Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Naknadno prikljucivanje grejaca retrovizora?

Započeo perica100, 25.11.2012. - 00:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

perica100

Dakle ukratko,
skidao sam nesto desni retrovizor tj prvo ogledalo pa posle masku i konstatovao da moj spoljni retrovizor ima u sebi grejace sa zadnje strane ogledala i ima kotakte tako da postoji mogucnost da se mozda prikljuci na struju i da greju grejaci.E sad neznam jel to slucaj kod vecine ogledala da imaju grejace i kontakte ali da nisu svi prikljuceni tj samo oni koji imaju to u opremi.Ne znam da li to zavisi i od paketa operem?  Inace moji retrovizori nisu sa elektro pomeranjem vec mehanicki,ali od dodatne opreme imam recimo tempomat,maglenke,tako da neznam koji je to nivo opreme,cenim neki drugi po rangu.
  Ako neko ima iskustva dobro bi mi doslo.Da li mozda moze da se poveze na dugme za grejace zadnjih stakala ili kako vec ide kod onih sto imaju ovo kao opremu da bih mogao da nesto preduzmem tj da li ide posebno dugme  za grejace retrovozora.
   Hvala unapred :wavey:

perica100

LJudi imali ko ideje za ovaj moj nazovi problem?

SlObOdNi

Morao bi najpre da povezes sve to, tj. da provuces instalaciju iz kabine do njih. To je i najveci problem, jer je nezgodno provlaciti bilo sta kroz one zglobne gumene buzire na vratima.
Ne znam koliko to struje vuce, ako bih ja budzio tako nesto (a nije da mi nije padalo na pamet), verovatno bih izveo na poseban prekidac, uz neki tajmer od 15 min koji ce sam da prekida struju kao sto je slucaj sa zadnjim staklom i uz obavezan osigurac. Ne znam koliko bi trpela instalacija za zadnje grejace ako bi se povezalo na to. Mozda je predvidjeno i da izdrzi, onda bi to sve moglo puno prostije, ali ako ne moze, onda bi moralo na nacin kako sam ti opisao...