Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problemi sa ventilatorom u kabini

Započeo sreta, 19.02.2009. - 00:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Themp12

Ja sam isto tako mislio i gledao mi je jedan majstor što inače kod njega popravljam auto taj reostat i zaključili su da je ventilator loš i predlagali da poprave neke četkice,posle sam otišao kod drugog majstora gde sam stavio nov ventilator I radilo je sve normalno do pre neki dan sve brzine.Razmisljam da je do reostata kako je onda nov radio kako treba,mozda je do reostata došla voda ne znam....

Themp12

Autoelektricar mi je stavio novi reostat i za sada radi normalno.Stari ventilator radi kada se proveri ali baca neke varnice...

milanatanackovic1975

Danas u toku vožnje kada sam pojačao ventilacija odjednom je počela velika buka i vibracije. Kada smanjim jačinu na pola sve je ok ali na većim brzinama buka se ponavlja. Na trenutak je buka prestala ali opet se vratila. Pretpostavljam da je nešto upalo kod ventilatora i pravi problem. Zna li neko gde je na novom capturu ventilator i filter kabine? Kako da mu priđem? Na netu uspevam naći samo za stari model,

GavSa

Renault Modus 2006.
Ventilator prestao da radi.
Krenuo sam sa od pretpostavke da je u pitanju reostat ili konektori na njemu. Posle 2 sata muke skinuo sam ga i ustanovio da su konektori u redu. Takođe je i reostat bio u redu.
Povezujem na kontakte na reostatu 12V da bi proverio ventilator, on ne daje znake života.
Sledećih sat vremena skidam ventilator ali sam pobedio. I njega povezujem na 12V na akumulator i on se veselo vrti. Zaključujem da je problem u kablovima između reostata i ventilatora.
Testovima dolazim do zaključka da je problem u vezi između konektora na ventilatoru i kabla. Čistim kontakte, vraćam ventilator, reostat, volan... Sve radi kako treba.
Ali samo jedan dan je radilo. Kada je uključen na 4 . brzinu, ventilator prestao da radi. Iskusno sve skidam za 20 minuta... Ventilator ne radi. Iako sam očistio kontakte, usled vibracije gubi se kontakt. Problem je u tom poklopcu gde se nalaze žice, a nemam rezervni. Fiksiram po "srpski" način žicu u poklopcu, a ventilator ne uključijem preko 3. brzine i sad sve radi.
Pitanje:
Da li neko ima pregoreli reostat sa tim kablom i poklopcem na ventilatoru, da ne kupujem sve to u kompletu?
Yoma

milan_k

LJudi zna li neko gde se tacno nalazi reostat na Clio 3, autopatska klima u pitanju?

Proslo leto mi se desavalo da ventilator ne radi lepo na automatici, samo na maksimalnoj brzini je vrteo lepo, na slabijim brzinama je nekako plivao, gasi se i pali, zalece pa usporava, ali ne zbog automatike nego kao da gubi kontakt.
Ja sam tada jos skinuo ventilator kabine, ocistio kontakte na njemu i od tada nisam imao problem, do juce.

Juce mi se samo ventilator kabine ugasio i nije hteo da radi neko vreme, posle je proradio samo na maksimalnoj brzini, a posle nekog vremena i na ostalim brzinama, ali vrljavo, kao da ponovo gubi kontakt.

Interesuje me gde se tacno nalazi reostat, da malo te kontakte precesljam, ako neko zna, ili jos bolje ako ima negde neka slika, bio bih zahvalan!

alexsasa

milan_k

Hvala, ali ne vazi ovo. Kod automatske klime je potpuno drugacije,
Nasao sam neki pdf sa uputstvom i uopste mi se ne svidja. Izgleda sa mora ceo stub upravljaca da se skida!  :tup: :tup: :tup:

Ap0calypto

Ispod table je, kod nekih modela ne mora da se raskupusava sve

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

milan_k

Hvala ljudi, evo link ka PDFu sto sam nasao, mozda nekome bude od koristi

http://u.pc.cd/BhgrtalK

MOja problematika krece sa poglavljem 61A/90 - negde da polovini PDFa

milan_k

Juce je ventilator radio najnormalnije, sto me sada baca u rebus, mozda su samo neki kontakti malo losiji, mozda neka masa... Da je reostat neispravan bio bi u fulu neispravan, a ne malo hoce, malo nece, ispravite me ako gresim?

wcyber

pa hoce da se razbuca od toplote konektor od samog reostata.. cak i da se rastopi .. tako da ..  :pije:

milan_k

Moracu da se bacim u akciju jedan dan, da probam nekako da dodjem do njega.
Vidim da imaju zamenski kablovi sa konektorima da se kupe, verujem da je to problem kod mene, koji bi valjalo da se resi pre mora

wcyber

da, samo je pitanje zasto se rastopio konektor .. da li reostat pocne da se pregreva vise neg sto treba i tako .. sta znam .. jednom su mi na scenicu 2 zamenili reostat za nov i taj konektor valjda.. i to je to za 12 god voznje tog scenica ..  :4u2ap3b:

milan_k

Mora pred odmor auto da uzme svoj deo, svake godine  :tup: :tup: :tup:

wcyber

reostat moze da se jace zagreva i ako ventilator pocne da vuce vise struje koliko se ja razumem  :290: