Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Vuce struju-prazni akumulator

Započeo nebojsa, 21.11.2012. - 16:37

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

nebojsa

Reno megan 2,1.4 16v+tng...desava se sledece,posle 5 dana stajanja ako ga ne vozim akumulator se skoro nacisto isprazni,pokusa jednom da zavergla i krchi,inace originalni akumulator je zamenjen(radio 7 godina) novim VARTA istih karakteristika,ovaj novi sam skoro dopunio nakon tog praznjenja i opet mu se isto desava,ako vozim svaki drugi dan onda je ok al ako stoji opet isti problem,merio sam struju sa alternatora i isporucuje 13,8V na leru,od dodatnih uredjaja imam neoriginalni radio al skidam plocicu kad auto stoji,probao sam da ga ostavim i otkljucanog al opet ista stvar.Plasim se malo i zbog kompjutera jer se svaki put resetuje i onda kad proba da vergla to krcanje se cuje oko instrument table jer nema dovoljno struje da isporuci potrosacima a verovatno mi resetuje i kompjuter od plina,skoro mi se desilo da kad prespojim s drugog auta zavergla samo jednom i sve na kolima mi zablokira(dal mu je to neki fabricki vid zastite ne znam)pa raskacim "-" pol preko noci,ujutru kad zakacim napunjen akumulator on proradi kako treba.   Nisam jos probao da svaki put drzim raskacen i pred voznju da spajam na kleme....sve ovo je jako zbunjujuce i ne znam na sta da sumljam,dal da teram elektricaru da jure gde vuce struju il da reklamiram akumulator koji je skroz nov.
Svaka pomoc je dobro dosla,ako je neko imao slican problem molim pomagajte :nezna:
Pozdrav i hvala na odgovorima
...

wcyber

Ja ovog scenica jos nisam ostavljao duze od 2-3 dana da nije vozen .. Ali stara Calibra je umela posle nedelju/dve da se isprazni akumulator ..

nebojsa

Clio 1.5 Dci se vozi po gradu svaki dan jer je upaljac s potrosnjom i lak za parkiranje :respect: a megan po potrebi :banghead:
...

Ultrena

Idi kod elektricara, negde ti izvlaci... A to sto se board restartuje, to je zbog slabog napona. Meni se to jednom desilo, toliko se ispraznio da nije davao nikakve znake zivota!  :fiju: Posle toga bio na punjacu i da kucnem u drvo super radi  :hura:
Mozda izvlaci negde na masu :hm1: ipak idi kod elektricara, mi ti ovde ne mozemo mnogo pomoci  :ziveli:

CasperValjevo

Što kaže zema-kod električara...može biti bilo šta,ali de facto negde izvlači,meni se desilo da na kevinom 3 god starom cliu rikne akumulator,kupili nov varta,a obzirom da ga ona vozi 3 x mesečno,nije ni čudo da se ''umrtvi'' u garaži..posle par dopuna inače novog akumulatora je morao do električara-kaže šta se čudiš,lošiji elektroliti i slabije puni alternator kad auto se ne pali svakodnevno...kad je strujua u pitanju,stvarno više nisam pametan,sve je individualno

nebojsa

Hvala svima na odgovorima,danas sam ga ostavio raskacenog,i dva puta sam vracao kleme da bi ga vozio...sutra u toku dana ako ne bude hteo da zavergla kad spojim akumulator nosim ga na reklamaciju.Poci cu za sad od toga pa ako ga bude praznio pravac u servis kod elektricara,merio sam akumulator na ugasenom autu,kad je u spoju 12,2V a kad ga raskacim 12,4 i dal mu ta 0,2V izvuku struju za 5 dana to ne znam  :hmm:
...

wcyber

Prebaci voltmetar na ampere, ostavi spojenu masu, a jedan pipak sada ampermetra stavi na akumulator, a drugi na kabel od +.. dobices protok struje u amperima

nebojsa

Imam neki kineski unimer trenutno pri ruci i pokazuje 11mA ili 110mA,znacu sigurno za vikend kad izmerim sa nekim pristojnim uredjajem...uglavnom povlaci neku struju definitivno cim lepo zavarnici pipaljka
...

wcyber

Recimo da bi potrosnja od 1A posisala akumulator za 2-3 dana

nebojsa

Malopre sam ponovo merio i ima 0,45 al ovaj unimer nije pouzdan,raskacio sam i muziku al nema promene...ima logike ta prica,ako 1A izvuce za 2-3 dana onda pola ampera taman toliko isprazni koliko se auto ne vozi...definitivno pravac reno servis i dobar elektricar
...

nebojsa

Doterao rendzera od majstora i kaze da ne vuce struju...problem i dalje nisam resio
...

nebojsa

Izgleda da radio ipak vuce struju...navodno mora samo original!
...

jajajaja

ja imam neki pionir radio, i prosle zima stajao ispod snega zatrpan 5 dana, posto mi ulicu nisu cistili i samo komsija sa nivom se vozio. U sustini je posle 5 dana upalio bez problema, tako da ta prica da radio mora original pada u vodu, mozda taj tvoj vuce iz nekog razloga.

mire

Naravno da ne mora original, ali je sasvim moguće da je onaj koji je ugrađen neispravan, ili da je instalacija loše urađena pe negde ima spoj i troši struju. Ovo može da bude opasno i zato što može da se upali. Ja bih pokušao da skinem radio/cd i da vidim ima li promene. To je najjednostavniji način za dijagnostiku.

nebojsa

Trenutno je skinut radio(nov me je kostao 2500 pa sta da ocekujem) i auto za sad uspesno vergla,jbg to sto se praznio akumulator je za sobom povukao i napravio neke druge probleme,to je sad duga prica...valjda cu i to resiti,postavio sam pitanje i cekam odgovor od forumasa
...