Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problemi sa ventilatorom u kabini

Započeo sreta, 19.02.2009. - 00:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mire

Ne sećam se da ijedan renault ima plavu diodu za osvetljenje kabine, osim talismana. Ali, ako je na ovoj pločici samo dioda, onda tu nije i senzor unutrašnje temperature. Koliko vidim, samo dve žice idu tu.

Ceki21

8200429445 OEM šifra senzora kojeg imam.

Ima neko informaciju o otporu ili kak da znam jel dobro radi ?

Današnji primjer: 15c vanjska, klima na auto 21- radi.
Odem na praonu, operem auto, vanjska se spusti na 13- klima se ne pali- stavim ono za odleđivanje šajbe, probam je sam on/ off, smanjim temperaturu na 15c, nece nikak.

I naravno u autu postane zagušljivo i sve mi se zamagli u trenu.

wcyber

Čudno je da ti se auto magli unutra sa 13c spoljne temp.. Kolika je vlaga napolju? 90%? :D ja se malo pre vraćao kući iz ZR, napolju bilo 16-18c, nikakve potrebe za klinom nije bilo, prijatan vazduh duva od samog ventilatora..

Moguće da ti tamo samo zapravo imaš problema sa visokom vlagom, a to senzori ne mere. Ili ti curi hladnjak pa vlazi auto unutra

Ceki21

Hladnjak novi, stavljen prije 2 mjeseca. Taj sam problem imal i prije njega da nije palil klimu. Kaj realno klima ne bi trebala se paliti do barem 5c vanjske ?

Isto tak, kad sam je stavil na auto pojavilo mi se a/c da bi trebala raditi, ali ne ;)

mire

Sajber, pa reče čovek da je neposredno pre toga radila klima. Dakle, vlaga na izduvu je bila približno 100% kada je upalio ventilator bez aktivnog kompresora.

Ceki21

Danas primjer. Automatski nacin upali onu a/c oznaku, klima ne radi, nego pocne nakon nekih 5-10 minuta. Ne znam kaj zeza, ali nekaj zeza

wcyber

Citat: Ceki21 poslato 16.09.2018. - 21:41
Hladnjak novi, stavljen prije 2 mjeseca.

Mislim na hladnjak/radijator kabine, sa toplom vodom iz motora.. njega si menjao ?

Ceki21

wcyber

Mislim, ok verovatno imas neki problem sa radom klime.. ali na 13-15C spoljne temperature tebi ne bi smelo nista da vlazi u kabini, osim ako je napolju 99% vlaga, sto ne verujem da je svaki put ..

Moze da se desi da imas nakupljene vode od kise, ako nikad nisi cistio odvode za kisnicu, pa da ti ta voda stalno isparava..  ili da ti curka taj hladnjak kabine.. no, videlo bi se i da motor gubi vodu onda ..

mire

Wcyber, pročitaj moj prethodni post. Nemoj zbunjivati čoveka.

Mislim da ovaj auto mora da ide na Clip i da se provere parametri rada klime. Nešto pravi problem, a nagađanjem se to neće rešiti.

wcyber

Zato sam i napisao da je jedan problem sa klimom, ali ako u septembru stalno magli šoferka, moze tu biti jos problema

Ceki21

Nije da stalno magli, to je primjer. Uvijek dok operem auto mi je magli.

wcyber

To se i meni dešava kad operem auto, ako uključim ventilator, magli fest.. Jbg, dospe voda gde ne treba, verovatno u prostor ventilatora

mire

Džizz krajst... voda je bila na isparivaču, jer je klima prethodno radila.

wcyber

Ma kad perem auto, ne radi mi klima pre toga .. Nego bas posle pranja auta ako ukljucim ventilator, magli .. Koliko vidim, to i covek prica.

Ali u pravu si da hoce sajbna da magli kad se iskljuci klima, a sajbna jako ohladjena i smer ventilatora na sajbnu, maglice i tad..