Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Delovi, održavanje, problemi
»
Klima i ventilacija
»
Tema:
Problemi sa ventilatorom u kabini
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
...
48
49
50
51
52
Idi dole
Autor
Tema: Problemi sa ventilatorom u kabini (Pročitano 407706 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Themp12
Twingo
Trenutno vozim: Renault Clio 3
Pol:
Starost: 37
Odg: Problemi sa ventilatorom u kabini
«
Odgovor #765 poslato:
23.06.2023. - 18:20 »
Ja sam isto tako mislio i gledao mi je jedan majstor što inače kod njega popravljam auto taj reostat i zaključili su da je ventilator loš i predlagali da poprave neke četkice,posle sam otišao kod drugog majstora gde sam stavio nov ventilator I radilo je sve normalno do pre neki dan sve brzine.Razmisljam da je do reostata kako je onda nov radio kako treba,mozda je do reostata došla voda ne znam....
Sačuvana
Themp12
Twingo
Trenutno vozim: Renault Clio 3
Pol:
Starost: 37
«
Odgovor #766 poslato:
05.07.2023. - 19:26 »
Autoelektricar mi je stavio novi reostat i za sada radi normalno.Stari ventilator radi kada se proveri ali baca neke varnice...
Sačuvana
milanatanackovic1975
Twingo
Pol:
Starost: 49
«
Odgovor #767 poslato:
03.11.2023. - 14:16 »
Danas u toku vožnje kada sam pojačao ventilacija odjednom je počela velika buka i vibracije. Kada smanjim jačinu na pola sve je ok ali na većim brzinama buka se ponavlja. Na trenutak je buka prestala ali opet se vratila. Pretpostavljam da je nešto upalo kod ventilatora i pravi problem. Zna li neko gde je na novom capturu ventilator i filter kabine? Kako da mu priđem? Na netu uspevam naći samo za stari model,
Sačuvana
GavSa
Twingo
Trenutno vozim: Modus 2006, 1.5 dci
Pol:
student
Starost: 23
«
Odgovor #768 poslato:
01.10.2024. - 14:10 »
Renault Modus 2006.
Ventilator prestao da radi.
Krenuo sam sa od pretpostavke da je u pitanju reostat ili konektori na njemu. Posle 2 sata muke skinuo sam ga i ustanovio da su konektori u redu. Takođe je i reostat bio u redu.
Povezujem na kontakte na reostatu 12V da bi proverio ventilator, on ne daje znake života.
Sledećih sat vremena skidam ventilator ali sam pobedio. I njega povezujem na 12V na akumulator i on se veselo vrti. Zaključujem da je problem u kablovima između reostata i ventilatora.
Testovima dolazim do zaključka da je problem u vezi između konektora na ventilatoru i kabla. Čistim kontakte, vraćam ventilator, reostat, volan... Sve radi kako treba.
Ali samo jedan dan je radilo. Kada je uključen na 4 . brzinu, ventilator prestao da radi. Iskusno sve skidam za 20 minuta... Ventilator ne radi. Iako sam očistio kontakte, usled vibracije gubi se kontakt. Problem je u tom poklopcu gde se nalaze žice, a nemam rezervni. Fiksiram po "srpski" način žicu u poklopcu, a ventilator ne uključijem preko 3. brzine i sad sve radi.
Pitanje:
Da li neko ima pregoreli reostat sa tim kablom i poklopcem na ventilatoru, da ne kupujem sve to u kompletu?
Sačuvana
Yoma
Štampaj
Stranice:
1
...
48
49
50
51
52
Idi gore