Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problemi sa ventilatorom u kabini

Započeo sreta, 19.02.2009. - 00:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

frenchkey

Mozda bude moglo na Strujadinu

Janpishomi

Moj problem se javlja kad upalim klimu i posle nekog vremena ventilator se ugasi na deset sekundi i onda pocne ponovo da radi kao da postoji neka zastita a to se ne javlja kada je ventilator u prvoj brzini i cini mi se u cetvrtoj i cini mi se da ne duva dovoljno jako menja jacinu zvuka kad prebacujes brzine ali ne i toliko vazduh, jel imao neko slican problem?

valjan

Danas se vraćam od majstora, izmenjao mi između ostalog filtere, i otprilike kilometar pred kućom dok sam prelazio preko ležećeg policajca krene nešto da vibrira, i to toliko da se tresao volan, na kraju skontam da je u pitanju ventilator kabine, i to samo kada ga odvrnem na trojku ili četvorku. Da li se to filter pomerio pa ventilator struže po njemu, ili je nešto upalo između, pogledaću sutra ujutro, a ako neko ima neku bolju ideju ili slično iskustvo neka javi.

wcyber

meni ponekad uzme da vibrira, pa prestane.. uglavnom, nije odavno  :pije:

valjan

Rešena misterija klepetanja ventilatora, ovo je upalo:

Ako se pitate šta je to, to je deo zaptivke ispod šarki koje drže haubu, poput ove:

A ovo je mesto gde fali taj komad:

Usput kad je već sve bilo poskidano očišćeni i odvodi kišnice, taj sa te strane gde je otkinuto ovo parče je bio začepljen "za sve pare"

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Themp12

Ovako,pre nekih skoro godinu dana počelo je da mi se javlja problem sa ventilatorom kabine,da ne rade sve brzine,na kraju nije radila ni jedna brzina pa su mi rekli da mi je crko ventilator i stavili su mi novi.Sada ponovo isti problem,ne radi mi 2.brzina.Inace ovaj problem sa ventilatorom se javlja naročito kada je kiša ili posle pranja auta...Utiče ta vlaga na nešto...Renault Clio 3 je auto.

Ap0calypto

Verovatno ti preliva na ventilator. Proveri odvode za kisu, a ventilator probaj izvaditi i podmazati.

Sent from my POCO X5 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Themp12

Nzm gde se nalaze ti odvodi za kišu,to je možda pravilo problem i kod starog ventilatora.Imam taj stari gledacu da proverim da li je ispravan?

Ap0calypto

Moraju biti ispod soferke, obicno sa leve i desne strane. Sipaj vodu na soferku, ako ne curi iza prednjih tockova, imas problem.

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

alexsasa

Upravo tako, ne bi bilo lose da skines brisace kako bio olaksao sebi posao ukoliko resis da cistis odvode.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Goxxy

Uzmeš mali radapciger (ima i drugih alata za skidanje brisača), skineš kedere, pa onda šraf sa brisača, ali ne skroz - da imaš gde da osloniš radapciger. Obeležiš poziciju brisača. Radapcigerom skineš brisače sa osovine - pa onda odvrneš te matice (trebalo bi da je 17ca) i skineš brisače, pa plastiku. Nađeš te gumene odvode i vodom opereš sve. Ako taj gumeni odvod ima poklopac skineš i njega, jer on pravi problem. I na kraju vratiš sve naza lako.

Za vikend sam na bratovom Meganu 3 sve uradio za 15ak minuta, kada si uhodan ide brzo. Kada nisi - računaj oko pola sata najviše.

alexsasa

I obelezi trakom polozaj brisaca

Sent from my iPhone using Tapatalk

Themp12

Majstor koji mi je radio mali servis,očistio je i rekao je da je nešto bilo slomljeno.Ventilator i dalje ne radi na drugoj brzini ali cu da vidim da reklamiram tamo gde su mi ugradili nov.Treba da proverim i stari ventilator da vidim da li mozda radi.Mozda od vlage nije hteo da radi,do sada se osusio i možda je ispravan.

Ap0calypto

Wd40 pa ga probati.

— Robert Todd Carroll

frenchkey

Citat: Themp12 poslato 19.06.2023. - 20:21
Majstor koji mi je radio mali servis,očistio je i rekao je da je nešto bilo slomljeno.Ventilator i dalje ne radi na drugoj brzini ali cu da vidim da reklamiram tamo gde su mi ugradili nov.Treba da proverim i stari ventilator da vidim da li mozda radi.Mozda od vlage nije hteo da radi,do sada se osusio i možda je ispravan.
Nema to veze s ventillatorom, on radi ili ne radi. Brzinu vrtnje odrađuje tzv reostat. A moze biti i sam prekidač za brzinu ventilatora, njegovi kontakti, ako je rucna klima