoce da daje ovakve simptome ili je nesto drugo u pitanju?
Svima se zahvaljujem na trudu koji uloze da mi odgovore. :ziveli:

wcyber

moguce da je reostat.. to je blaza varijanta .. gora variajnta je da je do samog ventlatora

frenchkey

Treba pogledati i uticnicu u reostat, tu zna biti paljevine zbog povecanog otpora

Poslano sa mog koristeći Tapatalk

Pac-Man

Hmmmmmm :??:
Ako je ventilator, da li to uopste moze da se popravi ili mora da se menja?
Zaboravih da pomenem, da je on (ventilator) jutros radio najnormalnije. Radio je ekstra i kad sam upalio auto po polasku sa posla. Odvrnuo na maksimum i nikakvih problema. Onda sam smanjio brzinu duvanja (jer sam davno procitao da hoce kais da preskoci, ako se iz mesta krece sa podesenom brzinom duvanja na maksimum dok je klima upaljena). Kad sam dostigao putnu brzinu, ja da pojacam duvanje, ono jok. Kao da je iskljuceno. Posle se nekako podesi na maksimum, onda sam opet smanjio na srednje i od tada nista.
Vidis  @frenchkey
Miris paljevine sam osetio dva puta tokom grejanja. Od tada nista. Jednom je to bilo prosle ili pretrposle zime, a jednom ove.
Svakako mi ne gine elektricar. Valjda on to resava. Samo da se resi, da mogu na put.  :banghead:
Kao sto rekoh, na prvoj brzini, kao blagi povetarac duva, na dvojci je kao pre na jedinici, a na trojci duva kao na dvojci pre. Cetvorka je mrtva. Kao da je nula u pitanju.

frenchkey

Ja sam na Aliju prije par godina kupio novi reostat te dobio i uticnicu sa 10ak cm kablova, tako da sam staru odrezao, zalemio, termobuzir stavio i do danas je sve ok.
stara uticnica je bila na 2 mjesta rastaljena, nagorena.

A ovo za kais prvi put cujem

Poslano sa mog koristeći Tapatalk

Pac-Man

Tako sam procitao pre 6 godina. Al ajd. Primenjivao sam to do sada.
Ako je reostat, moracu po radnjama da ga trazim, posto u ponedeljak idem na put.

wcyber

bez ventilatora na put sirom otvorenih prozora i dok stignes na cilj, glava ostala negde na putu :D

Pac-Man

Od jutros nov momenat. Kad sam upalio auto prvi put, upalim i ventilaciju na najjace, radi najnormalnije. Ugasim auto, upalim ga ponovo, probam ventilaciju, ono isto kao i juce. Cetvrta brzina ne radi, tek na trojci duva solidno. Prve dve su ocaj.
Sad sam  :hmm:

wcyber

verovatno konektor na reostatu gubi kontakt

to se rastopi i rasklima

Pac-Man

@wcyber
Jel mora ceo reostat da se menja ili moze to nekako da se  popravi ("skarabudzi")?

wcyber

Pac-Man

@wcyber

Hvala. Sutra idem i do elektricara, pa javljam sta je bio problem. :)