Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Korektori, boje za ogrebotine

Započeo Click, 26.03.2008. - 20:22

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

BooMBooMCar

Problem momci: ne otvara mi pola paleta u ovoj temi  :290: , a trazim tacnu boju za mog Clia, treba da ga sredjujem sto pre! Jel moze neki savet?    :write:
:ziveli:
Mishljenje je kao :dupe: => svako ga ima.

Cherokee

Na desnom B stubu gde je nalepnica sa onim silnim brojkama, tu imas oznaku boje, samo ne znam tacno koji je broj od njih  :hmm:

A i to ti je najpreciznije za pravljenje boje kod farbara.
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

BooMBooMCar

Citat: Cherokee poslato 16.11.2011. - 11:59
Na desnom B stubu gde je nalepnica sa onim silnim brojkama, tu imas oznaku boje, samo ne znam tacno koji je broj od njih  :hmm:

A i to ti je najpreciznije za pravljenje boje kod farbara.

Hvala Che, izgleda da je neki genije pre mene skinuo nalepnicu, nema cak ni one u gepeku... sad tumbam po papirima od njega da pronadjem tacnu oznaku.
Mishljenje je kao :dupe: => svako ga ima.

SlObOdNi

imas u renault sekciji temu Clio 2 - paketi opreme, imas svo boje koje su isle na clio 2

Dule

Ne treba ti oznaka boje ni za šta. Jednostavno, po njoj nikada boju nećeš napraviti kako treba,.
Svaki ozbiljan proizvođač boje ima svoje ton karte po vozilima, sa uzorkom. To je samo početak odakle da se krene, a posebno ta tvoja plava, koju je jako teško napraviti. Renault servisi uglavnom koriste Standox, a ima i još dosta dobrih proizvođača, tako da nađi dobru radionicu, reci koja ti je tolerancija, da se zna  unapred.

Cherokee

Dule uopste nije tacno da sifra boje nije bitna.

U tim katalozima postoji toliko slicnih nijansi, koje je bas tesko razlikovati. A kad se auto ofarba, mogu napraviti totalno drugaciji efekat.
Svaki krsten covek koji ima iskustvo u miksovanju boja krece od toga, i onda po potrebi dopravlja boju da bi se uklopila sa ostatkom auta, jer ono menja nijansu tokom godina i tokom razlicitih atmosferskih uticaja.

Dule

Svaki proizvođač boje ima ton kartu za Renault recimo. 3-4 slične nijanse, prisloniš i odrediš najbližu i to je. Posle krećeš dalje....
Znači fabrička oznaka----nije presudna i preterano bitna, jer nikome ne bi preporučio da farba auto po njoj.

SlObOdNi

Mislim da je ovo tvoja boja Boom:

TE I45 - Bleu Ottoman

pogledaj ovde koje jos postoje, ali mislim da je to ta:
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=7993.0

Cherokee

Opet moram da kazem da nisi u pravu, a i pretpostavljam da imas verovatno iskustva u farbanju automobila i da si ofarbao hiljade automobila. ;)

Dule

Cherokee
Iskustvo imam, farbar nisam, mada se amaterski za sebe bavim takvim stvarima. Znam velike farbarske servise, način rada i sl. Primer je recimo Clio 3, svetlo zelena metalik.... Da vidim ko će da je pogodi a da ne ušpricava okolinu.
Dovoljno je reći recimo da ista boja teško odgovara za plastične i metane površine, čime i fabrika muku muči.

MarkoWeb

Kod boje bi trebalo da je upisan na više mesta, možeš na ovom sajtu da pogledaš lokacije:
http://www.motip.nl//modules/colourguide/waar.php?Taalcode=EN
Besplatna online servisna dokumentacija!

Radi Eventualno Nakon Opravke!

Auto!

singer

@BooMBooMCar

RENAULT    408    BLEU LAZULI    F3573    Effect    1997    2002    Exterior
imam cak i recepturu za mesanje  :)

Formula information
BLEU LAZULI
Paint system:    
Region:
EUROPE
Paint system    Region    Br. predloška    Version    Coat    Finish type                   VS    Type    Color Index    Actions
280 - PERMAHYD BASISLACK    EUROPE    057667         2 COAT    Gloss                        Metalic    PHYD.1235 S.0592-6 P-HYD CI    
280 - PERMAHYD BASISLACK    EUROPE    100122    R     2 COAT    Gloss                        Metalic    PHYD.1236 P-HYD CI    Show variants
280 - PERMAHYD BASISLACK    EUROPE    039524    S!H     2 COAT    Gloss                        Metalic    -    Show variants
280 - PERMAHYD BASISLACK    EUROPE    836614    S!R.D     2 COAT    Gloss              Rep    7    Pearl    -    Show variants

* WARNING IRRITANT - XI

IngrdCd    Opis    gram (abs.)    gram (cum.)
WB818    FEINSILBER    300.1    300.1
WB853    LASURAZURBLAU    389.5    689.6
WB820    LASURVIOLETT    146.0    835.5
WB803    SPEZIALSCHWARZ    186.5    1022.0
Quantity    Recalculate
warningIcon
Najmanja količina je 0.25 litre! Manje količine mogu uzrokovati odstupanja u nijansi.

* Proizvođač : RENAULT
    * Kod : 408
    * Color name : BLEU LAZULI
    * Br. predloška : F3573
    * Br. predloška : 057667
    * Var. :
    * Color Change :
    * Paint system : 280 - PERMAHYD BASISLACK
    * Coat : 2 COAT
    * Finish type : Gloss

Quality Description
     Paint system    280 - PERMAHYD BASISLACK     

MatijaDagovic

Da li mogu da Vas zamolim da mi odgonetnete koja je ovo boja? U pitanju je 2001 Twingo Privilege

chika.doctor

Bilo bi lakše uz neku veću sliku.. :nezna:

Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere. - Colin Chapman.

MatijaDagovic

konstantno imam nekih problema sa forumom... poslah URL za sliku mada ne znam sto samo thumbnail otvara... evo ostavljam url ne znam da li ce moci tako kao clickable link.
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/393294_10150462866613730_724758729_8682259_675740396_n.jpg