Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Grand Viva Grand Sport

Započeo Stragi21, 14.03.2009. - 14:14

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Stragi21

Profilée par le Vent
Tridestih godina profil automobila preuzima veliku ulogu,pored postojecih Stella i Sport nastaje:Le Grand Sport.

Tridesete su obelezene kao godine brzine. Avioni su preletali kontinente,uticaj aerodinamike -avioni Caudron Renault- je tu. Aerodinamika se instalira u autoindustriju.
Za Renault,Salon 1934 oznacava prekid gama Viva i Nerva,sa motorima od respektujucih 6 i 8 cilindara. Novi Vivasport je dopunjen berlinom Vivastella,profilée par le vent (Ja bih to preveo:Dizajnirana od vetra :nezna:) Obe verzije,godinu kasnije,uticu na stvaranje Viva Grand Sport,dostupnog u vise verzija,otvorenih i zatvorenih. Kako su dotadasnjih 8cilindara u Nervi izlazili iz mode,tacnije u krizi tridesetih godina,Viva Grand Sport,mocan,konforan i lak za voznju,ulazi u sam vrh game Renault. Tu ostaje do 1939...

Model na slici:Renault Grand Viva Sport 1935

Motor:6 cilindra,4085 cm3,oko 90ks.
Pogon: Zadnji tockovi - 3 brzine+rikverc
Kocnice: dobosi na sva cetiri
Dimenzije: duzina : 4.70m / sirina : 1.82m / visina : 1.55m / tezina : 1520kg
Najveca brzina: Oko 130 km/h

fLiP

To je pravi auto za gospodu.  :hail:

Click

Kao i svaki  :renault1:

Nije to ciketanski kao

fLiP

Pa dobro nadje se tu i citroen...  :o: Iskreno ja sam vise lux citroena zapazio nego renoa. Sto se tice te starije generacije. Valjda zbog izgleda i sistema amortizacije. Ali da ne pravimo :OT:.

Ovo je stvarno van vremena a ima tako lepe i precizne crte. Bas lepo odredjen auto. Skladan. Dugacak. Jos kabriolet. Pravi de lux! :D